Inför fredagen i Miami

Nu så. Nu kan jag inte klaga mycket mer. Eller ja, det skulle väl vara att Federer och Nadal saknas. Samt Djokovic. Och Del Potro. Ingen Nalbandian på plats heller tyvärr. Men det där. Tänk om man för 10-20 år sen fick det berättat för sig att man ens skulle tänka tanken att sitta och gagga om gamla spelare som inte längre är aktiva. Huvaligen. Just det, det är inte grus heller.

Men i övrigt. Nu börjar Miami på riktigt. Riktigt vassa tider. Start redan klockan 16 idag fredag. Vi hinner alltså med massor av timmars tennis innan det är dags för fotboll ikväll. Nu ska jag inte vara sådan, men 2,26 på Belgien här på Bethard. De får bygga om hur mycket de vill i laget. Har ni sett vilka som spelar i Sveriges landslag nu för tiden? Jag säger bara, burr. Rejält höjda odds på den matchen här på Bethard ser jag förresten. 2,26 på Belgien som sagt, det tangerar det högsta som finns att tillgå på svenska spelbolag. 3,63 på Sverige, det är just nu högst av alla svenska spelbolag. 3,41 på krysset, också högst av alla. Riktigt kul att se att Bethard åter är på gång igen med oslagbara odds.

Hallå, det där var ju reklam. Jajamensan, det var det, men det är väl ingen större tvekan om att vi befinner oss på Bethard, och att jag gör reklam för dem. Men ska jag vara helt ärlig så gör jag det mest när det är något riktigt bra, som det var i det här fallet. De där siffrorna blir nära på 100% återbetalning på matchen. Det är fina grejer det.

Men, innan fotbollen alltså, fotbollen som kan bli en otrevlig upplevelse om man frågar mig, så har vi en del tennis. Här godbitarna.

Tre matcher klockan 16. Rublev och Shapovalov spelar med måttligt motstånd. Rublev har Wolf som visserligen är topp-50 men en ganska beskedlig rackare som inte har mycket som kan hota en bra spelare. Det är väl lite halv hemmaplan i just Miami för Rublev som tränat mycket där under uppväxten. Han borde få till det någon gång i den här turneringen även om underlaget kanske talar lite emot honom. Där måste jag dock notera att jag tycker det sett relativt olångsamt ut i de matcher jag sett under de första dagarna. Inte i närheten av hur det var i Indian Wells i alla fall. Shapovalov, som är fullständigt inne i frysen formmässigt har det ännu enklare. Han möter Pella som ganska nyligen kommit tillbaka från jättelångt uppehåll. Men Shapovalov, han förlorar ju faktiskt mot nästan vem som helst numera så man kanske inte ska vara alltför säker.

Den tredje matchen klockan 16 är den som skulle kunna bli jämn. Bautista mot Ruusuvuori där jag tycker Bautista är mycket bättre, men det tyckte jag innan deras möte i Indian Wells också och där vann Ruuduvuori rätt enkelt. Vi får väl se hur det blir idag.

Sinner spelar tidigast 17:30, kanske snarare runt 18 och han möter Djere. Mycket behagligt motstånd. Djere har verkligen ingenting att komma med och Sinner sänker väl ändå förhållandevis sällan sig själv numera.

Fritz nästa storfräsare ut. Fritz storfräsare. Det smakade lite illa det där. Men jodå, han är ju en som kan vinna en sån här turnering numera. Nava, också han amerikan är motståndare. Han är ingen storfräsare kan jag meddela. Men han slog Isner i två tiebreakset i första omgången. Undrar hur länge Isner orkar. Två usla turneringar här i Indian Wells och Miami. Normalt hans bästa chanser på hela året. Han strök sig också från dubbeln idag. Han är gammal nu, Isner. 38 år i år. Frågan är hur mycket kvar i tanken det egentligen finns där.

Paul, är han storfräsare då? Nej, där går faktiskt gränsen. Han möter en formsvag Husler runt klockan 19. Ingen kul match. Så varför säger jag något om den? Jo, för det verkar som att jag tänker säga något om samtliga dagens matcher.

Om man vill sitta med en kupong i näven även på tennisen ikväll, då kan man välja Botic som enligt oddsen bara är knapp favorit mot Popyrin. Jag tycker han ska vara mer än så. 1,77 just nu här på Bethard på Botic.

Sällsynt med jämna matcher på förhand idag men en sådan mellan Kecmanovic och Humbert som spelas tidigast 19 men troligen lite senare. Humbert börjar hitta formen igen och han känns väl som lite av en mardröm för Kecmanovic. Kecmanovic vill ha ett tråkbollande där tempot inte blir för högt. Att då möta en hyperoffensiv Humbert som vägrar stå och bolla, inget bra. Tre raka segrar i inbördes möten för Humbert. Kan nog bli en fjärde idag treots att Kecmanovic ska vara den klart bättre av dem.

Alcaraz spelar idag. Mot Bagnis. Det känns väl lite som att jag skulle möta Edward Blom, eller nån annan sån där lätt osportig personlighet i tennis. Kort sagt, det känns nästan lite ovärdigt att Alcaraz ska behöva spela mot Bagnis. Tänk om Edward Blom är någon slags superspelare. Det skulle förvåna, men helt kanske man inte ska räkna bort honom.

En annan match ikväll, om man vill spela. Jag tror Nakashima har en riktigt bra chans att slå Davidovich. 2,20 på Nakashima där just nu. Davidovich 20 platser bättre rankad, men han har hamnat lite högt och Nakashima underpresterar lite rankingmässigt. Inte mycket mellan dem skulle jag säga. Borde också vara bra spelstilsmässigt för Nakashima som får driva spelet som han vill. Dåligt för Davidovich som alltid vill lita på att motståndaren slarvar. Spelstilarna bjuder in till en jättefin match tycker jag så den ska man nog se. Börjar runt 21 dock så då blir det väl det där problemet om man vill se Sverige förlora i fotbollen kanske.

I den där trakten, runt klockan 21, Lajovic-Cressy och Struff-Dimitrov också. Inga jättedåliga matcher faktiskt, men kanske inte heller några revolutionerande matcher ur underhållningssynpunkt. Struffis lite på gång igen. Oddsen ger honom en rätt bra chans att ta Dimitrov.

Rune är ett annat stort namn idag. Varit och tittat på basket i dagarna här, Rune. Han är en hejare på att åka på aktiviteter i städerna där han spelar. Undrar om det verkligen är så bra för hans fokus. När man ser bilder på honom när han är ute på såna där äventyr så slår det en verkligen hur ung han är. Han ser ut som ett litet barn som är ute i vida världen typ. Och lite så är det väl också kanske. Motståndare ikväll, Fucsovics. Alltid lite bökig, Fucsovics. Han är inte rätt för bra spelare. Han gör det han ska, står och slår tillbaka bollen och är man inte bra nog, då kan han också hugga. Runes form är onekligen svajig. SKa ett stort namn ryka idag kan det absolut vara Rune skulle jag säga. Mellan 22 och 23 starttid för den matchen.

Nattmatcher, vid midnatt, Ruud-Ivashka, den ska han väl klara även utan form, Ruud. Sen 02 någonting, Zverev-Daniel. Zverev är väl bra nog nu för att inte förlora såna här matcher men Daniel är i praktform. Han slog Ruud i Kvackapulko och Berrettini i Indian Wells. Ganska skapligt det för en spelare som är rankad runt hundra i världen.

Det var det. Mycket nöje mina vänner.