Mest dum i huvudet genom alla tider

Trodde ni att Daniel Köllerer fortfarande var den tennisspelare genom alla tider som varit mest dum i huvudet? Jag tror han blivit utkonkurrerad nu.

De som hängt med här på bloggen minns att Hugo Gaston fick, jag tror det var 1,5 miljoner kronor, i böter för någon månad sen för att han medvetet kastat ut en boll ur fickan under pågående poäng för att få till ett omspel av poängen. Ruggigt hårt tänkte jag då, men jag tänkte också att det måste vara någon slags samlad bild som ligger bakom. Han har varit lite stökig även tidigare den här killen.

I tisdags i en challenger i Verona satte han dock världsrekord. Ni kan se matchen via den här länken även nu i efterhand. Eller ja, ni ska ju inte se matchen, men spola fram till sista gemet. Han hinner därmed med att dels missa ett slag med uppskattningsvis hundra meters marginal och sen ger han upp matchen vid ställningen 2-5 0-40 i avgörande set. Utan att vara skadad.

Jag har tittat lite på hur oddsen rörde sig inför matchen och det ser faktiskt inte jättekonstigt ut. Någon kan säkert bemöda sig med att titta hur oddsen rörde sig under matchen också men jag är faktiskt inte så säker på att det här var en uppgjord match. Jag tror egentligen bara att han är så enormt dum i huvudet att han valde att göra så här ändå. Varför, ja, hur förstår man sig på folk som är totalt dumma i huvudet? Det kan vara rätt knepigt ibland.

Köllerer blev till slut avstängd på livstid. Gaston är nu i en situation där han antagligen inte har råd att betala sina böter till atp samtidigt som han fortsätter missköta sig. Och han är inte en spelare av värde för atp. Jag tycker det luktar lång väg att han skulle kunna gå samma öde till mötes som Köllerer. Att Gaston också blir avstängd på livstid förr eller senare men inte vid ganska hög ålder som Köllerer. Han rök när han ändå förmodligen hade tänkt sluta spela inom kort. Gaston är 22 år gammal och skulle på det här sättet kunna radera ut sin karriär. Fascinerande.