Det hände under Franska öppna-måndagen

Det finns en sak som mina två favoritsporter har gemensamt. Ju mer man tittar på dem, desto bättre blir det. Golf och tennis, så mycket gemensamt men även detta. Som man kanske inte tänker så mycket på. Att ramla in och titta på en av matcherna i Franska öppna under en speldag. Det kan så klart vara kul. Man kan träffa rätt. Men man får inte riktigt den där känslan som man får när man tittar riktigt länge. Precis samma med golf. Det är egentligen därifrån jag uppfattat känslan från början. Att ramla in under söndagen och se delar av avslutningsvarvet. Då är det faktiskt sällan så särskilt kul. Om man däremot lagt tiden och följt en hel del under veckan. Då får man den där riktiga känslan som gör det så mycket bättre.

Jag tycker det var en fin speldag igår. Men det handlade kanske också en del om att jag kunde se så mycket mer än under den första speldagen.

Vi ska hålla oss borta från att rabbla resultat, men några noteringar från dagen.

Alcaraz och Djokovic hade som väntat inte mycket till motstånd. För mig så imponerade dock Alcaraz, Djokovic gjorde det inte alls. Det ser sådär ryckigt ut som det gör när Djokovic inte riktigt är i form. Vi får hoppas han kan spela in sig under turneringens gång. Det har han gjort förut.

Man kan väl nästan kasta in Sinner också bland de där. Inte som att han är lika bra men onekligen toppspelare och obefintligt motstånd igår. Men det såg fult okej ut där. Eller ja, det såg bra.

Bra såg inte Felix ut. Det var väl kanske något som störde honom men det är inte det som det handlar om. Han har tappat förmågan att spela tennis. Det är bara att titta på hans forehand. Nu blåste det litegrann igår vilket är dåligt för honom men det är liksom inte som att han träffar bollen lite dåligt. Han träffar den i princip inte alls. Fognini behövde faktiskt inte göra så mycket. Seedad tia här Felix så en högt seedad spelare som ryker men det var ju inte så mycket konstigt med det så att säga.

Paire bjöd på den där, var det sista kanske, showen. Norrie har verkligen tappat en del i nivå senaste månaderna. Det öppnade möjligheten för Paire men han tog den ju också. Eller ja, nästan tog den. Han borde kanske klarat att driva det där i mål. Hur bra det var, det är väl svårt att riktigt säga egentligen. Man rycktes ju med lite av stämningen, känslan så att säga. Det jag tycker med Paire var att han klarade att knycka till sin forehand lite grann med handleden ändå. Det var inte riktigt den där sengångarrobotrörelsen som han använt på senare år. Backhanden, den är det inte mycket fel på. Han kanske skulle kunna jobba som backhandstränare efter karriären. Det där slaget borde inte få dö med honom.

På tal om femsetare och på tal om gamla hjältar. Wawrinka, vilken match det blev mot Ramos. En match Wawrinka egentligen kanske inte orkade vinna men han ville så mycket att han gjorde det ändå även om det hängde på en skör tråd till slut. Det var några fina backhands han bjöd på där i avgörande set. Han borde så klart vunnit matchen mycket enklare. Han servade för matchen i tredje set, så långt överlägsen. Men han fick i alla fall ihop det till slut. Jag tror inte han har fysiken för så mycket mer i den här turneringen dock.

Thiem ute och det var väl som det varit det senaste året. han har inget spel kvar. Forehanden är ett ganska ofarligt slag och backhanden, den är som en tombola. Det ser inte ut som att han överhuvudtaget vet vad han gör. Riktigt sorgligt.

Fils hade Davidovich lite på gaffeln. I alla fall var ett femte set på ingång men han klappade tyvärr ihop lite där i fjärde, Fils. Snacka om att vara en tydlig arvtagare till Tsonga och Monfils. Så enormt många matcher han kommer få spela inför världens bästa hemmapublik. Man blir lite avundsjuk.

Det var väl det jag hade att säga något om. Vi får dela upp det lite här. Om en stund kommer dagens försnack.