Inför onsdagens Franska öppna-matcher

Vi är igång med dag fyra, blir det väl. Nu andra omgången, kanske den finaste. Och om avslutningen av första omgången nu var som den var igår, då ska väl det här kunna bli fullständigt spektakulärt då.

Tre matcher redan igång som startade lite efter 11. Tsitsipas det stora namnet. Han möter Carballes Baena. För att återknyta till det här med lite speciella förhållanden i Franska öppna i år. Tsitsipas känns som en sån spelare som skulle kunna gynnas. Han har kraften, attackerna för att kunna slå igenom motståndaren även om det går lite mer trögt. För ska han klara Carballes Baena och det ska han väl göra. Lite skillnad i kraft, tryck, allt sånt mellan dem. Fognini-Kubler också igång, varför jag nu skriver det. Ser inte det som någon vidare stor match men självklart, jättechans för Fognini att nå tredje rundan. Det behöver han nog för att hålla ångan uppe framöver.

Vid 13 någonting finns det en rätt självklar huvudmatch. Wawrinka-Kokkinakis och många minns nog hur de trasslade med samma tjeja för några år sen. Jag minns inte exakt men det var väl någon som lämnade Wawrinka, som Kokkinakis då tog över, typ. Och så blev det lite bråkigt. Jag tvivlar på att de lyckats hålla den där fejden igång sen dess. Det blir nog ganska lugnt. Svårt att avgöra vilken nivå Wawrinka kommer hålla faktiskt. De första knappa tre seten mot Ramos var bra, sen var det rätt bedrövligt andra halvan av matchen. Med en duglig insats tycker jag han ska slå Kokkinakis.

Vill man satsa en slant här på Bethard idag så kan man välja Arnaldi som möter Shapovalov klockan 15 någonting. Shapovalov, det blir liksom inte sämre för någon spelare än det här bör vara för honom. Grus och tunga bollar. Burr. Arnaldi är rätt bra. Jag tror han kommer vara rätt överlägsen Shapovalov när bollen är i spel och frågan är om Shapovalov har serve nog att komma runt det. Jag tror inte det. Knappa 1,80 på Arnaldi är bra.

Alcaraz spelar också där någonstans, 15-16 någonting. Daniel är motståndare. Daniel har faktiskt varit lite av en jättedödare senaste åren men det får väl finnas gränser. Det skiljer liksom inte lite i nivå precis.

Sen kommer vi till de sena matcherna som kan börja lite när som helst där jag tycker att dagens match är Pouille mot Norrie. Med gårdagens Monfils-match i bakhuvudet så, Pouille kommer få rätt bra stöd och jag tror också han har spelet för att pressa Norrie. Eller vinna till och med. Om nu Paire kunde spela jämnt med Norrie. Då kan Pouille också göra det.

Sista match för dagen är Djokovic mot Fucsovics och någon slags liten varning där ändå. Fucsovics är medelmåttig men om Djokovic inte riktigt klarar att sätta fart i bollen som senast, då är Fucsovics ganska bra på att stå och kontra. Dags för Djokovic att visa något ikväll tycker jag.