Inför måndagens spel i Toronto

Har ni sett att Norrie och De Minaur möts i första omgången i Toronto? Det andas liksom inte dålig klass då direkt när två spelare som är på gränsen till topp-10 spelstyrkemässigt möts i första omgången. De Minaur får som aldrig till sin ranking dock. När ska han få det att stämma egentligen? Någon gång måste han rimligen få ihop det och då bli, åtminstone nära topp-10.

Men de spelar imorgon. Nu ska vi titta på vad vi har att titta på idag.

Första start 17. Det är ganska fina tider här i Toronto. Vi tackar och tar emot. Det är östkusttid som gäller för Toronto, samma som i New York och Washington, Florida och så vidare. Den bättre av tidszonerna i Nordamerika för vår del.

Ett gäng matcher att välja på klockan 17. Jag fastnar vid Musetti-Nishioka som jag tror kan bli bra. Musetti med sin grymma sommar, och bra resultat hela vägen egentligen med semi i Båstad och kvart i Hamburg men jag tycker han såg sämre ut i de där turneringarna. Och har han egentligen visat att han är något som liknar en toppspelare på hardcourt? Det får vi se nu närmaste veckorna. Klarar att han att prestera nu också. Då får man säga att han klarar alla underlag. Jag är inte övertygad dock. Svag form på Nishioka. Matchbildsmässigt lite oklart. Antingen blir Musettis tyngd och höjd problem för Nishioka eller så blir Nishiokas tempo problem för Musetti. Lehecka-Nakashima en annan riktigt bra match som startar 17. De kan slå på bollen de där två. Det blir högt tempo. Det blir bra spel. Det blir…bra, helt enkelt.

Det finns ju inga dåliga spelare med i den här turneringen i stort sett så även om de allra bästa spelarna står över första omgången, i princip alla matcher är mer eller mindre bra ändå. 18:30 har vi Zhang-Kokkinakis, inte dumt alls. Davidovich-Wolf, inte de mest sevärda spelarna kanske men jämnt, bra. Man kan inte klaga. Berrettini spelar också 18:30. Ganska så bra lottning för honom i form av Barrere. Kan han flytta över sitt fina spel i slutet av grässäsongen till hardcourt nu och kanske närma sig att ta sig tillbaka, Berrettini? Vi kan ju hoppas.

Klockan 21 spelar Hurkacz mot Bublik och det kan ju bli bra. Hurkacz tråkig, Bublik stökig. Och inte alldeles ojämnt ändå. Hurkacz klart bättre rankad men Bublik är bra nu. Den matchen kan man definitivt se.

De sena matcherna faktiskt lite mindre intressanta och det är ju bra skulle jag säga. Vi får dagens bästa matcher på bra tider för oss. Nattmatcherna är Tiafoe-Raonic och Arnaldi-Pospisil. Två hemmaspelare som tiden kanske sprungit ifrån lite grann, eller? Samtidigt två hemmaspelare som vet hur man tar sig tillbaka från uppehåll, och som vet hur man presterar på hemmaplan. Så man ska väl kanske inte räkna bort dem direkt.

Där har vi den. Dag ett i Toronto. Jag tror det här kan bli en riktigt fin vecka.