Inför Djokovic-Khachanov

Kvartsfinaler! Nummer ett och två idag. Här har vi dem.

14:00 Djokovic-Khachanov 1,10-9,00 Bethard

Noterbart att nu när de där riktigt jättestora matcherna vankas så höjer Bethard oddsen ytterligare på matcherna. Extra dunderbra återbetalning på dagens matcher alltså.

Men ja, vad ska man spela då? Det kan på oddsen se ut som att den här matchen är mer eller mindre död redan på förhand.

Fast jag tycker ju inte det. Jag hade definitivt kunnat tänka mig att spela Khachanov till 9 gånger pengarna här. Jag tycker att skrällen ligger inom något slags räckhåll.

För jag tror folk överskattar Djokovic lite grann. Resultatmässigt bra hittills men spelmässigt då? Jag skulle säga inte bra. Han har fått med sig seten. Han hade kunnat förlora flera set till som matcherna sett ut. Medan Khachanov, bättre än någonsin skulle jag säga. Kanske inte överdrivet imponerande mot Sonego senast men det ska noteras. Det där var precis en sån match som Khachanov tidigare hade förlorat. Han hade ingen vidare bra dag. Förut vann han aldrig på sina sämre dagar. Nu kan han göra det, även mot lite starkare motstånd. Det är en stor skillnad mot tidigare.

8-1 för Djokovic i inbördes. Han har vunnit sju gånger sen Khachanov vann sin match i Paris 2019. Samma stad alltså, om än olika underlag och den matchen spelades inomhus på en annan plats i staden.

Jag tror inte att Djokovic är som bäst just nu. Jag tror att Khachanov är uppe på en lite annan nivå än tidigare. Khachanov är inte rädd för Djokovic. Khachanov är en de stora matchernas spelare. Jag tycker att förutsättningarna finns.

Sen finns det problem också, om man tänker att man vill att det ska bli jämnt här eller till och med få till en skräll.

Khachanov har visserligen kraften för att driva på spelet mot Djokovic och kanske också för att slå igenom honom men det krävs en del för att göra det över fem set på grus. Man kan vända på det istället. Djokovic har precis det som behövs för att montera ner Khachanov. För att tvinga Khachanov ta alldeles för stora risker och då håller det nästan aldrig för Khachanovs del.

Nyckeln för Khachanovs del blir att hitta rätt tempo, rätt nivå av aggressivitet idag och kanske framför allt. Att han står och tempoväxlar snarare än att bara mala på mot Djokovic. I ett malande bollande är Khachanov helt chanslös. Han måste få det ryckigt och troligen också få en del på sin serve.