Inför Madrid-onsdagen

Då är det dags att veva igång. Som vi kommer få vänja oss vid i masterssammanhang. Första omgången är en kvalomgång. Ett andra kval, om man så vill. Det är så många spelare som står över första omgången att det blir omöjligt att inte se det så.

Så om man ska vara riktigt ärlig. Första omgången blir som en ganska svag 250-turnering på något vis. Men det är ändå stora matcher för de här spelarna och det gör det ändå intressant tycker jag.

Många matcher idag. Vi ska inte prata om alla, utan jag plockar ut lite godbitar.

Spelet börjar klockan 11. Chardy mot Gaston och Ramos mot Ivashka. Inga jättematcher direkt men fransmänne där, lite kul att se Chardy kanske om han fortfarande har något att bjuda på. Ramos har sju raka förluster. Undrar hur dålig han egentligen är nu för tiden. 1,63 på Ivashka här på Bethard. Bra, tycker jag.

12:30 har vi Goffin mot Carballes Baena i en match som tillhör dagens bästa. Vilket kanske säger en del om avsaknaden av bra spelare denna speldag. Carballes Baena blir topp-50 i världen om han vinner den här matchen. Han var faktiskt topp-50, 49:a, för ett par veckor sen. Rätt otroligt att han lyckats med den här höjningen vid 30 års ålder för ska man vara riktigt ärlig, han är ingen superhjälte direkt. Goffin fortsätter sladda men passande motståndare det här och kanske inte som skrämmer honom direkt. 2,70 på Goffin. Det tycker jag är rätt fint även om man aldrig vet vilket skick han är i.

14:00 har vi Cressy-Wawrinka som skulle kunna bli kul. Cressy har börjat säsongen riktigt svagt och nu grus, han är komplett oduglig på grus. Sen är frågan hur han skulle kunna utnyttja det faktum att bollen flyger snabbt här i Madrid. Servekanoner brukar få till det. Men frågan är väl om det räcker för honom. Han har verkligen tappat det mesta i år, märkligt nog. Bra chans för Wawrinka alltså att få med sig en välkommen matchvinst på högsta nivå.

15:00 har vi Kokkinakis mot Munar. 111 i världen nu Kokkinakis trots att han faktiskt spelar rätt mycket. Det är märkligt att han med sin kapacitet inte får till det bättre. Han är faktiskt rätt bra på grus. Det är inte så tokigt för honom att vi lite mer tid för sina ganska yviga svingar. Här i Madrid borde hans serve bita extra bra också. Borde bli en bra kombination för honom. På tal om att inte få till det. Munar är topp-100 med nöd och näppe. Om man jämför honom med Carballes Baena exempelvis som jag skrev om högre upp. Munar är verkligen i grunden så mycket bättre än honom. Grov underpresterare de senaste åren skulle jag säga, Munar. Bara 25 år gammal visserligen även om han varit med länge. Han borde få till det någon gång.

De sena matcherna är verkligen sådär. Det är de där matcherna jag främst kommer hålla ögonen på idag.