Fredagens Rom-godbitar

Nu kommer de, storfräsarna. Äntligen, ska man väl säga. Vilket monumentalt publikfiasko turneringen varit hittills. Det har varit publik, absolut. Men det här är en turnering där åtminstone alla kvällar ska vara fullsatta. Nu har det varit tomt på stora banor flera gånger på dagtid och kvällstid har det varit halvtomt. Som sagt. De här 1,5 veckasuppläggen. Tllåt mig vara tveksam. Varför inte köra en vecka och en helg då? De bra spelarna börjar kliva in idag. De hade kunnat klivit in imorgon istället. Det skulle inte riktigt vara svårt att trycka ihop en 64-lottning till nio dagar. Det hade kunnat bli riktigt vasst tror jag. Om man hade sluppit den här segveckan som nu är innan de bra spelarna kommer.

Vi plockar ut de mest intressanta matcherna idag.

Felix, Norrie och Sinner är alla i elden redan klockan 11. Ni hör. Det är lite skillnad nu. Felix möter Popyrin. Med tanke på Felix usla form går han inte säker mot någon och Popyrin är inte värdelös. Håll lite koll där. Norrie har också tappat formen men han möter Muller som är rätt svag för den här nivån. Det skulle förvåna om han får några större problem där. Sinner möter Kokkinakis. Det skulle väl vara om Sinner på något sätt är nervös över spel på hemmaplan som en av de absoluta favoriterna men det tror jag inte. Han är klasser bättre än Kokkinakis. Det ska inte behöva bli spännande. Den matchen som kanske man bli mest intressant klockan 11 är för övrigt den fjärde. Den mellan Cerundolo. Den bra av Cerundolarna. Mot Wu som slog Gasquet i första rundan. Den kan bli både jämn och välspelad den. Underlaget räddar nog Cerundolo men Wu skulle kunna vara bättre nu med en match i kroppen. Han är kapabel.

Klockan 13 någonting är det De Minaur som är toppspelaren. Om han nu är en sådan. Han möter Fucsovics som såg ruggigt bra ut mot Krajinovic häromdagen. Jag tror De Minaur får se upp riktigt ordentligt där och en potentiellt väldigt fin match. Förväntad fin match ungefär den tiden också mellan Wawrinka och Dimitrov. Wawrinka såg bra ut i första omgången. Förhållandena här i Rom passar honom jättebra. Och han har på senare år haft ganska lätt för Dimitrov. Det är väl knappast någon skräll egentligen om Wawrinka slår Dimitrov men sett till ranking är det väl det och ja, bra chans för Wawrinka tror jag.

Fognini ska försöka följa upp sin vinst mot Murray klockan 14 eller efter det någon gång när han möter Kecmanovic. Tror inte det kommer gå alls. Inte samma laddningsnivå för honom att möta en spelare han inte bryr sig om och på dagtid dessutom. Förväntad plattmatch av Fognini där skulle jag säga.

Klockan 16 någonting kliver Rune in. Rune som får ses som andrahandsfavorit på den halva av lottningen som spelar idag. Han möter faktiskt, tro det eller ej, en spelare som är ett år yngre än honom. Fils imponerade inte särskilt mot den sämre av Cerundolo-bröderna i första rundan och även om Rune är lite ostabil mot svagare motstånd, borde inte vara några stora problem för honom. Klockan 16 någonting spelar också Bublik-Shelton. Inga grusrävar direkt men något säger mig att det skulle kunna bli lite sevärt. Jag vet inte riktigt varför, bara en känsla.

Kvällsmatchen klockan 19, då är det Djokovic. Motståndare Etcheverry och där skulle jag säga att det är lite varning. Inte för någon skräll kanske men titta lite på Etcheverry. Han är inte purung, född 99 men jag tycker han tar steg hela tiden. Riktigt bra serve, rätt effektiv i bollandet. Han är redan rankad 60 i världen men jag tror han har en liten höjning till i sig faktiskt. Skulle definitivt kunna bli en stadig topp-50-spelare. Riktigt stark första omgång av honom när han slog Van Assche. Djokovic, ja, vi får väl se var han står. Det ska till en väldigt svag insats för att han ska förlora trots allt.