Inför lördagen i Miami

Lite klurig tid, 16. Det är liksom lite mittemellan. När det är spel i Europa, då är det enkelt. Då lär man skriva om matcherna tidigt under förmiddagen. När det är spel i USA så brukar man kunna köra lite mitt på dagen sådär. Men 16, klurigt. För nu är det ju alldeles strax dags för dagens första matcher. Sen har de hittills i Miami varit rätt bra på att lägga spelprogrammet så de inte raskat av de bästa matcherna tidigt under dagen. Därför är det väl ingen större panik. De bra matcherna kommer under kvällskvisten men ja, dags att börja titta till dagens spel helt enkelt.

Vi behöver inte prata om vad som hände i fotbollen igår va? Jag vidhåller det jag skrev innan matchen. 2,26 på Belgien här på Bethard. Grattis till er som provade det. Det var liksom ingen liten skillnad. Vårt svenska fotbollslandslag just nu. Det är märkligt att det inte skrivs mer om hur komplett värdelöst det är. Lyckas man ta sig ut från Allsvenskan till en annan liga, då är man i princip med. Det kan också numera räcka med att vara rätt bra i Allsvenskan. Nej, det där var jobbigt.

Desto trevligare då med tennisen igår.

Jag såg några riktigt fina matcher.

Exempelvis matchen mellan Dimitrov och Struff där Dimitrov vann, men där Struffis verkligen pressade hela vägen in i mål. Definitivt på väg tillbaka spelmässigt, Struff men är inte det där lite hans grej egentligen? Han kan spela jämnt med bra spelare, men hur ofta tar han det i mål då? I princip aldrig. Han känns också rätt nöjd efter en förlust som den igår. Det ska man inte riktigt vara om man är på hans nivå. Då måste man jaga varje seger på ett helt annat sätt.

Jag såg inte Zverevs förlust mot Daniel. Väldigt överraskande ändå, i alla fall att han fick så mycket stryk. Men det är nog så att Zverev kanske visserligen har lite kapacitet igen men där det är jättelångt till någon slags stabilitet. Vi får se hur gruset blir för honom. Han är ju jättebra på grus egentligen men mindre utdelning på serven och ännu längre dueller, just nu kanske inte perfekt för honom. Daniel, tredje toppspelaren han slår på tre turneringar. Vilken grej.

Davidovich impoerade på mig. Det blev lite jämnt i andra men klart bättre än Nakashima. Det trodde jag inte, men han börjar bli rackarns stabil på en hög nivå, Davidovich. Nakashima, han är verkligen sämre än han ser ut. Sällsynt att man säger det om en spelare men jag tycker det är så. Det ser bättre och mer stabilt ut än det är.

Schwartzman vann en match. Det händer inte varje dag. Han slog Wu som vann i Dallas i raka set. Mycket kapabel, Wu men han har spelat och spelar för lite för att vara stabil. Så att han floppar trots att jag och säkert många andra skrivit upp honom, det kommer fortsätta hända.

Generellt levererade de bra spelarna igår. Det var bara Zverev som rök. Det talar för att det kan bli kul längre fram i turneringen.

Nu ska vi titta på dagens matcher.

Klockan 16 är det Lehecka-Musetti som jag kommer titta på även om jag ärligt talat tror det blir enkelt för Lehecka. Musetti kommer inte tåla tempot Lehecka sätter upp. Rätt talande för hur det kommer bli i framtiden tror jag. Musetti är nu runt 20 på rankingen, Lehecka runt 50. Det där kan mycket väl ha svängt inom något år. Coric-Eubanks och Kovacevic-Cerundolo spelas samtidigt. Coric-Eubanks går väl att se på men Lehecka-Musetti det självklara valet ändå.

17 har vi Tsitsipas-Gasquet. I Indian Wells sa Tsitsipas att han skulle vara chanslös på grund av skada. Jag har inte hört att han sagt samma nu och Gasquet ska han väl klara rätt enkelt.

De Minaur-Halys, Garin-Baez och Berrettini-McDonald klockan 17:30. Där mest intressant att se om Berrettini kanske kan börja hitta något snart. Visst har han haft skadeproblem men jag tycker det är märkligt att han inte lyckas hitta formen. Han har ett väldigt enkelt spel och borde inte ha några problem att komma tillbaka men det har han sannerligen. Som han spelat på sistone kan McDonald absolut bli problem. Fler matcher 17:30 förresten. Nishioka-Molcan och Felix-Monteiro också. Enkelt för Felix trots att han varit strulig på sistone. Bra odds på Nishioka skulle jag säga. 1,77 på Bethard. Han kommer få styra matchen och när han får det förlorar han oftast inte.

Kokkinakis in som lucky loser och han ställs ikväll mot Hurkacz. Dålig lottning för båda två skulle jag säga. Kokkinakis brukar få problem mot de bättre spelarna på att han inte riktigt har tyngden och jag tror det kommer synas ikväll också. Hurkacz kommer vara något nummer för stor.

Evans-Sonego klockan 19. Jämna spelare men rejäl formfördel för Sonego. Jag tror han vinner.

Lite senare, mellan 20 och 21, Norrie möter Barrere och Tiafoe möter Watanuki. Noll problem för båda två tror jag. Ungefär samtidigt, Khachanov mot Etcheverry. Ännu en favorit som förväntas vinna enkelt idag.

Sista match innan midnatt är Shelton-Mannarino. Det är riktigt svag form på Mannarino, annars hade jag trott på honom. För Shelton har stora problem med säkerheten i sitt spel och det vill man inte ha mot Mannarino. Trots svag form skrällchans för Mannarino skulle jag säga.

Och så bara en nattmatch. Runt midnatt möter Medvedev Carballes Baena och ja, det förstår ni nog hur det slutar.