Inför Cincinnati

Det är ju så här man vill ha det. Stora turneringar på löpande band och ingen vila överhuvudtaget. Det kändes lite mer, lite oftare på det här sättet förut. När alla mastersturneringar spelades över en vecka och kanske också lite grann när de bästa spelarna både spelade mer, oftare, samt kanske brydde sig lite mer om även mindre turneringar.

Men här två sällsynta veckor med riktigt bra fart i alla fall och det är dags för oss att förbereda oss inte årets näst sista mastersturnering. Hur deppigt låter inte det egentligen men hela sanningen är det ju inte. Slutspelet är kvar också. Och så US Open så klart. Plus en del annat kul. Avslutningen av säsongen är en helt del av säsongen även om det känns lite märkligt att skriva det där. Att det som sagt är årets näst sista mastersturnering. Man känner sig ju inte riktigt redo för vintervila ännu så att säga. Drygt en månad kommer vintervilan vara i år förresten. Finalen av Davis Cup, som avslutar året, spelas 26:e november.

Cincinnati då? Vad är det för turnering?

Ja, det kan man väl faktiskt fråga sig. Om man skulle plocka ut en mastersturnering som inte riktigt sticker ut så är det väl den här. Den känns lite alldaglig kanske och ligger även inklämd på ett lite konstigt ställe i kalendern. Det är bara en vecka kvar till US Open när den här turneringen tar slut vilket gör att det här kanske inte är den mastersturnering som spelarna satsar mest på. Som ett exempel på det vann Coric förra året. Zverev året innan det och tillbaka i tiden hittar vi också vinnare som Dimitrov och Cilic. Även innan toppspelarna slutade bry sig om mastersturneringarna var det här en mastersturnering som det skrällde i.

Blir det så i år också då?

Vi får nog kalkylera med möjligheten i alla fall. Eller risken om man så vill. Djokovic spelar för första gången sen Wimbledon. Alcaraz visade förra veckan att han har lite problem med att ha huvudet på rätt ställe. Visst finns alla möjligheter för att någon av dem ska få till det men det är inte US Open liksom. Om något känns lite fel för Djokovic kommer han bara skita i det och Alcaraz, som sagt. Att springa och vifta åt publiken kommer nog ha större fokus än att vinna den här veckan också.

Lottningen. Den ska vi titta på. Här har vi den.

Alcaraz kan få börja mot Isner. Vilken obehaglig start. Isner är knappt ens en skugga av sig själv men masterstennis hemma i USA. Han höjer sig alltid. Den här gången behöver han väl höja sig från en lite för låg nivå till att börja med kanske men ändå. Även om Isner egentligen inte har ranking för att vara med. Och mycket väl kan förlora i första omgången. Bland annat Fils är en av kvalvinnarna och han är ju ganska mycket bättre än Isner. Spännande att se var han placeras in. I övrigt kan han få chans till revansch på Paul, Alcaraz och det ska han väl kunna klara. Fin lottning sen i kvarten. Paul är väl hans enda problem fram till semi. Bra lottning för Alcaraz tycker jag.

Om vi hoppar ner till Djokovic så börjar han mot en formtoppad Davidovich. Som han ju förlorat mot dessutom. Förra året i Monte Carlo, ni vet. Norrie och De Minaur kan få mötas igen. Ingen bra lottning för Norrie det där med Monfils och sen De Minaur, och om han skulle klara det Djokovic. Mycket värre blir det inte men det är lustigt det där. När man är formsvag och allmänt dålig, då brukar man också få dåliga lottningar. Om De Minaur orkar, då hade man ju velat se honom mot Djokovic. Om han kunde hitta på något där. Sinner eller Fritz i kvarten för Djokovic. När man jämför med Alcaraz lottning, hyfsad skillnad. Drömlottning för Alcaraz, mardrömslottning för Djokovic.

Medvedev, Rune, Zverev och Berrettini på samma kvar. Plus Musetti och Dimitrov. Där snackar vi getingbo. Skönt för de flesta där att slippa Alcaraz och Djokovic kanske men i övrigt, inte kul att hamna med alla de där. Många fina matcher där.

Tsitsipas och Rublev, de hamnar ofta nära varandra känns det som. Coric där också som kommer dyka totalt i ranking när han tappar poängen från förra året så klart.

Oddsen då? Bethard har inte bara skyhöga odds på matcherna. Man har också slutsegrarodds uppe och det under hela turneringen. Så här ser det ut inför turneringen.

Med tanke på lottningen borde Alcaraz så klart vara favorit. I övrigt så, det är väl ungefär så där det ska vara. Om de där två floppar, och även Medvedev, då är det väldigt många om det och att plocka vem som då ska klara det. Inte enkelt. Sett till lottningen kanske Tsitsipas skulle kunna vara något. Egentligen inte bra nog för att vinna men om Alcaraz skulle floppa ligger vägen mot final ganska så öppen för honom och han brukar vara duktig på att ta tillvara på chanser.

Det var det. Nu är vi förberedda. Och givetvis. Under hela turneringen. Dagliga inlägg här på bloggen om spelet.

Vill ni hänga med lite extra under turneringen. Gå med i vår Facebookgrupp Tennisen där det alltid är full fart under de större turneringarna.