Inför Madrid-fredagen

Jag säger det. De första två speldagarna av den här turneringen. Och ofta kommer det nog vara så i mastersturneringar framöver. Jag tycker de var skittråkiga. Jag vet inte om man blivit gammal och allmänt kräsen men vad var det egentligen för skräp igår exempelvis?

Men nu är allt klart för att sparka igång det på allvar. Även om det här också är en bieffekt. Det är efter den första omgången fortfarande 64 spelare kvar i fältet, något som gör att de bra spelarna ärligt talat ändå inte får så mycket motstånd i första omgången.

Jag är lite sent ute idag faktiskt. De första matcherna är precis igång. Ruud den stora spelaren som spelar just nu. Han möter Arnaldi, en faktiskt ganska bra ung italienare. Som Ruud så klart verkligen inte ska förlora mot men lite varning skulle jag säga kring Ruud med dessa snabba yttre förutsättningar.

Klockan 13 dagens första godbit. Wawrinka mot Rublev och visst vill man så gärna att Wawrinka ska kunna vara med där men kommer det funka? Jag tror ju inte det. Han hade problem med tempot mot Fritz i Monte Carlo och vad ska han då inte få här mot Rublev. Jag tror det blir väldigt, väldigt svårt för Wawrinka men även om Rublev vann i Monte Carlo senast, han är ju inte riktigt de stora turneringarnas man hittills under karriären. Dessutom möjligen sliten efter riktigt hårt matchande senaste veckorna.

Klockan 15 är det Hurkacz mot Gasquet. Varför man hela tiden nämner Gasquet, det vet jag inte. Han är ju liksom egentligen ingen gammal toppspelare som exempelvis Wawrinka men i folks ögon är han väl kanske det, Gasquet. Märklig karriär egentligen. Det har oftast inte gått särskilt bra, men han har ändå typ alltid setts som ett stort namn. Hurkacz svag på grus, men han borde få jättefin utdelning på serven här i Madrid och i teorin skulle han kunna vara riktigt bra på den här typen av grus faktiskt. Blir nog svårt för Gasquet att hinna med där.

Alcaraz spelar klockan 16. Motståndare är Ruusuvuori. Han sov nog gott inatt så att säga, Alcaraz. Regerande mästare och det finns en viss logik i att Alcaraz ska vara svårtuggad här i Madrid. Alcaraz med lite extra fart i grejerna. Det blir nästan fusk.

Rune måste nämnas när man räknar upp toppspelarna nu för tiden. Bublik möter han klockan 18. Ja, jag hör er. Visst skulle det i teorin kunna bli riktigt stökigt men det är nästan alltid så att det blir en besvikelse när två stökpellar som är av samma skrot och korn möts. Det blir ofta något slags samförstånd mellan dem och istället ganska tråkigt. Men man kan ju hoppas att det kan hetta till.

De använder sig av sena kvällsmatcher i Madrid. 21:30 spelar Zverev mot Carballes Baena och ja, klarar han det, Zverev? Han kommer få jätteproblem när bollen är i spel tror jag. Sen biter väl serven så vansinnigt bra här i Madrid att det går ändå men inte en ointressant match. Som sagt, håll koll på hur mycket Carballes kommer bolla ut honom.