Inför Rom-torsdagen

Då var vi igång och Fogninis vinst över Murray blev väl lite spektakulär. Även om det var en liten besvikelse att det var så förhållandevis lite publik på matchen och någonstans så, såg de inte lite gamla ut ändå? Man såg att de inte längre är toppspelare så att säga.

Av de andra gamlingarna jag skrev om inför matcherna så såg Wawrinka bra ut. Han krossade Ivashka. Inte alls tokigt. Gasquet föll mot Wu efter en angränsande till bedrövlig insats. Han såg inte så nöjd ut med den själv heller.

Vad har vi då idag? Jo, massor av matcher så klart, och vi tittar lite på det gottigaste.

Man håller ju alltid lite koll på italienarna här i Rom och klockan 13 spelar Cecchinato som haft det tufft senaste åren mot McDonald. Minst sagt olika stilar som möts. Cecchinato med enorma mängder tyngd, men noll tempo mot McDonald som enbart har tempo. Jag tror Cecchinato vinner. Att stå och tempobolla går sällan bra här i Rom. En bit över 1,60 på att det ska hända här på Bethard. Kan vara värt en insats.

På tal om olika spelstilar en lite intressant match klockan 14, Pella mot Cressy. Pella som ju var uppe på topp-50 med marginal för några år sen men som sen haft otroliga skadeproblem. Nu tillbaka, men inte tillbaka i nivå ännu. Cressy, han får väl ses som en av de förhållandevis sämsta grusspelare men sett. Han kan absolut ingenting på det här underlaget. Må sämsta man förlora, typ. Jag tror det blir Cressy. Som förlorar alltså.

Sen så. Ja. Man hamnar i typ det jag skrev om igår. De här turneringarna behöver verkligen de bra spelarna. Speldagar helt utan de bra spelarna blir som et mellanting av challenger och 250-turnering och om man ska vara ärlig, det intresserar inte många. Det blir roligare när de riktiga spelarna börjar kliva in imorgon.