Inför onsdagens kvartar

Man kanske inte tror det men jodå, Franska öppna pågår faktiskt fortfarande. Alcaraz får vara hur klar som helst. Bara att se honom är en upplevelse och därför kan man definitivt se fram emot resten av turneringen.

Idag spelar Alcaraz emellertid inte. Inte imorgon heller förresten. Imorgon är det vilodag. Men idag, två kvartsfinaler som på sitt sätt är väldigt intressanta. För som sagt, Alcaraz får vara hur klar han vill. Han ska ändå möta någon i final och det blir en av de fyra som spelar idag.

15:00 Zverev-Etcheverry 1,35-3,50 Bethard

Man kan ju tänka Etcheverry har kommit från ingenstans här när han tagit sig till kvarten men riktigt så är det ju inte. Han gick in till den här turneringen rankad 49 i världen och även om resultaten inte varit överdrivet spektakulära hela tiden. Man har sett på honom spelmässigt att kapaciteten är riktigt hög. Så om det nu var någon som skulle skrälla sig fram till kvarten. Då känns det väldigt rimligt att det skulle vara Etcheverry. Nu har han i och för sig inte behövt skrälla så mycket utan efter att Medvedev gjorde bort sig är Coric den bästa spelaren han slagit på sin väg hit. Men han har vunnit sina matcher övertygande och han är definitivt värd det här.

Men nu blir det ju tufft. Frågan är bara hur tufft.

Hade man sagt innan turneringen att Zverev skulle vara klar favorit i en kvartsfinal i Franska öppna, då hade man bara skakat på huvudet. Nu, efter att ha sett honom spela, är det inte så konstigt längre skulle jag säga. Visst hade han kunnat ha en tuffare lottning och fått möta en toppspelare i kvarten men värdig kvartsfinalist och heller inte orimligt att han får en bra chans att ta sig till semi då jag tycker att han verkligen börjar hitta sin nivå.

Egentligen skriver man ju alltid samma sak om Zverevs matcher. I alla fall när han förväntas vinna dem. Han vinner på i princip samma sätt varje gång. Han håller det jämnt när bollen är i spel, och så låter han serven vara tungan på vågen. Det är universallösningen, och jag tror det blir så idag också.

Etcheverry servar bra för att vara grusspelare. Bra för spelstilen, kan man säga. Men jag skulle säga att det passar Zverev. För Zverev är kanske inte den mest offensiva returneraren, Inte den bästa returneraren heller. Men jag tror han är bra nog på den fronten för att klara av att sätta bollen i spel mot Etcheverry. Medan om man vänder på det. Jag tror Etcheverry kommer ha rejäla problem med sitt returnerande idag. Jag tror bollen kommer komma i spel väldigt mycket mer sällan.

När Zverev är i form är han ruskigt stabil på att vinna såna här matcher. Hur bra formen är nu, det vet man väl inte ännu. Men även om Etcheverry är riktigt bra. Jag tror Zverev är bra nog för att slå honom och jag tror egentligen det finns ganska lite Etcheverry kan göra. Han kommer helt enkelt inte vara tillräckligt mycket bättre när bollen är i spel.

20:15 Ruud-Rune 1,80-2,20 Bethard

Dags igen efter att Rune vunnit i Rom. Står faktiskt i högre odds idag än han gjorde i Rom, Rune. Och då vann han ju den matchen. Plus att Ruud väl knappast sett fantastisk ut på sin väg fram hit.

Men det finns ju så klart orsaker till det och den främsta är väl att även om det var otroligt starkt att vinna matchen. Han var direkt underlägsen Cerundolo, Rune. Cerundolo är absolut en bra spelare. I den här turneringen var han dessutom uppe och nuddade vid sin högsta nivå. Men Rune är en toppspelare och han ska inte vara underlägsen Cerundolo i spelet som han var. Det är inget bra.

Samtidigt ska man veta. Rune är duktig på att anpassa sin nivå efter motstånd. Stor chans att han kommer vara bättre idag.

I Rom var jag övertygad om att Rune skulle vinna. Nu är jag mer tveksam och jag lutar nog åt att Ruud är lite favorit ikväll. Bäst av fem ska gynna honom och som sagt, Runes åttondel oroar ändå. Han var inte bra spelmässigt.

Vi får väl se om de kan hålla sams den här gången men det ska väl gå. Det som talar emot det är väl om Ruud får vind i seglen och Rune börjar uppföra sig dåligt. Då kan det bli riktigt intressant det här.