Inför Miami-söndagen

Igår började det hända grejer tycker jag i Miami. Framförallt givetvis matchen mellan Hurkacz och Kokkinakis, den längsta matchen som spelats 2023 men inte bara det. Det räddades setbollar, matchbollar, allt möjligt till höger och vänster och ska man säga något elakt om Kokkinakis så, jag behöver inte ens kolla några siffror för att backa upp det. Det händer honom alldeles för ofta det här. Att han är inblandad i jättelånga matcher där han antingen faller på fysiken, att han blir skadad eller inte orkar. Eller som igår, att han är någon liten procent för svag mentalt för att stänga butiken. Ibland kan jag få känslan av att han inte är nervös så han spänner sig utan snarare är för avslappnad när det ska avgöras. Som att han nästan slarvar bort det. Vilket så klart också kan handla om nervositet i alla fall. Det var väl någon, vad hette han, Federer någonting, som under hela karriären men i synnerhet den andra halvan hade precis samma problem. Lite för mycket nervositet, något som utmynnade i att han kunde se slarvig ut när det skulle avgöras.

Sen ska det också sägas att man har alldeles för höga krav på Kokkinakis. Vi snackar om en spelare som är rankad 94 i världen. Att han kan bjuda på en sån här insats och pressa Hurkacz hela vägen. Otroligt bra gjort.

Norrie var den stora spelaren som rök igår. Jag såg ingenting av matchen faktiskt men raka, enkla set för Barrere. Otroligt förvånande för min del.

Sen måste jag nämna Lehecka också. Musetti har hemsk form och har förlorat massor av matcher i rad. Massor av set i rad. Men Lehecka, som han ser ut alltså. Det kan bli väldigt, väldigt, väldigt bra till slut det där.

Nu till dagens spel. Start klockan 17 idag söndag. Vår sommartid, ni vet.

Bara en match till att börja med men inte så väldigt bara. Davidovich mot Paul, unga spelare som tagit jättestora kliv rankingmässigt senaste året och förstås också spelmässigt. Paul ligger ett litet snäpp före. Han vann deras enda inbördes möte som spelades tidigare i år. Så han blir ju favorit men jag måste ändå ha det sagt. Jag tycker att Davidovich är en minst lika bra spelare. Två spelare som har bollandet och kontrandet som sin starka sida. Borde kunna bli riktigt bra spel.

18:30 eller mer troligt lite senare än det har vi Rune mot Schwartzman. Måste man inte ha en liten reservation för att Schwartzman skulle kunna hitta sitt spel igen? Han har tagit minikliv framåt också senaste veckorna. Men vägen tillbaka är förstås superlång och det känns väl som en spelstil och motståndare som inte riktigt får Rune att kissa på sig. Relativt jämnt när bollen är i spel och så har Rune en serve. Inte jättekomplicerat.

Det är bra matcher idag hörni, oj oj oj. Klockan 19:30, eller som sagt, när det gäller alla tider, det är tider som gäller att matchen inte startar tidigare, men nästan alltid lite senare. Fritz-Shapovalov, det är inte tokigt. Om man går tillbaka ett eller två år, vem i hela världen hade trott att Fritz skulle vara rankad 10 och Shapovalov 30 idag i början av 2023? Må vara att jag alltid var rätt snabb med att påpeka att Shapovalov inte var någon blivande världsetta när alla andra sa det. Jag trodde nog inte han skulle bli en av de absolut bästa heller. Men att han inte ens skulle vara i närheten av topp-10 vid 24 års ålder, det hade jag liksom aldrig kunnat gissa. Men han underpresterar något alldeles oerhört. Samtidigt som Fritz har haft ett år som varit helt magiskt där han blivit en topp-10-spelare. Det trodde jag aldrig skulle hända. Skiljer bara 1,5 år mellan dem i ålder förresten. 5-3 i inbördes för Shapovalov. Jag tycker det här är en rätt bra matchup för honom, särskilt som underdog som han är idag. Och någonstans så, han må sladda, men jag tror ju att Shapovalov innerst inne känner att han fortfarande är bättre än Fritz. Lite skrällchans säger jag. En bra bit över 3 gånger pengarna på Shapovalov här på Bethard.

Tidigast 20 har vi Rublev-Kecmanovic. Känns som en väldigt passande motståndare för Rublev. De gör ungefär samma sak med skillnaden att Rublev har ett fullständigt annat tryck. Det kommer nog fälla avgörandet.

Alcaraz spelar innan 21 någon gång. Lajovic, det blir inga problem.

22 ungefär, Ruusuvuori mot Daniel. Man måste ha stor respekt för Daniels resultat senaste veckorna och spelar han likadant igen, Ruusuvuori är knappast något han ska oroa sig över.

Två nattmatcher. Först klockan 01, Sinner mot Dimitrov. Jag tycker inte Dimitrov såg sådär extra bra ut mot Struff och då räcker det ju inte mot Sinner. Han måste överprestera för att slå Sinner. Jag tror inte han är på den nivån just nu. Och sist ut, Ruud möter Botic klockan 03. Bra lottning för Ruud. Botic är ur form men har ändå fått med sig några vinster senaste tiden. Ingen spelstil som passar Ruud dåligt heller. Han ska kunna klara det.