Inför Monte Carlo-onsdagen

Vilken otrolig tennisdag vi har framför oss i Monte Carlo idag. Men innan vi sätter tänderna i den. Något om gårdagen.

Där Djokovic var det stora namnet på förhand. Bra var det så klart inte från honom, men jag tycker man rätt tydligt såg skillnaden mellan Djokovic och en del av de andra toppspelarna. När Djokovic är lite rostig, då spelar han ett jämnt set, vinner sen enkelt, och är därefter troligen igång till nästa match. Riktigt så är det ju inte för de andra som just nu kämpar för att ta sig tillbaka.

Hurkacz, minns ni var jag skrev häromdagen? Inte alltid övertygande, men han har en tendens att få med sig de där matcherna där han spelar jämnt mot någon han ska vara mycket bättre än.

En av de matcher jag såg fram emot igår var Musetti-Kecmanovic. Jag tycker också det blev en bra match, men kanske inte som jag trodde. Kecmanovic klarade av att hantera Musettis tyngd riktigt bra, mycket bättre än jag trodde. Kecmanovic var klart bättre långt in i första set skulle jag säga. När Musetti vann det så började det nog plötsligt spela lite roll att Kecmanovic var i final i Estoril förra veckan. Kanske inte att han var sliten egentligen, men kanske lite nöjd. Att han kunde acceptera den här förlusten. Han var inte riktigt beredd att kasta in allt för att vinna igår. Musetti kanske inte jätteimponerande igår heller. Hans extrema långsamhet är verkligen problem när motståndaren klarar att stå en bit in i banan. Han klarar att hantera det, men det är hela tiden på gränsen.

Sonegos vändning måste också noteras. Det ligger klipp på den på atp:s sociala medier. Det där är något av det som imponerar mest på mig från idrottsmän. När han var under 4-5 15-40 med Humbert vid serven studsade han runt som om det var han själv som hade matchbollar. Fyra perfekta poäng senare var vändningen igång och sen körde han bara. Att tro på sig själv när det egentligen är kört. Det är bland det svåraste som finns. Sonego lyckades med det igår och det gav utdelning. Jättefin match av Humbert där förresten. En av de bättre grusmatcher jag sett honom spela och jag tycker han var värd segern.

Zverev hade stora problem med Bublik. På tal om att vara långsam. Han har superproblem med att hinna med på Bublik stoppbollar. Han känns verkligen fortfarande trög efter återkomsten, Zverev. Trögare än tidigare, och då var han kanske ingen gasell innan heller riktigt.

Det var igår. Nu till idag. Där menyn ser extremt aptitlig ut.

Inte mindre än fyra matcher startar klockan 11. Det känns ju lite som att de kanske trycker ihop det lite i onödan ibland i Monte Carlo men så göre de. Ruud och Zverev de stora spelarna som spelar. Ruud mot Botic. Ska knappast vara några problem, men även om han såg mycket bättre ut förra veckan än han gjort tidigare i år, Ruud, han trasslade ändå till det för sig flera gånger. Kunde han göra det då går han knappast säker mot Botic. Zverev kommer inte heller gå säker. Bautista som motståndare för honom. Bautista som inte var bra överhuvudtaget i förrgår när han höll på att förlora mot Krajinovic. Men Zverev imponerade inte heller som sagt. Känns väl som att Bautista passar honom ganska bra dock. Zverev klar favorit på oddsen och jag tror han klarar det.

Tidigast 12:30 en match jag tror kan bli jättefin. Dimitrov mot Lehecka och där får han verkligen bekänna färg, Lehecka. I ett rent bollande skulle jag säga att han redan är i världstoppen men hur blir det när han möter någon som trollar till det för honom? Som gör att spelet blir lite ryckigt? Det får vi se hur han hanterar idag. Jag tror att ett spel på Dimitrov till 1,81 här på Bethard kan vara en god idé där. Jag tror att han kommer få Lehecka att vara lite dålig, om det blir som jag tror.

Tidigast 14 har vi det som jag tror kan komma att bli dagens match. Fritz gör sin första grusmatch för året mot Wawrinka som efter sin vinst i första rundan nu kan spela helt utan press. 2-0 Wawrinka i inbördes möten som visserligen inte säger någonting när matcherna är fem och sju år gamla. Men jag tror det kan vara en bökig motståndare för Fritz. Wawrinka kan ju det här med att få snurr på sin motståndare och Fritz varken rör sig perfekt på grus eller trivs särskilt bra när han behöver vara ute i hörnen för mycket. Nyckeln i matchen blir servande tror jag. Fritz har bättre serve och bättre returer. Wawrinkas ganska passiva returnerande kommer ge Fritz möjligheten att trycka till direkt i de egna servegemen. Om Wawrinka får igång spelet tillräckligt mycket tror jag han har allt för att bolla ut Fritz. Långa bolldueller, Wawrinka vinner matchen. Korta dueller, dåligt spel, och så vidare. Då vinner Fritz. Vi får se hur det blir.

Samtidigt eventuellt, tidigast 14, spelar också Medvedev. Sonego som motståndare för honom och mest intressant där förstås att se humöret på Medvedev. Om han bestämt sig för att försöka på gruset i år eller om han kommer kasta bort den här grussäsongen också med dålig inställning.

Sista match för dagen, tidigast 15:30 men mer troligt 17 eller något sånt, Thiem mot Rune där man ju så mycket hoppas på att Thiem ska hitta något. Att jag liksom såg fel häromdagen och att han faktiskt var riktigt bra mot Gasquet. Jag tror det inte. Men samtidigt, Rune, där är det väl lite samma egentligen. Han har inte gjort några bra matcher i år och väldigt oklar nivå på honom. Kul ska det i alla fall bli, och undrar lite hur Thiem, världens snällaste Thiem, reagerar om Rune uppför sig lika respektlöst som han ofta gör. Hade ju varit något att se en riktigt uppretad Thiem försöka slå snorvalpen.