Inför Miami-tisdagen

Precis när man började nosa sig till de där riktigt fina matcherna så började favoriterna falla på ungefär samma sätt som Jannes humör i Miami. Tre stycken utslagna igår och inatt och det är väl ändå sällan som matcher går så mycket emot vad jag trodde på förhand.

Visst, jag är inte Tiafoes främsta beundrare. Jag har också väldans många gånger på senare tid tryckt på att Sonego sett riktigt bra ut men inte fått med sig resultaten. Men snudd på en bortblåsning där, med Sonego som bortblåsare, nej, det där trodde jag ju inte på överhuvudtaget.

Hurkacz var inte särskilt bra mot Kokkinakis så där var vi väl lite förvarnade men att falla mot Mannarino, det är en skräll. För mig stor skräll.

Men framför allt. Överstemästerskrällen. Jag har gjort mig lite lustig på sistone över Felix förmåga att trassla till det för sig. Därifrån till att förlora mot Cerundolo på hardcourt är steget emellertid enormt stort. Vilken flopp och oj som han fastnat i sitt spel just nu, Felix. Jag undrar faktiskt om han känner det själv. Hur små nyanserna är, och hur mycket de betyder. När han är bra lyckas han precis komma över gränsen till att vara den som hela tiden driver spelet och då är han riktigt vass. När han är dålig, som nu, då står han enbart och kontrar och är verkligen ganska ofarlig. Man kan kanske tänka att det är så enkelt som att bara slå till bollen och lite så tror jag egentligen det är. När han inte känner sig som bäst blir han försiktig istället för att blåsa på och istället ta lite missar vilket nog skulle tjäna honom klart bättre. För det här, att stå och bli utbollad av Cerundolo på hardcourt. Det är liksom inget bra.

Även i de andra matcherna gick det i allmänhet inte alls som jag trodde. I Khachanov-Kehecka var det precis som jag trodde, men totalt tvärtom. Jag trodde Lehecka skulle vara den något smartare av dem men det var totalt tvärtom. Khachanov var den som klarade av att hålla sig lite lugn ibland och Lehecka, han sköt ut sig själv fullständigt. Det finns fortfarande lite kvar att lära där, det är uppenbart.

Halys viftade bort McDonald, med betoning på att vifta. Jag tycker han ser så sjukt osäker ut Halys men det är förstås mestadels en synvilla. Om man som McDonald igår dessutom spelar extremt osmart mot honom och inte överhuvudtaget utnyttjar att hans forehand är rätt hyfsad, men backhanden inget bra, då blir det dåligt. Jättefint servande av Halys ska sägas. Han är en sån där spelare som är ojämn servemässigt. Vissa veckor träffar han bollen dåligt och serven är då inte alls ett hot. Vissa veckor är det som den här veckan, att han nästan är en servekanon.

Eubanks slog Barrere. Den var på förhand väldigt oviss. Så är väl inte så mycket att säga om.

Och så höll faktiskt Tsitsipas också på att ryka också men han lyckades slingra sig mot Garin. Men det var väldigt nära ytterligare en skräll.

Så det var lite konstigt igår. Därför spelas åttondelsfinalerna idag på det här sättet.

17:00 Sinner-Rublev 1,49-2,44 Bethard

Inget dumt sätt att börja dagen, eller hur? Vi får faktiskt ett par riktigt bra matcher idag. Det är bara det att det kunde så klart blivit ännu bättre om de bra spelarna klarat sig igår. Sinner rankad 11, Rublev rankad 7, 2-2 i inbördes möten men Sinner klar favorit här enligt oddsen. Jag tycker ju han är lite bättre än Rublev. Kanske lite bättre form också. Skiljer ganska lite i poäng också mellan dem, runt 500. Det vore lite kul om Sinner kunde ta nästa steg och närma sig spelarna i toppen tycker jag och det här vore väl en bra grej på vägen dit. Borde kunna bli en ruskigt bra match också. Rublev tempo mot Sinners…tempo kan man väl säga. Det Sinner har som Rublev inte har är att han har lite variation i sig. Samtidigt som Rublev har de skarpare attackerna. Jättefin match i alla fall.

18:00 Fritz-Rune 1,58-2,23 Bethard

Dagens två mest intressanta matcher fräses av redan i början. Lite synd kan man väl tycka men onekligen action direkt. Jag tycker det är jätteläge för Rune här. Äntligen får han spela en match där han inte är favorit, även om han själv troligen tycker han är det. Sen är väl frågan bara hur bra han är. Tittar man på årets resultat så är Fritz klart bättre men jag kan ju liksom inte neka till att jag tycker att Rune är den klart bättre spelaren av dem i grund och botten. Inga inbördes möten. Fritz lite mer serveinriktad men frågan är om han får så mycket mer på sin serve än vad Rune får? Tveksamt. Jag tror snarare det här kommer avgöras när bollen är i spel och där har Rune åtminstone kapacitet att vara klart bättre.

18:30 Botic-Ruusuvuori 2,17-1,61 Bethard

Det här är inte mina favoritspelare. Men som alltid när det är en sån här match så här långt in i en stor turnering. Enormt viktig match för båda två. En sällsynt bra möjlighet att gå till kvarten i en masters. Det är ju alltid kul ändå. När det betyder mycket för spelarna. Men tråkiga båda två, jag tittar nog inte.

20:30 Khachanov-Tsitsipas 1,80-1,90 Bethard

Han var väl inte i något superskick igår, Tsitsipas. Om det är skadan som stör honom eller om han bara ligger efter i träningen, troligen det senare. Tsitsipas behöver nog en del träning så att säga. Men med den nivå han höll igår håller det här knappast. Jag är enig med oddsen, Khachanov är knapp favorit.

21:30 Alcaraz-Paul 1,13-5,10 Bethard

Det finns alla tecken på en missbedömning här. Alcaraz har vunnit många matcher i rad, någon gång förlorar man. Jag är superdålig på att bedöma Paul, jag är medveten om att jag underskattar honom. Och kanske ändå en spelstil som inte är en dröm för Alcaraz, i alla fall om han skulle ha en dålig dag. Men som jag i grunden tycker, det kanske bor på samma planet. Men det är ju inte riktigt samma nivå det här. Har Alcaraz en bra dag, ja, då blir det åka av för stackars Paul.

22:00 Mannarino-Eubanks 1,58-2,23 Bethard

Lite kopia på texten om Botic-Ruusuvuori även om Mannarino förstås har en viss rutin av spel på den här nivån. Om Mannarino bara får över sina returer hjälpligt, oj som Eubanks kommer stå och klia sig i huvudet över Mannarinos flacka duttande. Han kommer nog missa en del så att säga, Eubanks.

01:00 Cerundolo-Sonego 2,12-1,64 Bethard

Det är klart att oddsen påverkas av Cerundolos seger igår, men vilken klasskillnad det är på hardcourt mellan dessa två. En normal dag vinner Sonego enkelt.

02:30 Halys-Medvedev 6,30-1,08 Bethard

Han kanske behöver ställa ut skorna ändå, Medvedev. Men mer behövs icke.