Inför Alcaraz-Tsitsipas

Då kör vi. Om en stund i alla fall. Kvartsfinal nummer två.

20:15 Alcaraz-Tsitsipas 1,24-4,68 Bethard

Dagens bästa spel. Bara två matcher idag visserligen, men 1,24 på Alcaraz här på Bethard. Jag kan väl bara säga det direkt. Det är en ren bjudning. Dels för att Bethard höjt upp sina odds på kvartsfinalerna här i Franska öppna men också för att ingen riktigt förstått hur överlägsen Alcaraz är. Eller så här då. Jag vet ju inte heller. Men jag är så väldans övertygad om att Alcaraz är så mycket bättre än vad folk tror. I min bok har han knappt brukat allvar ännu. Ändå har han tagit sig hit helt ohotad, trots att han senast troligen mötte en av turneringens bästa spelare.

Jag förstår hur det här kan verka. Två absoluta toppspelare möts där Tsitsipas förväntas kunna tävla med och eventuellt pressa Alcaraz. Så tänker man om man sätter oddsen som ovan.

Men jag tror inte att det är så.

Jag tror att Alcaraz är uppe på en egen nivå där ingen annan är. Och jag känner då också att Tsitsipas är den av toppspelarna som har allra svårast att höja sig och spela lite utanför det han egentligen behärskar. Han är fantastisk på att göra det som krävs, men han är spelmässigt begränsad. Han har mycket, men han har inte allt. Jag tror inte han har det som krävs för att kliva upp på Alcaraz nivå idag.

4-0 i inbördes möten för Alcaraz. Tsitsipas har varit med och hackat lite. Men det ska väl också sägas att en av de jämna matcherna spelades i US Open 2021, lite innan Alcaraz tog det sista steget in i den absoluta toppen. Sen tog Tsitsipas ett set i Barcelona förra året också men ja, det kan ju så klart hända. Jag säger absolut inte att Tsitsipas är så chanslös att han inte kan ta ett set av Alcaraz. Jag säger att det ska otroligt mycket till för att han ska besegra Alcaraz över fem set.

Hur tänker jag då? Hur kommer detta se ut?

Ja, i mitt huvud andas det i alla fall total och komplett mardröm för Tsitsipas.

Det är väl serven han har att hoppas på. Att han skulle få någon slags utdelning på den men får han det? Jag tror faktiskt inte det, och Alcaraz servar egentligen lika bra som Tsitsipas. Så det är liksom ingen stor övervikt för Tsitsipas i den kategorin.

Sen är ju Alcaraz lite unik. Det spelar ingen roll egentligen om det är bra eller dåligt spel. Han är lika bra oavsett. Om man så vill, han är både Federer och Nadal.

Om spelet blir ryckigt, som Tsitsipas vill ha det, ja då är Alcaraz antagligen bäst av alla på att variera och att allmänt panga från höften.

Om det istället blir bra, malande spel. Jag vet inte om Alcaraz ännu är absolut bäst där. Om han skulle fastna i ett rent bollande med Djokovic exempelvis, då tror jag kanske att Djokovic skulle vara lite säkrare. Men Alcaraz är bland de absolut bästa i den grenen också.

Jag tror det blir ryckigt. Det blir korta dueller. Men egentligen med den stora skillnaden att när Tsitsipas attackerar så har Alcaraz allt för att stå emot. När Alcaraz attackerar kommer Tsitsipas börja spinna i hörnen.

Jag blir så enormt förvånad om Alcaraz inte vinner den här matchen. Jag tror inte ens att det kommer bli en rejäl kamp. Tappar han ett set så handlar det troligen om att han strular bort det.