Fredagsuppsamling

Jag vet inte vad det är men jag har inte riktigt tagit till mig veckans turneringar. Det känns lite som att man väntar på de större turneringarna som kommer kommande veckor ändå. Den är lite inklämd mellan mastersturneringarna den här veckan.

Men, vi ska så klart titta till vad som hänt. Och vad som väntar under helgen.

Inga dåliga spelare direkt så det här borde ju göra att det pirrar lite men kanske är det så att en sån här turnering. Lite grann kanske man väntar till typ idag och det vankas kvartar. Det som händer innan, kanske inte fullt så krispkigt som det kan vara i de riktigt stora turneringarna.

Alcaraz har börjat starkt. Det är väl kanske det viktigaste. Av det jag sett från honom har det sett positivt ut. Även om han så klart måste möta bättre spelare innan man riktigt drar några växlar. Davidovich idag, det ska väl inte räcka för att oroa honom heller riktigt. Men ingen dum match alls.

Ruud åkte mot Cerundolo igår. Jag ska erkänna att jag inte såg den men jag såg honom mot Shelton, det var dåligt, och lägger man ihop den med matchen mot Struffis förra veckan, plus då att han bevisligen förlorade mot Cerundolo igår. Jag hade fel. Ruud är inte på väg att hitta något som jag trodde under Estorilveckan. Det är inte svårare än att han helt enkelt är lite för dålig spelmässigt. När han var så stabil i spelet som han var förra säsongen var han sällan överlägsen sina motståndare i spelet men det räckte eftersom han var så otroligt noggrann. Nu är han osäker och noggrann istället. Det blir inget bra. Evans spelade ungefär samtidigt igår. Jag såg inte den heller. Men visst har han lyckats i Barcelona förut? Jag har för mig det. För det här kom verkligen från absolut ingenstans. Den där kvarten trodde man inte på, Cerundolo-Evans. Ska vara ett väldigt fint läge för Cerundolo att fortsätta putsa på sin redan fina ranking.

Musetti har däremot hittat något. Det är totalt uppenbart. Ny chans idag mot Sinner som han blev totalt krossade av för exakt en vecka sen. På den delen ska väl förlorarna i första omgången, Svarre och Goffe nämnas. På samma område som med Ruud egentligen men inte på exakt samma sätt. Man ser dock hur små marginaler det är. Goffin har ju blivit allmänt sämre så kanske ett dåligt exempel men Svarre ett bra exempel. Jag tycker det fortfarande ser ut som att han är rätt bra, men det räcker inte. Han är inte så overkligt bra som han en gång var i spelet. Nu är han bara bra. Han driver inte på lika mycket. Har inte samma precession och plötsligt är han inte lite sämre. Han är en helt annan spelare som har det svårt att hänga med på atp-touren. Det är inget bra att bli sämre. Då tappar man sin position med hull och hår.

De Minaur har förlorat ett gem på sin väg till kvarten. Det är okej det. Här får han sin mardrömsmotståndare dock. 8-0 i inbördes för Tsitsipas som är alldeles för smart för att slå bort sig mot De Minaur. Tycker veckans matcher för Tsitsipas del varit klara kliv framåt. Han har nog matchat igång sig efter skadeproblemen nu.

Riktigt fina matcher från idag och under helgen i Barcelona. Läge att titta.

Kanske inte lika saftigt här i Banja Luka riktigt. Djokovic sa efter sin första match att det var den långsammaste bana han någonsin spelat på. Han har ju spelat på några banor. Svårt att kritisera något dock, det är hans egen turnering det här.

Annars så, ja. Jag vet inte. Det är en småturnering. Dzumhur har prickat formen på hemmaplan, kanske inte jättekonstigt. Är det någon som går på inspiration är det han. Djokovic-Lehecka i semi och sen Djokovic-Rublev i final kanske då. Helt okej matcher men kittlar detta? Nja. Barcelona är ju roligare.

Det har regnat en del i Munchen. Det var väl veckans minsta skräll det.

Ändå framme vid kvartar idag. Utan Zverev som synes som rök direkt mot O’Connell. Det verkar svårt att ta sig tillbaka som toppspelare nu för tiden.

Vad intresserar här då?

Egentligen ingenting. Om Rune och Fritz orkar och har lust spelar de final på söndag men har de lust? Det får väl faktiskt ses som väldigt oklart. De här små, oglamourösa 250-turneringarna där det är toppspelare utan anknytning till spelorten på plats. Det är liksom som ett lotteri om de vill eller inte.