Inför torsdagens Miami

Egentligen vill jag ju statuera något slags exempel i form av att de första två speldagarna av de här mastersturneringarna är kvaldagar, och därmed inte borde ägnas så mycket uppmärksamhet. Men samtidigt är man ju lite för sugen på att titta på tennis för att man inte ska titta till dagens godbitar.

Spelet börjar klockan 16 men där finns ärligt talat inte mycket. Ojämna matcher och mestadels spelare som tillhör de sämre på atp-touren. Lehecka den bästa som spelar klockan 16 men han möter Coria som väl i och med underlaget får ses som turneringens antagligen sämsta spelare.

Klockan 19 kan man vrida på dock, om man inte vill se de möjligen något sämre matcherna under eftermiddagen. Paire har kvalat in till turneringen. Han slog Kokkinakis i kvalfinalen faktiskt vilket väl måste vara den bästa spelaren som Paire slagit på länge. Han vann en challenger också för ett par veckor sen, Paire så vem vet, han kanske klarar av att fösa över forehanden just nu. Visade sig vara betydelselös för övrigt den där kvalfinalen. Kokkinakis och några till kom in i huvudturneringen trots att de torskade i kvalet. Surt för Elias Ymer som lyckades förlora redan i första kvalomgången. Båda svenskar ute redan innan turneringen riktigt börjar alltså. Mikael Ymer föll ju med skada mot Popyrin igår även om han var i brygga redan innan skadan. Svag form på Ymrarna nu får sägas när det är dags för grus där man väl inte riktigt vet hur de står sig. Ibland har de känts bättre på grus. Samtidigt är konkurrensen tuffare på grus. Det finns fler hyfsade spelare på något vis. I synnerhet Mikael tror jag kommer få sina fiskar varma på atp-touren framöver när han får möta riktigt tunga grusarbetare.

Just det. Vi skulle prata om Paire. Han möter Watanuki, en lite sådär lagom hyfsad japan som också kvalat in. Start klockan 19, över 2,20 på Paire här på Bethard. Inte alls dumt skulle jag säga. Är han bra nog för att vinna en challenger och slå Kokkinakis, då är det något i görningen.

Framåt klockan 21 spelar Gasquet mot O’Connell. Jag nämner den för att jag tror det kan bli riktigt bra spel. O’Connell är en rätt stark bollare som inte spelar i alltför högt tempo. Gasquet kommer få tid att stå och trolla, samtidigt som O’Connell nog också kommer kunna göra en bra match då han är lite säkrare än Gasquet i längden. Den tycker jag kan kan se.

Vid midnatt kommer det som får ses som dagens mest intressanta match. Sonego, som har fin form men inte fått med sig resultaten senaste månaden möter Thiem som, är han ur form eller kan han bara inte spela tennis längre? Jag skulle i nuläget säga det senare. Ser man till hans senaste matcher ska inte Thiem ha en chans mot Sonego. Trots det står Sonego i över 1,60 här på Bethard. Definitivt spelvärt. Klart det lockar att se Thiem lite. Man vill ju tro att han någon gång ska komma igång men varför skulle det ske just idag?

Ungefär så. Inget superspelschema som ni förstår, men ändå några fina matcher som man absolut kan vila ögonen på under kvällen.