Inför Miami-fredagen

Inte dåligt det här ändå. Tre av turneringens fyra bästa spelare definitivt kvar inför semifinalspelet och Khachanov, hur bra ser han inte ut just nu? Kanske inte fjärde bäst i turneringen. Eller ja, det är han så klart inte. Men jag tycker han imponerat något ruskigt, med sina mått mätt. Inte minst igår skulle jag säga. Motståndet var svagt, men jag tycker att Khachanov till den här turneringen hittat något lite nytt. Han ser mycket lugnare ut. Är bekväm med att hålla i bollen lite grann och då blir jag så sjukt mycket bättre. Han börjar verkligen bli en de stora turneringarnas spelare, Khachanov. Två raka semis i slams och nu semi här i årets andra masters. Han kommer vara elva i världen på rankingen på måndag bara några hundra poäng från både nummer tio och nio. Han har satt sig i en rackarns bra position inför resten av säsongen.

Khachanov en av semifinalisterna. De andra tre, Alcaraz, Medvedev och Sinner väldigt väntade. Sinner spelade ju sin kvart i onsdags där han imponerade stort. Igår fyllde Medvedev och Alcaraz på med mycket enkla och mycket imponerande segrar. Medvedev hade så svagt motstånd att man knappt kunde ta matchen på allvar men Alcaraz, som han buntade ihop Fritz. Han ser verkligen monsterbra ut just nu, Alcaraz. 17-1 i matcher i år. Det duger. Inte ointressant att snart se honom mot Djokovic, förhoppningsvis.

Idag då? Jodå, semifinaler. Tyvärr hade man velat lägga tiderna annorlunda, men nu är det såhär.

19:00 Medvedev-Khachanov 1,19-4,15 Bethard

Fascinerande årgång, 96:orna. Elias Ymer ansågs en bra bit upp i åren vara en av de tre bästa i årgången. Quinzi, som la av för ett par år sen beroende på att han helt enkelt inte orkade spela tennis mentalt var också länge topp-5. Och så var det Coric och framför allt Garin också som höll till i toppen. Khachanov tillkom lite senare och var med där också medan Medvedev aldrig egentligen var aktuell förrän han närmade sig 20 år fyllda någonting. Sen kom Berrettini också ännu lite senare. Lite skilda världar, kan man säga. Elias Ymer och några till lär ju undra lite vad det egentligen var som hände.

Fyra inbördes möten mellan de här två. Khachanov har faktiskt slagit Medvedev, i Moskva 2018 men det var väl lite innan Medvedev slog igenom. Medvedev vann deras första möte i knatteslutspelet 2017 och sen har han två enkla segrar också, 2019 och i Adelaide i år.

Inte bara att Khachanov är sjukt mycket sämre än Medvedev, det här känns bökigt för honom spelstilsmässigt också. Han har varken säkerhet eller någon annat för att komma igenom Medvedev. Det som skulle kunna tala lite för Khachanov är att de känner varandra så pass bra och att han därmed kanske inte är rädd för Medvedev men skräll här, nja, det tror jag inte på.

01:00 Alcaraz-Sinner 1,39-2,75 Bethard

De här två har mötts hela sex gånger. På challengertouren i Alicante 2019. Då vann Alcaraz. Måste varit en liten skräll på den tiden. Det var i första omgången. Eller kvalomgången, kan man väl säga. Det var under den där korta tiden då man körde, 48-lottningar var det väl, i challengers. Alltså en liten första runda istället för kval. Inget dumt system egentligen faktiskt. Kunde man kämpat på lite med tycker jag.

På atp-touren är det 3-2 för Alcaraz, tre av matcherna förra året och en i år. Det känns kanske som en spelare som Alcaraz ändå inte trivs jättebra mot det här.

Och det kan man ju förstå kanske. I princip ingen kan stå upp mot Alcaraz när bollen är i spel men Sinner har sin styrka just där han också. Det Alcaraz har som Sinner inte har är sin fantastiska förmåga att växla tempo. Men Sinner är så pass bra att om Alcaraz har en lite sämre dag kan Sinner vara den lite säkrare i slentrianbollandet och då blir det väldigt mycket press på Alcaraz att komma igenom. Jag minns särskilt matchen i Wimbledon i somras där Sinner faktiskt var helt överlägsen. Mycket hjälp av underlaget där men ändå.

Vilken match. Men vilken dålig tid. Synd.