Onsdagens godbitar i Rom

Nu sparkar vi igång! Eller ja, vi borde faktiskt vara igång redan men det är lite typiskt. Rom är den turnering där alla tak lyser med sin frånvaro. Och självklart är det då här som regnet kommer. Tycker ganska ofta det är lite regnproblem i den här turneringen faktiskt. Prognosen för idag är sådär. Det ska småregna under större delen av dagen. Sen är det så lite att det borde gå att spela en del i alla fall men det kommer inte flyta på. När man tittar på bilder just nu ser det bra ut. Spelet borde vara på väg igång. Men det kommer bli förseningar och en del matcher kommer nog inte kunna spelas idag. Något som kommer påverka framför allt en match i schemat på ett dåligt sätt skulle jag säga.

Och då pratar jag om dagens absoluta godbit. Fognini mot Murray på centercourten. Matchen skulle starta tidigast 19 ikväll men tveksamt skulle jag säga om det nu kommer gå att trycka in den. Otroligt tråkigt. Mycket mer kvällsmatch i Rom blir det inte över den uppgörelsen men nu lär den istället spelas dagtid imorgon kanske, troligen på en mindre bana till och med i värsta fall. Riktigt trist. Den med bra minne minns en riktig hatmatch mellan dem i Rom för några år sen. Det skulle kunna bli något liknande nu då de båda kanske inte blivit mindre griniga med åren. Givetvis också spelmässigt intressant. Murray vann en riktigt stark challenger i Frankrike förra veckan och kanske är lite på gång. Fognini har inte haft ett rätt i år men är det någonstans han skulle kunna komma igång så är det väl här i Rom.

I övrigt då? Hur hittar man dagens godbitar?

Jag ska vara helt ärlig. Jag vet inte riktigt.

Wawrinka möter Ivashka så fort spelet drar igång idag. Men är Wawrinka tillräckligt het för att det ska vara en godbit när han möter en grussvag medelmåtta? Tveksamt.

Gasquet möter Wu framåt eftermiddagen. Två spelare runt 50 i världen. Wu förmodligen inte jättebra på europeiskt grus. Det är lite samma visa under dessa inledningsdagar av mastersturneringarna. Man hamnar på de gamla falnande stjärnorna som det som är mest intressant. Tennisen behöver verkligen de bästa spelarna i matcherna. Annars är det lurigt att driva intresse om inte lottningen faller väldigt väl ut. Som med att Fognini och Murray ställs mot varandra i första omgången.

Fils spelar under eftermiddagen. Lite kul att hålla koll på honom. Fortfarande 18 år gammal men redan atp-mässig i min bok. Han möter Cerundolo. Jag tror han vinner den till rätt fint odds. Oddsen på den matchen jämna här på Bethard just nu. Jag tycker Fils är favorit.

Kokkinakis mot Munar är en av dagens sena matcher. Rätt hög nivå på den. Munar vann enkelt senast i Madrid. Förutsättningarna här borde egentligen gynna honom mer. En repris idag kanske. Kokkinakis känns inte glödhet för närvarande.

En hel del att titta på ändå. Nu hoppas vi att vädret ska skärpa till sig bara.