Wimbledon – torsdag

Igår var det konstigt. Det regnade fast det inte regnade enligt prognosen. Jag brukar vara för att prognosen är viktigare än det faktiska vädret men just i Wimbledon så blir det ju lite svart eller vitt sådär. Regnar det så spelar de inte, även om det är soligt enligt prognosen.

Idag ska det regna 0,1 millimeter. Det står inte när under dagen det ska ske dock så vi får väl se. Kanske låta lite lustigt men 0,1 millimeter räcker väl i princip för att spelet ska stoppas. Det har ju faktiskt blivit regnavbrott i Wimbledon även när det inte regnat. Det kan räcka med att det blir lite fuktigt. Undrans vad luftkonditioneringen kostade på takbanorna, för övrigt. Det lär nog avfuktas en del när taket är stängt så att säga.

Hur som helst. Idag ska det väl kunna bli ordning och reda kan man hoppas. Det ska spelas massor av matcher. Och det spelades ju mycket igår också så klart.

Djokovic och Sinner är redan i tredje omgången. Måste kännas lite halvskönt för dem att vara så långt fram samtidigt som det känns som att turneringen knappt börjat.

En rejäl skräll igår. Korda, som ju själv såg sig som en utmanare i Wimbledon. Och som jag håller högt som grässpelare också. Fick storstryk av Vesely. Man ska veta hur kapabel Vesely är på gräs men han har också haft superproblem med skador, ännu större problem än Korda. Och när Vesely gjorde comeback för några veckor sen var han totalt värdelös. Så för min del kom den som en blixt från klar himmel lite grann.

Annars helt skrällfritt skulle jag säga. Jag såg en hel del matcher men inte jättemycket att tillägga där. Den som mest fastnade i minnet var väl den sista, Djere-Cressy där jag fick se fyra tiebreaks varav det fjärde var rätt fascinerande. Båda spelarna gjorde ett perfekt tiebreak i egen serve, förutom att Cressy gjorde dubbelfel på den näst sista bollen. Måste vara tennisens just nu svagaste spelare mentalt, Cressy. Den där boken han ofta bläddrat i andas väl inte mental styrka kanske och man ser ju på honom. Vad blev det nu, 7-17 i tiebreaks i år eller något sånt där vilket är så dåligt det bara är möjligt nästan. Lägg därtill att servekanoner alltid är starka i tiebreaks. Det blir liksom inget bra. Så fort det blev tiebreak igår kändes det nästan omöjligt att han skulle få till det i Djeres serve. Det var otroligt svagt. Lite intressant med Djere också. Han är ju en grusspelare men tål numera andra underlag ganska bra. Anledningen till det är att han helt enkelt på ett sätt spelar mycket bättre på snabbare underlag. Plötsligt klarar han av att trycka till bollen och stå ganska nära baslinjen. Tänk om han skulle spela så där på grus också. Då skulle det kunna bli riktigt giftigt.

Nu skiter vi i gårdagen och tittar på dagens schema.

Flera så där lagom bra matcher som startar klockan 12. Den som lockar mig mest är nog Bublik-Wolf som skulle kunna bli både jämn och bra. Tror Bublik kan vara lite illa ute där faktiskt. Wolf meganoggrann och ger sig aldrig. Bublik skulle kunna tappa tålamodet.

Vi har för övrigt en mängd pågående matcher där de första startar om vid klockan 14 någonting men jag låter dem vara. Vi samlar ihop dem när de är klara istället.

Ruud möter Broady tidigast 14:30. Den ser jag lite fram emot. Det brukar alltid vara någon hemmaspelare som överpresterar i Wimbledon och varför skulle det inte kunna vara Broady den här gången. Han har ju onekligen lite läge här. Ruud håller absolut en viss nivå även på gräs numera men han är ju liksom ingen toppspelare på underlaget. Han är möjlig att besegra. Så håll koll på den matchen tycker jag. Kan bli lite fart där.

