Inför dubbelsemifinalerna

Ska vi ta lite dubbel? Klart vi ska. Det är ju ingen annan tennis idag. Eller jo, damtennis också förstås. Den hänger man ju med på. Faktiskt sant. Kan vara den damtennisturnering jag hängt med bäst på, kanske någonsin. För en ukrainska som vinner Wimbledon, kanske genom att besegra en vitryska i finalen. Det hade varit något. Enligt oddsen inte helt troligt vad det verkar, men heller inte helt omöjligt.

Damerna spelar på centercourten. Men jag hade tyckt det varit roligare att sitta på bana 1 där dubbelsemifinalerna spelas efter varandra. Här har vi matcherna.

14:00 Krawietz/Puetz-Granollers/Zeballos 1,72-2,23 Bethard

För det är ju lite intressanta par kvar ändå tycker jag.

Här har vi två av paren precis bakom den absoluta toppen. I den andra semifinalen kommer paren som är den absoluta toppen.

Vem tror ni är den enda i den här matchen som vunnit en slam då?

Nepp, varken Granollers eller Zeballos som varit i toppen i hur många år som helst, förut var för sig och de senaste åren tillsammans.

Det är Krawietz som vunnit Franska öppna två gånger, två år i rad dessutom, för några år sen. Då tillsammans med Mies som han nu lämnat efter många års samarbete. Puetz ett litet snäpp upp skulle jag säga. Rätt vettig i singel för knappa 10 år sen, Puetz förresten för er som minns det. Han var ett tag en rätt bra spelare på challengertouren. Inte i nivå med Granollers och Zeballos förstås. Visste ni att både Granollers och Zeballos slagit Nadal på grus? I singel alltså. Om man vrider lite på sanningen. Zeballos slog ju Nadal på riktigt i en liten atp-turnering i Chile för 10 år sen under en tid då Nadal hade det jobbigt med sina knän. Granollers ”slog” Nadal i Franska öppna 2016. Det var Granollers som Nadal skulle mött då när han lämnade walkover.

Det vore kul om Granollers/Zeballos till slut skulle få till det tycker jag. Många års slit och många par som är sämre än dem har vunnit slams. De står verkligen på tur. Men gräset är lite emot dem och jag tror inte de klarar det. Jag tycker snarare att oddset på tyskarna här är rätt bra. De har den bättre servekraften och matchen kommer nog spelas i ett högt tempo som passar dem bättre än Granollers/Zeballos.

16:00 Koolhof/Skupski-Bopanna/Ebden 1,59-2,49 Bethard

Här världens kanske två bästa par i år. Världsettor är visserligen Dodig/Krajicek efter att de bland annat vann Franska öppna men de floppade ut sig tidigt här i Wimbledon och jag tycker inte de är bäst. Koolhof/Skupski har varit världsettor stora delar av det senaste året och Bopanna/Ebden har hittat varandra på ett riktigt imponerande sätt. De är tvåa och trea på årsrankingen de här två paren.

Vem i det här sällskapet är det som vunnit en slam då?

Inte Koolhof/Skupski som alltså varit världsettor ett tag. Och nej, inte heller Bopanna som härjat i världstoppen i dubbel i hur många år som helst. Nej, det är Ebden som sladdade in och vann Wimbledon förra året tillsammans med Purcell. Regerande mästare alltså, Ebden och han är tillbaka med bra chans i år igen med en starkare partner än han hade förra året.

Den här matchen kan bli riktigt bra. Koolhof/Skupski det lite bättre paret kanske men klar fördel av underlaget för Bopanna/Ebden då Koolhof är den av spelarna i matchen som missgynnas lite grann av att det går riktigt snabbt.

Kolla oddsen. Den här matchen är vidöppen. Nästan 2,50 på Bopanna/Ebden är jättebra.

Skupski hemmaspelare förstås. Det kommer säkert vara bra publiktryck i den här matchen. För lyssna på den här. En enda britt har vunnit Wimbledon i modern tid. Marray vann ju tillsammans med Nielsen 2012. Innan dess var det 1936 som två britter vann och det är väl svårt att vrida det till att vara i modern tid kanske.