Inför Hamburg

Rätt otroligt egentligen. Det blev bara ett inlägg om Båstad. Rublev vann. Ja…det var väl…kul. Svårt det där. Jag förstår att det säkert var en kanonupplevelse för många på plats. Jag minns alla mina år i Båstad hur kul det var även om startfältet inte alltid var så starkt. I år var det ett riktigt starkt startfält men när man som jag följde turneringen på distans, det brann inte riktigt. Och det säger väl kanske en del om förskjutningen i mitt eget intresse på senare år. Under många år följde jag challengertouren otroligt nära och kunde tycka att 250-turneringar ibland var väl så roliga som större turneringar. Det är bara att säga som det är. Det gör jag inte längre. Jag vet inte om det är åldern eller att 250-turneringarna helt enkelt blivit mer obetydliga. Troligen både och, som med allt annat.

Hur som helst. Idag startar 500-turneringen i Hamburg. En turnering som jag gillar skarpt. Startfältet otroligt likt det i Båstad men det här är en riktig turnering och jag kommer följa den mer noggrant.

Vi kan väl börja med det svenska. Kan Elias Ymer nu ta ett steg fram när Mikael Ymer inte kommer spela någon tennis på ett par år? Man vet inte. Det enda man kan säga är väl att sånt här faktiskt kan påverka. Jättefint kval under helgen. Segrar mot Gakhov och Kovalik, två ganska starka kort på challengertouren. Tyvärr riktigt oflyt här i lottningen. Hans osvikliga flyt verkar börjat svika honom. Ni kan se var de andra kvalarna placerats in. Kanonlottningar allihopa, utom då Ymers placering bredvid Musetti. Sen så tror jag Musetti kanske är på väg ner lite i form. Jättefin grässäsong och semi i Båstad förra veckan är ju bra men spelmässigt var han faktiskt inte särskilt bra i Båstad. Sen så, en Musetti med tveksam form ska krossa Elias Ymer alla dagar i veckan i alla fall men ska man säga något positivt så är det väl det där. Kanske lite svagare form på Musetti än senaste månaderna.

Som sagt. Kanske inte det hetaste startfältet, men ändå en turnering jag kommer följa nära. Vi kommer helt enkelt hålla ordentlig koll på den här turneringen under veckans gång.