Raonic-Paul tidigast 15. Riktigt fin match. Såg Raonic igår och det var väl sådär lagom bra mot Novak. Definitivt inte dåligt, men heller inte sådär sjukt imponerande som jag tycker det var mot Kecmanovic i hans allra första match tillbaka efter skada. Paul är tråkig. Han kommer nog tråka ner Raonic men ändå, bra match. Hög nivå för att vara andra omgången.

Cerundolo-Lehecka tidigast 15:30 vill jag nämna för samma sak där, riktigt bra match för omgången. Båda två topp-30 skulle jag säga. Ändå möts de nu när 64 spelare är kvar. Eller ja, 62 blir det väl eftersom Djokovic och Sinner skickade ut två av de 64 sista igår. Cerundolo vann i Eastbourne förra veckan. Helt obegripligt att han gjorde det för övrigt men jodå, så blev det. Tror han kan få det tufft idag. Över 2 gånger pengarna på Lehecka här på Bethard är taget.

Medvedev-Mannarino. 17:00. Där har vi den match jag ser mest fram emot idag. Mannarino, ni vet, gräs. Det kan han. Medvedev, ni vet, han älskar hardcourt. Inte så mycket annat. Något mer? 4-2 för Mannarino i inbördes möten, senast för ett par veckor sen på gräs i Hertogenbosch. Faktiskt spelat mot varandra fyra gånger på gräs, 3-1 för Mannarino. Det allra mest anmärkninsvärda är väl att Mannarino även slagit Medvedev på hardcourt men det var i Kanada 2017, innan Medevedev nått toppen. Inte svårt att hitta stöd i verkligheten för att det här är bökigt för Medvedev. Han spelar ju flackt men Mannarino spelar ännu flackare och det blir helt enkelt väldigt konstigt på ett sätt som inte är bra för Medvedev. Han måste stå längre in i banan än han vill göra för att Mannarinos bollar ens ska komma fram till honom och nej, bara dåligt för Medvedev. Han har sin serve att luta sig emot och det är nog tur det för rent spelmässigt, när bollen är i spel, då är det här en ren mardröm för honom.

Sen två huvudmatcher ikväll. Faktiskt inte hånfullt jag säger det. Det är två bra matcher även för andra skulle jag säga.

Jag menar då förstås Fritz mot Mikael Ymer. Toppmatch, nja, men ändå en rätt fin match där en lågt rankad spelare kanske kan utmana en högt rankad spelare. Dessutom spelstilar som borgar för att det kanske kan bli kul. Nyckeln för Ymer blir så klart att få bollen i spel bara. Får han det, då kan det blir jobbigt för Fritz att stå och skjuta från höften i fem set. Inte alls i form, Fritz. Ymers kontringar är lite bökigare att hantera på gräs än på andra underlag. Jag tror det kan bli riktigt svettigt för Fritz. Men så är det ju det där. Hans i den här matchen fullständigt överlägsna servekraft. Kan Ymer hantera det? Inte omöjligt, men heller kanske inte jättetroligt.

Och så sist ut. Jag ljög väl där uppe om Medvedev-Mannarino. Tsitsipas-Murray. Den skojar man inte bort bara så där. Tsitsipas var komplett värdelös igår mot Thiem och kunde faktiskt ha förlorat matchen. Jag tycker han ser lite förvirrad ut just nu, Tsitsipas och jag tror det är lite så också. Den här tjejan han träffat. Det där är ju liksom inget bra för honom och det är som att det fått honom att skala upp den här konstigheten ytterligare ett snäpp. Jag tycker inte han ser ut att ha alls samma fokus, samma driv framåt på banan som vanligt. Som att han fokuserar mer på att vara konstig bara. Och tappar Tsitsipas det där, det perfekta fokuset. Som jag skrivit så ofta så många gånger. Spelet han har att komma med är ju inte så väldigt spektakulärt. Dessutom, av någon anledning har han också mycket större problem på gräs än han borde. Murray, perfekt mot Peniston. Nu onekligen ett annat motstånd men jag håller med oddsen faktiskt. Murray klar favorit här på Bethard. Jag tror han just idag på det här underlaget bara är bättre.