Mikael Ymer tillhör nu de värsta

Ni får hjälpa mig kanske. Vi kör ju inte mycket till kommentarsfält här på bloggen längre men vi har ju vår kära facebookgrupp tennisen där jag kommer lägga ut länk till det här inlägget precis som vanligt. Där kan ni hjälpa mig. Hur många gånger har det här hänt?

Jag menar inte enbart det faktum att han blir utvisad, diskad, eller vad man nu ska kalla det. Något han tydligen var lite för dum för att ens fatta. Han frågade överdomaren om han hade något alternativ efter det att han fått veta att han blivit diskad. Genialt. ”Ja men absolut herr Ymer, det är bara att köra på, trots att du är utvisad”. Så sa domaren absolut inte. Nej, jag menar att en spelare utvisas under en pågående match för medvetet och avsiktligt aggressivt beteende. Zverev är ju den man först kommer att tänka på. Det är förstås därifrån Mikael Ymer hämtat sin inspiration. Men Zverev diskades faktiskt efter matchen, den var färdigspelad när han gjorde samma sak mot domarstolen som Ymer gjorde idag.

Så, vad kommer vi ner till? Nalbandian förstås, men det var en olycka. Man kan argumentera för att han kanske skulle sett att det satt en människa bakom skylten, men det var en olycka. Han menade inte att göra det han gjorde, så att säga. Djokovic också så klart men samma sak där. Han försökte göra något helt annat än det som faktiskt blev resultatet. Och Shapovalov ska ju nämnas så klart, men hur mycket han än hade velat det, det är svårt att träffa domarens öga på det avståndet. Det var knappast meningen.

Ymer blir ganska så unik i sin dumhet alltså. Är jag överraskad? Så klart inte. Det blir alltid så här. För jag kan ha fel om mycket. Jag har fel om otroligt mycket. Ofta chansar jag. Ibland tror jag knappt på det jag själv säger. Men när det gäller att bedöma människor, om de är idioter eller inte. Där har jag aldrig fel. Gällande Mikael Ymer har det väl inte varit något direkt tvivel där på ett bra tag, men ofta krävs det något riktigt rejält för att den stora massan, som alltid ser gott i människor, ska förstå. Det här lär väl vara spiken i kistan för Mikael Ymers del. Nu kommer ingen vilja försvara honom längre. Det är omöjligt.

Vad är då felet?

Jag tror det är två saker. Här ska det sägas att jag inte är säker. Eller ja, den första är ju klockren. Det är den här hämndlystnaden, kan man väl faktiskt kalla det som han har. De flesta av er har väl rätt bra koll på honom. Att han ofta pratat om hur han hittat inspiration från andra kommit från tuffa förhållanden, som ändå lyckats slå igenom, och som sen lite grann velat ”ge igen” så att säga. Att som kolla på mig nu. Alla kastade skit på mig och nu är jag här. Problemet i det här sättet att framställa sig som Mikael Ymer ofta försöker med är att det liksom inte finns det där. Visst har alla olika förutsättningar. Men han är född i Sverige och har därmed så klart haft samma fantastiska förutsättningar som barn i allmänhet har i Sverige. Det är väl snarast så att han verkar komma från en väldigt välmående familj där hans föräldrar gett honom fantastisk stöttning och senare har han också fått grym uppbackning av företag under junioråldern. Så säg så här, det är inte riktigt som de här fotbollsspelarna som tar sig från kåkstaden till Real Madrid, de som Mikael Ymer nog vill jämställa sig med.

Det är en bit. Att han liksom känner sig illa behandlad och på något sätt vill hämnas. Han är arg. En ung, arg man helt enkelt.

Sen är det den andra biten. Där jag faktiskt chansar lite. Men jag tycker verkligen det blivit mycket värre de senaste åren. Han har börjat prata konstigt. Han har börjat uppföra sig konstigt. Det är någonting. Spontant gissar jag att han på något sätt hamnat i väldigt dåligt sällskap. Ett sällskap som på ett sätt eller annat påverkar honom i en riktning som inte är bra för honom. Jag hittar ingen annan förklaring för det normala är ju att man i 25-årsåldern, där han nu är, börjar bli lite mer vuxen. Början uppföra sig lite bättre. Trampar i lite färre gropar, om man så vill. För Mikael Ymers del verkar det bara bli värre och värre och där kan man väl nästan utesluta att han suttit själv på sin kammare och kommit fram till att han ska bli en lite större idiot. Det måste handla om påverkan utifrån.

Själva situationen?

Till att börja med skulle jag säga att den är helt irrelevant.

Sen ska det sägas att bollen ser ut att vara ute. Inte klart, men den var troligen ute.

Men det är ju sen han havererar fullständigt när han säger att han aldrig varit med om att en domare inte velat gå ner för att titta på ett märke. Det är fullständigt normalt. Det händer hela tiden. Om domaren är det minsta osäker på vilket märke det är som gäller, då ska han inte gå ner och börja leta. I det här fallet kan man ju tycka att domaren kanske gjorde ett misstag i form av att han inte höll koll på märket men sånt händer ju. Domare gör ju misstag hela tiden. Och där kommer det. Mikael Ymers påhittade uppfattning om att han skulle vara dåligt behandlad. Han säger att han aldrig varit med om detta. Han tar upp en situation från matchen innan där domaren visst gick ner och tittade på ett märke. Kort sagt, han gör sig själv till ett offer där han utgår från att världen är emot honom.

Häromdagen fick Hugo Gaston ett bötesbelopp i form av 1,6 miljoner på sig för att han medvetet försökt fuska sig till poäng vid upprepade tillfällen. Man kan ju undra var det här då slutar, att Mikael Ymer nu kan sägas ha uppfört sig katastrofalt vid upprepade tillfällen, nu senast något av det sämsta uppträdande som skådats på en tennisbana. Eftersom atp har som sin grej att konstant göra fel tror jag att Mikael Ymer kommer klara sig ganska bra ur det här. Någon mindre bötessumma och ingen avstängning gissar jag på. Medan det korrekt så klart skulle vara ett rejält bötesbelopp men framför allt en avstängning flera månader, kanske året ut. För precis som överdomaren sa till Ymer. Det är inte bara det att han slog sönder domarstolen. Han ställde sig också och tittade hotfullt på domaren efter det, som att han skulle ge sig på honom också. Det där är något som inte får finnas någonstans. Inte på en tennisbana. Inte på någon annan idrottsarena. Ingenstans i samhället. Det där är bara fullständigt, rent skit.