Inför Miami-torsdagen

Ni var som nån slags iglar på mig igår när jag skrev om nyheterna kring Bethard. Och ni verkade i synnerhet vara sugna på skyhöga tennisodds igen. Jag vet faktiskt inte exakt när det blir av men som sagt, lite tålamod, och håll uppsikt, så kommer det nog bli riktigt bra här framöver.

Igår, vad hände då i tennisväg?

Inte särskilt mycket. Det regnade, så bara en match spelades. Den var inget spännande heller. Sinner visade exakt det jag skrev om igår och plattade till Ruusuvuori något alldeles jäkligt. Om han bara inte tappar formen nu, Sinner. Då kommer han närma sig topp-5 under sommaren, inget snack om det. Han är däruppe nu spelmässigt.

En kvartsfinal igår. Supertorsdag idag alltså. Nåja. Tre matcher istället för två. Det är ju fortfarande ganska tunt sett till vad vi är vana vid.

Men det här är i alla fall vad vi har framför oss. Vi får en extra kvällsmatch och det är ju välkommet.

19:00 Medvedev-Eubanks 1,03-9,00 Bethard

Är det här en match? Jag skulle vilja knyta åter till det jag skrev för några veckor sen, och upprepat flera gånger sen dess. När jag först skrev det så sköt jag lite grann från höften. Som jag gör med det mesta. Men varefter jag tänkt på det. Det här med att man inte borde låsa sig vid en lottning redan innan turneringen. Det hade verkligen varit att föredra. För det här. Visst blir det fel. Är det såna här matcher ni vill se? Det är inte såna här matcher jag vill se. Det skiljer alldeles på tok, galet för mycket. Och det handlar liksom inte om att Eubanks förtjänat detta genom att slå några av världens bästa spelare direkt. Han har slagit Mannarino, Barrere, Coric och Kudla för att ta sig dit. Det motsvarar ungefär att gå till final i en ganska stark challenger. Orsaken är att Hurkacz och Norrie floppat bort sig mot andra spelare som Eubanks i sin tur slagit och jag tycker bara det blir så otroligt fel det här.

21:00 Khachanov-Cerundolo 1,37-2,85 Bethard

Med Cerundolo är det annorlunda. Visserligen, han fick Sonego i sin åttondel. En jättebra lottning. Men han var den som slog ut Felix som var bäst på den här delen och det är såhär man ska kunna gå till kvarten i en stor turnering. Genom att slå bra, högt rankade spelare. Så Cerundolo är i det här fallet motpolen till problemet. Det ska gå att som en svag spelare gå långt, men då ska det komma av att man presterar.

Klarar han det här, då, Cerundolo?

Han ska vara klasser sämre än Khachanov men har han klarat Felix och Sonego, då ska väl det här kunna gå. Khachanov är lite bättre än Sonego men sämre än Felix om än kanske inte just nu när Felix är rätt risig. Spelstilsmässigt borde det här också vara helt okej för Cerundolo. Han kan stå och bråka lite med Khachanov om vem som ska få slå först och han kommer nog lyckas relativt ofta.

Sen kommer man ju inte riktigt runt att Khachanov är en sjukt mycket bättre hardcourtspelare men just den här veckan verkar inte Cerundolo bry sig så mycket om att han egentligen är värdelös på detta underlag.

Så har vi också den fina matchen mellan Alcaraz och Fritz men tyvärr har den lagts som nattmatch idag också. Och den pratade vi ju om igår, så den har ni redan läst om.