Inför Madrid-tisdagen

Åttondelar! Superåttondelsdag på en tisdag. Ni förstår nog hur resten av turneringen kommer bli när ni läser det. Men vi kanske skulle prova att leva lite i nuet? Vi accepterar att man kanske får nöja sig med att titta på krocket, cykling eller nåt sånt där resten av veckan. Så nöjer vi oss med att det här i alla fall blir en fullproppad, förhoppningsvis riktigt fin tennisdag.

11:00 Khachanov-Rublev 2,52-1,46 Bethard

Var inte Khachanov favorit när de här möttes i Monte Carlo? Eller om oddsen var helt jämna kanske. Det såg inte ut såhär i alla fall. Det som hänt sen dess är dock att Rublev vunnit Monte Carlo, hunnit med en final till, och sen varit rätt stabil här i Madrid medan Khachanov haft det trassligt i sina matcher hittills under den här turneringen. Frågan är väl hur mycket det betyder dock. Alltid speciellt när två spelare som känner varandra så extremt bra möts. Tittar man på förutsättningarna här i Madrid borde de definitivt gynna Khachanov men som sagt, det som hänt hittills under turneringen har väl inte precis stärkt den teorin. Skaplig match att börja dagen med hur som helst.

11:00 Munar-Altmaier 1,57-2,25 Bethard

Munar har haft det otroligt enkelt fram hit. Altmaier har snubblat sig fram. Han kom in som kvalförlorare på seedad plats och har sen besegrat en medelmåttig Otte och en halvskadad Hanfmann. Två landsmän som är runt hundra i världen alltså. Så kan det gå. Kanske inte helt rättvist. Grym möjlighet för båda två det här. Jag tycker Munar både är lite bättre, han har hemmaplan, och jag tycker han gjorde en bra match när han vände mot Arnaldi i förra matchen också. Han är en rimlig favorit. Rent underhållningsmässigt kanske det inte är så mycket att hurra över här dock.

12:30 Medvedev-Karatsev 1,25-3,57 Bethard

Gott om ryssar i kvartsfinalerna får man säga. Eller just det, statslösa. Det finns ju inga ryssar inom tennisen längre. Puts väck. Får se om de kan komma tillbaka någon gång i framtiden kanske. Lite komiskt. De spelar ju i allra högsta grad, men de finns inte. Spännande sätt att hantera det som händer. Man stryker ett streck över flaggan, vissla lite, och tittar åt ett annat håll. På tal om ryssar. Medvedev var otroligt nära förlust mot Shevchenko i förra omgången. Ni ska inte låtsas som om vi vet vem Shevchenko är. Han finns i princip inte. Karatsev har slagit Botic och De Minaur i den här turneringen. Inte tokigt. Och kanske inte helt ologiskt att Karatsev kan få till det just den här veckan. Han har ju oftast problemet att han pressar motståndaren men inte riktigt kommer igenom den. Han får ganska mycket hjälp med den saken här i Madrid. Han behöver skicka iväg färre kanoner helt enkelt. Skulle faktiskt kunna ha en liten chans här om man frågar mig. Medvedev känns kanske inte som att han ännu riktigt älskar gruset trots allt.

14:00 Coric-Davidovich 2,50-1,47 Bethard

Två rejäla skrällar men också två rejält bra spelare som är framme här. De har med andra ord inte haft några enkla lottningar. Coric skickade ut Hurkacz, Davidovich skickade ut Rune. Jag är inte alls så säker på att oddsen är rätt ute här. Visst imponerade Davidovich mer i sin skräll. Coric kommer också in hit med väldigt tveksam form. Men hur blir detta egentligen för Davidovich? Är Coric lite smart så lämnar han över taktpinnen helt och hållet till Davidovich för att istället själv fokusera helt och hållet på att enbart kämpa. Inte något som Davidovich alltid hanterar så bra. Jättefin match i alla fall. Ingen som har någon serve att luta sig emot. Det kommer bli bra spel.

15:30 Fritz-Zhang 1,15-4,75 Bethard

Han börjar kännas lite som en lottningsspecialist, Fritz. Intressant dock hur det alltid är de mest stabila spelarna som man tycker får bäst lottningar. Det kanske inte är så mycket svårare än att om man aldrig gör bort sig, då får man ganska ofta fina lottningar. Zhang är en ojämn rackare som har en hel del kapacitet. Shapovalov och Norrie har han slagit i den här turneringen. Jättestora namn, men också väldigt formsvacka rackare. Men, en kines i åttondelen i en masters på grus. Det är inte varje dag riktigt. Att Fritz skulle förlora det här däremot, det känns ju knappast troligt. Zhang försöker egentligen göra lite samma sak som Fritz men är mil sämre. Brukar vara dåliga förutsättningar för skräll det.

16:00 Alcaraz-Zverev 1,18-4,30 Bethard

Zverev hade det tufft i sin första match i turneringen. Sen mötte han en fullkomligt livrädd Grenier i förra matchen och tappade bara ett gem. Jag tror att folk övertolkar resultatet där lite. För jag tror det här kan bli, kanske inte en lika stor mardröm som det var för Grenier att möta Zverev men väl en mardröm för Zverev. För vad ska man göra när bollen är i spel liksom? Det går inte att gömma sig här. Alcaraz kommer bara krossa honom så fort bollen kommer i spel.

17:00 Struff-Cachin 1,54-2,33 Bethard

Livet har ändrats lite för Struff senaste veckorna. Från challengers och kval till atp-turneringar till att nu rada upp bra resultat i stora turneringar. Här en superchans på kvarten som synes. Det var en svag del av lottningen det här med Felix, Cerundolo, Shelton och Tiafoe. Och det blev de här två som tog chansen. Struff som kvalförlorare, Cachin som en av de svagare spelarna i fältet. Borde väl ha den här tycker jag, Struffis.

21:30 Tsitsipas-Zapata Miralles 1,13-5,10 Bethard

Och så avslutas speldagen med den kanske minst spännande matchen. Jag har väldigt svårt att Tsitsipas ska sänka sig tillräckligt för att förlora den här. Zapata Miralles har väl kanske ingen direkt hjälteaura kring sig heller så tveksamt om han kommer så någon överdriven hjälp av publiken.