Franska öppna – lördag

Japp. Nu är det klappat och klart. Nu går det inte riktigt att säga så mycket annat längre. Jag kan egentligen inte peka på något särskilt, utan det blir någon slags samlad bedömning som lite grann sköljde över mig igår. Jag tror inte längre att det finns någon topptrea. Ingen kamp om vem som är bäst heller. Jag tror vi är där nu. Jag tror att Alcaraz smugit sig upp till att bli överlägset bäst i världen. Det är bara det att människan har en tendens att vilja luta sig mot något som är svart på vitt. Han har inte fått chansen att krossa Djokovic ännu. Jag tror liksom bara det är det som är kvar. Att han ska få chansen att göra det. Först en gång. Sen flera gånger. Sen många gånger. Och sen är väl allt över. Det är väl där som Djokovic ger upp. Där som Nadal inte ens försöker komma tillbaka.

Hur kom jag då fram till detta? Av att Alcaraz igår krossade en komplett oduglig Alcaraz? Näe, inte av resultatet. Inte av gårdagens match. Som sagt. En samlad bild. Man måste definitivt notera att Alcaraz i såna här matcher spelar med för hög svårighetsgrad. Det gör att han kan förlora set, han höll på att göra det igår också. Men kapaciteten. Den är odiskutabel och jag skulle säga att han är på en helt annan nivå än alla andra där. Alcaraz är mycket bättre på tennis än närmast bakomvarande spelare.

Extra tydligt blev det väl egentligen av att man sett Djokovic också samma dag. När han stod och tragglade mot Davidovich. Egentligen rätt liknande matcher om man ser till resultaten. SAådär halvtufft motstånd. Raka set. Båda två kanske borde förlorat ett set men gjorde det inte. Men ja, uppenbarelsen. Djokovic var en lådbil. Alcaraz var en sportbil. helt ärligt så undrar jag om Djokovic ens vill möta Alcaraz om en vecka. Visst är det någon slags möjlighet för honom. Man vet inte hur Alcaraz reagerar när han får möta ett verkligt motstånd. Man vet inte om Djokovic kan höja sig. Men utgångsbuset är nog att det kan bli riktigt blodigt.

Övriga notiser från igår.

Rublev ute. Det var väl egentligen lite som jag skrev innan. Har han en lite dålig dag, då är Sonego väldigt bökig för honom. Det här var nog inte Rublev turnering riktigt sett till förutsättningarna.

Det kan låta konstigt. Men på tal om förutsättningarna. Jag tror på fullaste allvar att Musetti kan vara Alcaraz tuffaste kvarvarande motstånd. Fantastiskt ögonblick igår efter Alcaraz vinst förresten. Han fick frågan om han hade koll på vem som väntade i nästa omgång. det spelare förr i tiden gjort är att snurra in sig i lögner om att man inte tittar på lottningen, att man inte har koll på resultaten, allt soånt där ni vet. Rena dumheter. ”Det spelar ingen roll om jag möter Federer eller Mikael Ymer. Alla matcher är tuffa.” Och man liksom bara sitter där och ja, du inte bara ljuger, du är en idiot också. Alcaraz. Han körde på det ärliga spåret. Jodå, han hade precis innan sin match sett att Musetti vunnit och han pratade också om hur han haft duster mot Musetti tidigare och att det inte blir sådär vansinnigt enkelt. Med ärlighet i rösten. Utan floskler. Man ser liksom framför sig hur Alcaraz sitter och uppdaterar resultat i telefonen fram till att han ska gå ut också spela. Precis som vem som helst. För han verkar inte bara vara bäst i världen. Han verkar också ytterst vanlig om man frågar mig. Han skiter i allt trams. Han kör på istället. För Musetti i alla fall. Bortsett från Alcaraz är han den som sett bäst ut hittills i turneringen. Krossen av Norrie igår. Den var något i hästväg. Den matchen mellan dem imorgon. Oj, oj, oj. Zverev fick sin andra kvällsmatch idag. Kanske för att hans första kvällsmatch var en flyttad sådan. Men vem vet. Tänk om Alcaraz-Musen kunde bli kvällsmatch imorgon. På tal om hur jag tror Alcaraz är som person. Jag tror fan han skulle kunna tänka sig att välja kvällsmatch där om han fick bestämma själv. Bara för att det då blir en lite tuffare utmaning.

Det var om gårdagen. Nu ska vi prata om dagen.

Där Ruud redan är igång och han står och harvar mot Zhang. Zhang har första set och de ska nu påbörja andra. Ruud kan förlora den här matchen. Han gör saker som får en att tro att han är lite på gång men så varvar han med sånt här. Det ser verkligen bedrövligt ut.

Seyboth Wild håller också på att raska av Nishioka riktigt snabbt. Han är på väg mot 2-0 i set där. Vilket drag han har i slagen alltså, Seyboth Wild. Vid vinst idag är han nästan topp-100 nästa måndag. Inte så tokigt det. Han började väl året utanför de 400 bästa på rankingen.

Klockan 13 en intressant match mellan Coric och Etcheverry. Den del av lottningen där allt är helt vidöppet efter att Medvedev försvunnit ni vet. Vinnaren av dessa två möter Seyboth Wild, antagligen då, i åttondelen. Etcheverry en av de som verkligen imponerat, inte bara i den här turneringen utan på vägen in också. Coric har krånglat sig fram hit. Etcheverry favorit på oddsen här på Bethard. Helt rätt tycker jag. Jag tror han vinner. Samtidigt ungefär har vi Jarry-Giron. Den matchen kommer nog ingen se riktigt. Grym chans för båda så klart. Enkelt för Jarry tror jag. Han är en klart bättre spelare, särskilt på grus.

Rune spelar möter Olivieri klockan 14. Olivieri. Om jag sett en spelare enstaka gånger, då är det ingen superspelare direkt. Helt otroligt att han är framme i tredje omgången. Busenkelt för Rune så klart.

Klockan 15 någonting är det Fritz mot Cerundolo. Fritz som ledsnade totalt på den franska publiken i förra matchen. Han blir nog dåligt mottagen idag. Inget lätt motstånd alls heller. Cerundolo har allt tryck i världen för att dominera Fritz när bollen är i spel. Jag tror Fritte ryker där faktiskt.

Dimitrov är nog inte jättemissnöjd med att han möter Altmaier idag istället för Sinner. Altmaier var rätt bra mot Sinner men det var också en sån match där allt gick fel för Sinner. Altmaier är normalt väldigt långt bakom Dimitrov och jag tror att det kan gå rätt enkelt för Dimitrovs del.

Och så har Zverev som sagt lyckats få kvällsmatch idag också. Synnerligen viktigt för hans del. Tiafoe som motståndare. För honom är det tvärtom. Tunga förhållanden är skitdåligt för Tiafoe. Som Zverev spelade i förra gången kommer Tiafoe vara helt chanslös. SOm sagt. Man ska hålla koll på Zverev.

Det var dagens meny det. Smaklig måltid.