Inför tisdagens Franska öppna-matcher

Det är ett jävla kraftprov det här. Först ska man titta på tennis hela dagen. Sen ska man hinna få till eftersnacket. Och så ska man få ut försnacket. Allt i tid. Okej, så synd är det inte om mig ändå. Det här är fantastiskt.

Men, vi har missat lite med tiden här. Spelet är redan igång och i synnerhet så är matchen mellan Ruud och Ymer igång. Det finns någonting konstigt i mig som säger att det inte är helt komplett omöjligt att det här skulle kunna bli jämnt. Ruud är svajig. Ymer kan spela bra när han vet att han egentligen är chanslös. Och så känner de ju varandra. Det är nog inget plus för världsspelaren i det här fallet. Vi får se. Det är lite upp till Ymers skalle skulle jag säga. Tror han på det här. Jag skulle säga att han kanske kan matcha Ruud lite grann i själva spelet i alla fall.

Massor av andra matcher igång men faktiskt inga direkta toppmatcher som börjar klockan 11 så vi håller oss till den nordiska kampen.

Tiderna förresten. Det är helt omöjligt att bedöma tiderna i en sån här turnering. Det kunde man se igår. Matcher som skulle ha kunnat starta vid fyra startade istället sju, typ. Det är nästan så att man borde skippa tiderna, i alla fall senare under dagen. I början av dagen går det väl däremot någorlunda.

Klockan 13 någonting spelar Zverev. Motståndare är Harris som slitit ordentligt med skador senaste dryga året. Ingen höjdare på grus heller, Harris. Och ungefär samma spelstil som Zverev också egentligen, inget plus. Zverev kan nog vara lite hur dålig han vill. Han klarar Harris ändå.

Klockan 14, kanske någonstans där, spelar Medvedev. Seyboth Wild, inte fältets bästa spelare som motstånd. Toppspelarna har fått väldigt enkla första rundor den här gången faktiskt.

Klockan 15, kanske 16 snarare, är det dags för Rune. Och ni känner nog igen det. Enkla första rundor. Å andra sidan, är man sådär sjukt bra, då blir ju de flesta matcherna enkla. Eubanks, en av de sämre spelarna i fältet och direkt svag på grus. Rune lär inte behöva förta sig.

Fritz spelar sent, 17-18 kanske någon gång. Svårt för honom? Nej. Landsmannen Mmoh som är svag för nivån och svag på grus.

Vem ska showa ikväll då? Det blir Monfils som lär spela en av sina allra sista, kanske den sista, matchen i Franska öppna ikväll. Han möter Baez och är förväntat chanslös.

När man tittar på programmet så kanske inte detta är den bästa speldagen men oj så ofta man har fel. Nu kör vi!