Toronto – torsdag

Igår började de ryka. De bra spelarna. Synd kan jag tycka. Nu blir det lite sämre andra halva av turneringen än det kunde bli men samtidigt så, visst är det uppfriskande med skrällar. Och Zverev var ju en av de som torskade så varför inte.

Det är snart dags för dagens spel. Jag är lite sent ute idag. Så vi får vara lite snabba om gårdagen men det måste ju ändå sammanfattas.

Tsitsipas och Rune borta. Stora, stora skrällar. Särskilt Rune så klart men även Tsitsipas. Tsitsipas vann förra veckan. Kanske inte helt hundra fysiskt på grund av det. Troligen lite stökigt nu när han precis bytt ut sin pappa som coach även om det väl kanske är mer något på papper än något i verkliga livet. Kort sagt, att han skulle förlora mot Monfils, jag skulle verkligen inte säga att jag trodde det men det går väl kanske att hitta förklaringar. Att Rune förlorade mot Giron, ännu mer svårt att förstå. Han ska vara på tok för stabil. Giron har tidigare visat att han kan överprestera, särskilt på hemmaplan, men det ska liksom inte räcka. Tittar man på Runes sommar ska det dock sägas att han mer hankat sig fram än att spela bra och är det så. Att man lyckas få med sig massor utan att spela bra. Då brukar det kunna komma en reaktion till slut. Kanske bra för honom att den kom här och inte i US Open.

Rublev förlorade ju också. Mot McDonald. Det är väl nästan en lika stor skräll som de där andra två. McDonald var den som lyckades variera lite grann och det var också han som tog mer initiativ kan jag tycka. Men en väldigt platt insats av Rublev. Det var inget bra det där.

Zverevs förlustmatch såg jag faktiskt inget av. Tre gem mot Davidovich. Det känns ju lite bra. Men otroligt märkligt. Davidovich har inte visat nån praktform på vägen till den här turneringen direkt.

En stor skräll till faktiskt även om Korda inte är seedad men han föll mot Vukic. Han har det lite bökigt med stabiliteten kan man ju säga.

Vi nöjer oss där om gårdagen och tittar på allt som ska hinnas med idag. Det är dags för åttondelar. Och passa på. De här torsdagarna, med alla åtta åttondelar i mastersturneringar. De är snart ett minne blott. Snart spelas alla över 1,5 vecka och allt blir väldans utspritt.

17:00 Ruud-Davidovich 1,81-2,09 Bethard

Känns det inte som ett bra läge för Ruud ändå det här? Davidovich gör sådär lagom mycket med bollen och Ruud borde kanske kämpa ut honom till slut. Samtidigt kan man vända på det. Ruud lever högt på att vara mer noggrann och missa mindre än motståndarna. Är inte Davidovich lite bättre än honom när bollen är i spel egentligen? I alla fall på hardcourt? Jämn och fin match att vänta i alla fall.

18:30 Raonic-McDonald 1,94-1,94 Bethard

En av många jämna matcher idag. På papperet jämna ska jag säga. Fördel Raonic här tycker jag. Ser man till hans prestationer hittills i turneringen andas det mer en bra atp-spelare än någon slags medelspelare som McDonald är. Minns ni förresten att McDonald var den sista spelaren in i det här startfältet. Att han är i åttondelen säger en del om hur jämnt det var och är. McDonald har bra returer, men får svårt att komma åt Raonic. McDonald är jättebra på att hålla tempot uppe när bollen är i spel och Raonic kommer därmed få väldigt svårt att attackera i McDonalds serve. Det luktar små marginaler, så mycket kan man ju säga.

18:30 Fritz-De Minaur 1,76-2,16 Bethard

Fritz är högre rankad och anses vara den bättre spelaren. Men han har klarat sig hit med ett nödrop medan De Minaur imponerat stort. Jag tror det avgör. Den här veckan tror jag att De Minaur är bättre. Helt okej matchup för De Minaur också. Fritz serve är bra men inte så bra att De Minaur inte kan hantera den och när bollen är i spel, då är det problem för Fritz skulle jag säga.

20:00 Medvedev-Musetti 1,22-4,75 Bethard

Den här blir nog tuff för Musetti. Eller ja, jag ser faktiskt inte hur det här ska lösa sig. Medvedev har ett stort plus i servekategorin och ett stort plus när bollen är i spel. Nej, förmodat inte spännande skulle jag säga.

22:30 Monfils-Vukic 1,66-2,33 Bethard

Skulle varit Tsitsipas-Korda men blir istället den här matchen. Skaplig möjlighet för båda två. Monfils brukar inte vara jättebra på att ta tillvara på sina chanser. Vukic är en tråkig rackare som Monfils nog inte trivs mot. Vidöppet men jag har en känsla för Vukic.

00:00 Paul-Giron 1,58-2,51 Bethard

Kanske inget man sätter klockan för direkt. Två supertråkiga amerikaner. Där Paul ska vara mycket bättre. Tycker folk drar för stora växlar på Girons skräll igår. Det här ska vara ett upplägg för Paul.

01:00 Alcaraz-Hurkacz 1,19-5,25 Bethard

Det är svårt att möta Alcaraz för de flesta och där ingår även Hurkacz. Ganska ordentligt skulle jag säga. Om man bara fick slå bollen på exakt samma ställe kanske han skulle kunna hänga med hyfsat här men ibland måste man ju flytta sig också när man spelar tennis och oj vilken snurr Alcaraz lär kunna få på Hurkacz.

02:30 Sinner-Murray 1,26-4,23 Bethard

Lite otacksamt kanske för Murray att få möta Sinner. Det fanns gott om enklare alternativ i åttondelarna så att säga. Hur är då hans chanser här? Ganska dåliga skulle jag säga. Det blir ett trevligt tempo för Sinner och att Murray ska klara av att bolla ut honom, mycket tveksamt.

Där har ni dem. Dagens åtta åttondelar. Inte så dumt va?