Inför Monte Carlo-tisdagen

Vi är igång. Och så pass kul som det var igår, utan högt seedade spelare. Då ska det ju kunna bli väldigt bra längre fram i veckan det här. Kanske redan idag.

Inga riktigt fräsiga spelare igår alltså, men ändå en del att anmärka på.

Ska man börja med något dåligt så. Jag tänkte det nästan under matchens gång. Att det här måste vara något av det sämsta Murray spelat. Lustigt då att han sa det efter matchen, om än ännu tydligare. Han tyckte det var den sämsta matchen han spelat. Vem som hade rätt, det vetefasiken men bra var det i alla fall inte, det kan jag säga. Sen var det väl lite det jag varnade för inför matchen. Att det fanns en risk att Murray skulle känna sig tvingad att vara den som gör något och när Murray blir pressad att driva spelet, då går det i stort sett aldrig bra. De Minaur måste nästan ha undrat hur det kunde gå så otroligt enkelt.

Norrie krossad av Cerundolo. Inte jättekonstigt egentligen kanske men ändå noterbart. Norrie har nog tappat formen lite grann. Han är extra känslig för det på grus. På hardcourt kommer han mer undan med en halvtaskig form. Han nöter sig till vinsterna ändå. På grus måste han mer spela om det och en Norrie med svag form, då finns det många spelare som är jämna med honom.

Berrettini är oseedad i den här turneringen. Han måste undra vad det egentligen var som hände. Mycket enkelt mot Cressy i alla fall. Cressy som är väldigt ovillig att anpassa sig till gruset. Så länge han inte gör det lär han inte vinna så många matcher. Skön start för Berrettini.

Wawrinka lyckades vända och vinna över Grieskpoor och var enormt lycklig över detta. Hade nog inte Wawrinka för fem år sen varit så att säga.

Thiem krossade Gasquet, 6-1 6-4. Lite farligt att titta på siffrorna om man inte såg matchen kanske. Gasquet var hopplöst osäker. Thiem ganska osäker också, men i alla fall mindre slarvig än Gasquet. Jag tycker inte det såg ut att vara någon större ljusning för Thiem. Lika svag som han varit det senaste året när han hamnat under press.

Vi nöjer oss där från gårdagen tycker jag och tittar på dagens meny istället.

Klockan 11 sparkar Zverev igång mot Bublik. Behaglig inledning för honom. Han vill ju helst att motståndarna ska sänka sig själva, Zverev och är det någon som sänker sig själv med glädje är det ju Bublik. Han berättade igår att han hade vunnit Franska öppna i somras om han inte skadat sig, Zverev. Han la också till att det absolut inte var någon arrogans i uttalandet, utan att det bara var så. Mycket möjligt att det hade blivit så skulle jag säga så helt fel ute var han väl inte kanske.

Vill man spela en match klockan 11 så kan man plocka ett av de skyhöga oddsen här på Bethard, 1,60 på Lehecka mot Ruusuvuori. Ligger precis jämnrankade de där två men Lehecka 17 på årsrankingen, Ruusuvuori 53 på samma. Tycker det säger en del om hur bra de egentligen är. Dessutom, kom ihåg att Lehecka i princip bara spelade på grus innan han kom upp på atp-touren. Nu påbörjar han sin första grussäsong som atp-spelare. Mycket talar väl för att han inte kommer vara sämre efter underlagsbytet än han varit hittills i år.

12:30, Davidovich-Khachanov i en riktigt jämn och öppen match. Final här förra året på Davidovich, det minns ni nog. 600 poäng på väg bort för honom alltså, mer än en tredjedel av hans total poängskörd just nu. Inget superalarmerande ras att vänta dock. Vid torsk tappar han från 25 till 40 någonting. Det spelar ingen jättestor roll. Hur går det då? Ja ni, som sagt, en öppen match. Khachanov är nästan topp-10 nu. Han och Tiafoe som vann i Houston är nya dörrknackare gällande topp-10, båda två nu före Hurkacz till exempel, precis bakom Fritz. Tiafoe lämnade återbud hit till Monte Carlo förresten, om vi ska fortsätta med sidoinformation. Kan man kanske förstå då det blev en rätt rörig avslutning i Houston. Khachanov bättre. Han är inte dålig på grus, men klar fördel av underlaget för Davidovich. Helt upp till Khachanov hur det ska sluta skulle jag säga. Davidovich kommer göra det han ska, men om Khachanov träffar bollen bra kommer han slå igenom Davidovich och hålla det tillräckligt jämnt i spelet för att hans överlägsna serve ska avgöra. Men det ska göras också. Det är inte bara att spela jämnt med Davidovich när bollen är i spel.

Klockan 14 en match jag tror kan bli bra, Musetti mot Kecmanovic. Usel säsongsinledning för Musetti som inte ens bara kan skylla på hardcourten utan han har ju spelat lite på grus också och varit lika dålig där. Han vann dock en match i Marrakesh och det borde väl kunna bli bättre nu när han får spela i Europa. Lite press på honom att prestera nu närmaste månaderna faktiskt då han är svag på hardcourt och om han inte plockar poäng nu snart, då kommer han ryka från topp-50 till att börja med i slutet av sommaren. Kecmanovic var i final i Estoril. Riktigt bra resultat för honom. Märkligt nog har han bättre siffror på grus än på hardcourt. Kommer nog av att han spelar fler mindre turneringar på grus kanske men ändå, lite anmärkningsvärt då jag tycker han borde ha lite problem på grus med sin långsamhet och bristande tyngd. Just det tycker jag ska bli intressant att se utan. Musetti en av spelarna med mest höjd, tyngd, och så vidare i sina slag. Jag tror han kan få ordentligt snurr på Kecmanovic och intressant att se hur Kecmanovic hanterar det. Jag tror att Musetti vinner. 1,85 just nu på Bethard. Högst av alla spelbolag och ytterst taget.

Djokovic spelar också klockan 14. Han möter Gakhov, en spelare som nosat lite på challengertouren i omgångar genom åren men egentligen oftast spelat på futuretouren. Runt 200 i världen just nu. Slog en grushatande Mannarino i första rundan. Att den här killen någon gång skulle få möta Djokovic, ganska höga odds på det skulle jag säga då han aldrig kommer vara nära att nå atp-touren. Vi har kommit fram till att det är en ganska enkel öppningsmotståndare för Djokovic va?

Lite mindre enkelt för Tsitsipas som klockan 15:30. Tidigast 15:30 ska man säga när det gäller tiderna under senare delen av dagen. Möter Bonzi som gjorde en jättefin match mot Zapata Miralles igår. Lite skillnad i motstånd kanske, Zapata Miralles kontra Tsitsipas men Tsitsipas har ju varit tveksam senaste veckorna och kanske inte helt att lita på. Bonzi är också en offensiv rackare som aldrig blir försiktig. Jag tror att Tsitsipas kan få se upp lite grann.

Då kör vi. Mycket nöje!