Inför Madrid

Är det några kvar? Djokovic, Sinner, Nadal, Berrettini, Cilic, Kyrgios…bla, bla bla. Det där är inte turneringens huvudfavoriter. Det är de som lämnat återbud redan innan. Men jodå, det finns en del kvar också. Det här ska bli riktigt kul. Imorgon onsdag sparkar det igång, Madrid masters i trollerilådan i Madrid. Världens ocharmigaste idrottsarena? Kanske, skulle jag säga. Men samtidigt är den ändå lite cool.

Det är en sån där stor, konstig masterslottning det här. 96 spelare i startfältet. De bra spelarna står över första omgången. Och detta är alltså den övre halvan av lottningen. Inte hela lottningen.

Med Djokovic borta, ingen Nadal med. Alcaraz blir förstås jättefavorit på hemmaplan. Regerande mästare här också, Alcaraz. Om någon glömt matchen mot Djokovic så, besök youtube. Det har inte spelats någon liknande tennismatch sen dess. Vilket i sig är lite deppigt, att den regerande bästa matchen så att säga nu är ett år gammal. Så ska det inte vara. Det ska komma bättre grejer hela tiden.

Lottningar. Det är lite pliktskyldigt detta. Det riktigt roliga kommer kommande dagar när matcherna börjar komma, att skriva inför och efter dessa men det är ändå bra detta. Man får ett litet sammanhang, även om jag inte tycker det är jättespännande att spekulera alltför långt fram.

Korda tillbaka för första gången sen slutet på januari. Inte alldeles tokig på grus, Korda. Skulle kunna bli någon som första miniutmaning för Alcaraz men att Korda skulle ha form i sin första turnering tillbaka, kanske inte troligt. Zverev där också som synes och även om han senaste veckorna snarare tappat i nivå än tagit kliv framåt. Här ska han nämnas, för här är det så perfekta förhållanden som det bara kan bli för honom. Bollen flyger snabbt i Madrid på grund av den höga höjden. Det väntas också varmt väder kommande vecka. Det lär bli riktigt snabbt. Grus med snabb bollflykt, det är Zverevs absolut bästa det. Knappast troligt att han kommer kunna trolla bort hur dålig han är, men förutsättningarna finns i alla fall.

Ruud ska man väl hålla lite koll på. Jag vill någonstans tro att han kommer lyckas hitta något under grussäsongen ändå. Kanske att Madrid inte är den bästa chansen för honom dock. Snarare den stora grusturnering som ska passa honom sämst.

Rune definitivt favorit till att möta Alcaraz i semi på övre halvan och den matchen skulle man ju inte direkt tacka nej till i slutet av nästa vecka.

Märkbart svagare skulle jag säga om den här halvan.

Tsitsipas definitivt den som bär favorittrycket. Och det ser väl riktigt bra ut för honom att ta sig till semi skulle jag säga till att börja med.

Medvedev får Lehecka i sin andra match. den vill jag se. Lehecka har kraften för att slå igenom Medvedev. Kan mycket väl skrälla där.

Annars känns det väl lite mellanmjölkigt här. Många med chans. Många jämna öppna matcher att vänta men det känns som att de bästa spelarna håller till på övre halvan.

Shapovalov. Han är alltså fortfarande seedad i mastersturneringar. Spännande.

Imorgon kör vi. Inte med seedade spelare, men förhoppningsvis med en del bra matcher. Införtext kring det, givetvis uppe här på bloggen imorgon förmiddag.