Inför Franska öppna-torsdagen

Idag kan vi nog få in allt i ett inlägg för visst var det en liten mellandag igår? Eller var det verkligen det? Det var ju en del superfina matcher men jämfört med tisdagen är väl allt mellandagar kanske.

Inga viktiga spelare rök under onsdagen. Om man inte ser Wawrinka som en sådan men då ska man kanske komma in i nutiden om man ser det så. Fem set mot Kokkinakis. Wawrinka hade en svacka i mitten av matchen men sett till avslutningen skulle jag säga att han nog kanske borde vunnit. Jag tycker han hade Kokkinakis taktiskt sett men det är lätt att lura sig på Wawrinka. De bollar han vinner ser ofta väldigt bra ut och så sorterar man på något sätt bort alla skitbollar han förlorar. Fantastiskt att se hur sportslig han var efter matchen, Wawrinka. Han skulle kunna lära dagens snorungar ett och annat på det området. Utslagen är han dock medan snorungarna är kvar. Man får väl kanske fråga sig lite vad han söker efter. Jag tror inte han kommer bli så mycket bättre än så här.

Alcaraz förlorade ett set mot Daniel men det där, det handlar liksom bara om att han är för bra, typ. Det är som att han har för bra grejer. Ni har säkert spelat någon idrott någon gång när ni fått proffsgrejer och de varit helt omöjliga att hantera. Alcaraz är lite så, bara det att det inte handlar om materialet. Han är liksom för bra. Han har för mycket att välja på. Det han gör är lite för svårt egentligen. Och eftersom han tycker det är roligt att spela så svårt som möjligt istället för att göra det enkelt för sig kan det nog bli såhär ganska ofta. Att han krossar sina motståndare men ändå kan tappa ett set här och där. Noll att oroa sig över dock som sagt. Han ser riktigt bra ut och är nu definitivt den klara favoriten till att vinna om han nu inte var det redan från början.

Djokovic imponerade desto mindre. Jag är lite färgad där då jag bara såg det usla första setet. Sen spelade han väl bra men jag tycker inte han ser särskilt farlig ut. Sen kan man bara hoppas att matchen mot Alcaraz blir av. Då är det en isolerad match där Djokovic givetvis kommer vara livsfarlig men ska man prata favoritskap så, det ligger inte hos Djokovic just nu.

Tsitsipas, Rublev och så vidare. Favoriterna klarade sig och vann enkelt.

Men jag vill nämna en spelare till. Musetti. Han imponerar något alldeles vansinnigt. Blytung att möta med de här förutsättningarna. Han är tung i vanliga fall också men nu med lite tyngre bollar. Fattas bara att det blir lite regnigt och fuktigt längre fram i turneringen också. Hans lottning är skitdålig, men det är egentligen bara bra. För då kan det bli något riktigt bra snabbt. Norrie i nästa omgång. Kan låta överkomligt, men Norrie såg plötsligt, från absolut ingenstans, hur bra ut som helst igår. Spännande matchup där. Den ska vi skriva om imorgon. Vinnaren där mot Alcaraz i åttondelen. Alcaraz och Musetti, de känner varandra väldigt väl. Kanske inte till Alcaraz fördel. Kan bli kul det där.

Så. Nu ska vi titta på dagens matcher.

Först av allt. Knappast oväntat, Monfils har redan dundrat in handduken och kommer inte till start mot Rune. Helt rätt skulle jag säga. Han hade varit bortom chanslös och det hade bara blivit ovärdigt.

Två matcher klockan 11. Coric, han som har turneringens bästa lottning ni vet, möter Cachin. Ingen kanonmatch. Hade ju varit lite roligare om Thiem slagit Cachin och fått spela den här matchen istället. Bättre då istället, Etcheverry mot De Minaur. Riktigt fin matchup mellan dem där Etcheverry kommer kunna stå och bomba på medan De Minaur kommer springa omkring. Tror Etcheverry vinner den där faktiskt. Över två gånger pengarna här på Bethard.

11:45, lite knepig tid, men så är det, spelar Ruud. Zeppieri motståndare. Ung spelare Zeppieri. Inte jättebra, bra på grus, relativt nära atp-touren men ändå inte. Det ska knappast vara några problem för Ruuds del.

Klockan 13 har vi Sinner. Altmaier motståndare. Mycket behagligt. Alldeles för vek för att kunna stå upp där, Altmaier.

En för dagen lite sällsynt jämn match kommer klockan 15 någonting mellan Tiafoe och Karatsev. Två väldigt offensiva spelare och skulle kunna bli en fin match det.

Seyboth Wild fick en fin belöning för sin seger över Medvedev. Pella möter han idag klockan 15. Pella, han har ju knappt spelat på ett par år. Visst håller han någon slags nivå men en bättre lottning i andra omgången kan man knappt få.

Kvällsmatch blir, efter att Monfils lämnat återbud, Zverev-Molcan och det säger väl det mesta om speldagen. Helt ärligt, om man nu mot förmodan vill hoppa över en dag av den här turneringen. Då hade man kanske tagit just den här dagen.