Toronto – fredag

Det är bara fyra seedade spelare kvar när åtta spelare återstår i Toronto. Och då ska man veta att det inte är åtta seedade spelare i en sån här turnering. Det är 16 seedade spelare. Så man får ju säga att det underpresterats lite grann. Vilket inte är något nytt. Det är något som tennisen sliter med skulle jag säga. Dels så är toppspelarna i allmänhet inte riktigt bra nog. De är ostabila många av dem. Men också, i Grand Slam-turneringarna. Där levererar de bra spelarna ofta ganska bra. I mastersturneringarna är det inte riktigt likadant.

Det höll på att haverera totalt också om Alcaraz hade förlorat Hurkacz sent inatt. Vad tror ni, hade Alcaraz spelat en tresetare där han behövt vinna båda sina set i tiebreak mot Hurkacz i en slam? Det hade han ju inte, eftersom det är femsetare i slams. Men nej, det hade inte varit så jämnt heller. Man vill så mycket att mastersturneringarna ska vara stora, fantastiska händelser men det har hänt någonting. De bästa spelarna bryr sig lite för lite om dem.

Ska man vara sådär riktigt ärlig så, det var bara tre toppspelare kvar inför åttondelarna i Toronto och alla vann. Alcaraz klarade sig alltså. Medvedev såg bra ut mot Musetti. Det var en rätt fin match där Medvedev verkligen levererade. Sinner slapp spela. Magmuskelskada för Murray. Tror inte han är så nöjd med det där. Eller rättare sagt, jag undrar hur mycket skador han kommer accepterade innan han bara skiter i det. Vi får se. Trist för honom att inte få möjligheten att ta den här chansen i alla fal även om han så klart troligen hade förlorat mot Sinner. Och så Alcaraz då så klart. Han är ju kvar.

Det ger oss kvartsfinaler. Som spelas så här.

18:30 Davidovich-McDonald 1,70-2,26 Bethard

McDonald en av de stora skrällarna igår. Det var bara det att han slog en kanske inte alldeles betydelsefull spelare. Han slog Raonic som hade en sån där dag då serven bara inte bet. Svårt att förlora vad det egentligen är som händer när det blir sådär för Raonic. En del av det är i alla fall att hans serve är ganska rak och lättläst. När han då möter en motståndare som klarar av att hålla i racketen och få över bollen. Då är det svårare för honom. Davidovich nämnde jag inte heller. Han slog Ruud i en riktigt svängig match. Det överraskande där inte att han vann utan att han klarade av det när det blev jämnt och vann i ett avgörande sets tiebreak. Jag tycker egentligen Ruud gjorde en rätt bra match. Han är bara inte bättre än såna här motståndare på hardcourt. Hans resultat på hardcourt förra året, de går bara inte att förklara.

Här då?

McDonalds sjuka form den här veckan måste respekteras. Han har ganska hög kapacitet i sitt spel eftersom han tål så högt tempo. Och han har tidigare visat att han kan överprestera hemma i Nordamerika. Davidovich ska vara mycket bättre. Och jag tycker inte det här borde passa honom dåligt men som sagt. Man ska ha respekt för McDonalds sjuka form för veckan.

20:00 Medvedev-De Minaur 1,33-3,60 Bethard

De Minaur vann senast. I Paris i slutet av förra året. Men fyra tidigare vinster för Medvedev och det här känns inget bra för De Minaur. Inte bara det att Medvedev är mycket bättre, det känns också superbökigt spelstilsmässigt för De Minaur. För vad ska han göra? Medvedev har jätteplus i servekategorin och sen är han också mycket säkrare än De Minaur. Kan De Minaur då slå igenom Medvedev och vinna utan att säkerheten är någon stor faktor? Nej, det går ju inte. Jag tror enkel vinst för Medvedev men jag är ändå lite nyfiken på matchen. De Minaur är den fjärde bästa kvarvarande spelaren skulle jag säga så kvalitetsmässigt är matchen bra för att vara en kvartsfinal.

01:00 Alcaraz-Paul 1,21-4,90 Bethard

Vi får väl se om gårdagens match blev en näsbränna för Alcaraz och att han nu skärper sig eller om det snarare blir sådär som det blir ibland. När man klarat sig med liten marginal, då spricker det ofta senare.

Paul som motståndare då?

Det är väl varken eller. Som typ alla andra är för Alcaraz. Helt upp till honom. Paul kan stå och bolla lite med honom men spelar Alcaraz vettigt är det ett upplägg för honom.

02:30 Sinner-Monfils 1,28-4,00 Bethard

Monfils framme i kvarten i en mastersturnering. Superframgång så klart. Men det lär väl stanna här. Jag har väldigt svårt att se att han ska ha trycket och säkerheten för att kunna matcha Sinner på något slags vettigt sätt. Sägas ska att han faktiskt slagit Sinner en gång dock. För fyra år sen inomhus i Wien. Men då var ju Sinner i andra sidan inte så gammal och han hade då ändå hunnit med att slå Monfils en gång innan det, och två gånger efter det också. Tycker det luktar favoritseger här också.