Inför Miami-onsdagen

I snart 15 år har jag hållit på. Nu…äh, jag skoja bara. Jag har visserligen hållit på med lite helt andra grejer de senaste åren. Det har ni ingen aning om, era rackare. Och inte ska ni ha det heller. Jag gillar mitt dubbelliv.

Nu var det absolut inte bloggens livskraft jag tänkte skriva om här men den ska nog vara rätt god, tror jag, så oroa er inte.

Det jag skulle komma till är att mycket har man ju skrivit om under 15 år. Men det finns en grej som jag spanat in ganska starkt, men som jag tror jag väldigt sällan skrivit om. Just för att man kanske inte vill lufta den riktigt då den inte låter särskilt genial.

Men i alla fall. Jag önskar jag hade kraften för att backa upp det med statistik. Jag är svag, blir lätt uttråkad, jag kommer orka ta fram siffror från ungefär två turneringar. I alla fall. Sista turneringen i varje säsong. Då är det väldigt ofta konstigt. Miami. Sista turneringarna på grus i Europa efter Wimbledon. Både Paris och slutspelet men i synnerhet Paris. Det finns några fler. Sista turneringen innan det ska komma något annat helt enkelt. Då är det nästan alltid lite konstigt. Spelare med form presterar inte. Spelare som är ur form hittar något. Men mest av allt, det är ofta allmänt skrälligt. Det kan så klart finnas någon slags rimlig förklaring. Spelare är trötta. Spelare är sugna på att dra något annat. Det är inte ologiskt. Men vi snackar ändå om åtminstone vissa, stora turneringar där det blir lite väl konstiga resultat. En liten kontrast faktiskt. För jag hör ofta folk prata om att första turneringen efter någon förändring, första turneringen för en säsong alltså, att den skulle vara oberäknelig och chansartad. Stämmer inte alls tror jag om man skulle titta på verkligheten, det vill säga resultaten. Kanske till och med tvärtom. Då är spelarna ofta på tårna, väl förberedda och toppmotiverade. Men sista turneringen, då är det ofta ologiskt.

Nu låter jag säkert som någon som satsat en massa pengar på matcher och förlorat. Jag har inte satsat pengar på tennis på åtminstone 15 år så det stämmer inte. Jag satsar bara pengar på hästar, vilket jag är komplett värdelös på men spel ska vara roligt. Det är verkligen helt grundläggande och jag tycker det är roligt att satsa lite på hästar, fast jag vet jag är dålig. Medan jag inte vill blanda ihop mitt skrivande om tennis med att satsa pengar på tennis, för då kan jag ju påverkas av just det där, att kanske färgas av hur jag satsade.

Nu blev det en sån där lång inledning innan jag kommer till saken igen. Jag tänkte skriva lite om gårdagens och dagens matcher. Men först, en annan sak.

Jag har vetat det en tid, men medan jag skrev denna text så fick jag till mig att jag nu kan säga det.

Bethard såldes för en tid sen till, jag tror det var en amerikansk ägare. Alltså inte de svenskar som jag känner, och som en gång drog igång detta, att bloggen ska ligga just här och därmed vara högst livskraftig. Nu skulle jag säga väldigt goda nyheter, både för VamosRafa men kanske ännu mer för om man gillar att spela på tennis. Jag kan vara helt ärlig med att Bethard blev sämre, särskilt för spelarna, under de tidigare ägarnas tid. Nu när svenskarna är tillbaka, då kommer det bli drag igen med väldans höga odds och vi ska också se till att hitta på lite extra roliga grejer för er som hänger här inne. Kort sagt, extremt goda nyheter för oss alla skulle jag säga. Vi kommer inte bli av med varandra, utan snarare ha ännu lite roligare framöver.

Nu, gårdagens matcher. Där det fortsatte gå, som sagt, lite emot vad jag tror i alla fall.

Eller ja, allt är relativt.

Alcaraz slog Paul i en ändå förhållandevis jämn match. Men raka set och inget snack. Jag försöker mer säga att Paul inte blev så bortblåst, varken resultatmässigt eller spelmässigt som jag tycker han borde bli. Men så vet vi ju alla satt jag underskattar honom.

Khachanov skickade ut Tsitsipas. Det var inget konstigt med det. Tsitsipas sa inför de här två mastersturneringarna att han inte var förberedd och nej, det var han inte. Vi får väl se om han hinner hitta formen till Monte Carlo. Monte Carlo där Nadal för övrigt inte kommer delta. Han berättade idag att han fortfarande inte vet när han spelar tennis igen. Om jag får gissa, Franska öppna kanske.

Medvedev borde inte behöva möta Halys. Det är liksom ovärdigt. Och det var väl heller ingen riktig match riktigt. Medvedev ser fortfarande väldigt bra ut. Konstigt att han inte sagt något om underlaget den här veckan nu när det är något som passar honom bättre.

Sinner var dagens spelare skulle jag säga. Total överkörning av Rublev och det såg verkligen ut att vara spelare på helt olika nivåer. Kul att se tycker jag, för jag skrev ju det inför igår. Det hade varit kul om Sinner tog kliv och närmade sig toppen. Gårdagens match andades just det.

Rune var inte bra alltså. Det är ingen form som fattas. Spelet fattas. Det finns frågetecken där. Det finns verkligen frågetecken där. För han var enormt långt bakom Fritz. Inget av seten var ens halvjämnt.

Cerundolo slog Sonego. Mitt i natten. Jag såg inget. Men den kan väl sorteras in under den här ologiken jag beskrev ovan. Varför är Cerundolo, som är helt värdelös på hardcourt, plötsligt framme i kvarten i Miami? Visst var det Miami där han gjorde en bra hardcourtturnering för att par år sen? Typ hans enda bra hardcourtturnering. Inte ovanligt att sydamerikanerna trivs i just Miami ska sägas.

Ruusuvuori slog Botic och Eubamks slog Mannarino. Ja, det var väl två halvjämna matcher. Men jag trodde inte på Eubanks.

Lite stökigt, men också ett gäng bra spelare kvar. De första kvartsfinalerna idag.

Tyvärr så blir det dock en utmaning att följa slutet av den här turneringen. Jag längtar till Monte Carlo.

Klockan 21 är det Ruusuvuori mot Sinner. Är de inte extremt lika varandra? Kanske lite halvlika utseendemässigt men jag menade inte det. Spelmässigt skulle jag säga att de är högst lika, förutom då den lilla detaljen att jag tycker Sinner är så larvigt mycket bättre. Ingen dålig match. Ruusuvuori är absolut inte ofarlig. Men utgångspunkten är att Sinner ska angränsande till krossa honom.

Och så spelas dagens andra kvartsfinal tyvärr mitt i natten, start 02:30. Alcaraz möter Fritz. En riktigt fin match så klart. Fritz är definitivt en av de fyra bästa spelarna som är kvar i turneringen och Alcaraz, han är väl bäst. Så toppklass. Men mitt i natten, trist. Kan Fritz störa då? Störa tror jag. Han är så otroligt stabil, och han har sin serve. Han är jättesvår att blåsa bort. Men därifrån till att det ska skrälla till? Då måste Alcaraz vara sämre än vad han sett ut senaste veckorna.