Cincinnati – tisdag

Då var vi igång i Cincinnati. Med nöd och näppe. De verkar ha lånat vårt svenska väder. Tillfälligt ska sägas. Från idag och veckan ut ska det vara strålande sol och varmare och varmare, 35 grader i helgen. Kan bli en svettig final med andra ord.

Inte jättemånga matcher som hann spelas klart igår men ändå inte ointressant. Särskilt Felix vinst över Berrettini så klart. Kanske den bästa spelaren Felix slagit i år faktiskt, Berrettini. Han slog Paul också i Indian Wells. Hur man ska jämföra de två med varandra, inte helt enkelt. Lite tacksamt kanske att möta Berrettini. Han är verkligen otroligt tunn i spelet. Igår servade han inte jättebra heller. Och det var väl lite öppet mål för Felix att se bra ut igår men även om det var så, det var ju ändå ganska bra. Han träffade bollen hyfsat i alla fall och var en hyfsad spelare för första gången på länge. Har ni koll på hur usel han varit sen just Indian Wells där han var i kvarten förresten? Han vann en match i Miami och en match i Lyon. Monteiro och Ruiz. Inte världens två bästa spelare riktigt. Det är de två matcher som Felix vunnit sen Indian Wells. Det ska så klart nästan inte vara möjligt. Återstår att se om han kan bygga vidare på det här men igår var det åtminstone okej. Berrettini har ganska stora problem i skymundan skulle jag säga. Han gick ju rätt bra på gräset men frågan är om det ens var bra för honom. På gräs kunde han bluffa sig bort från vilka spelmässiga problem han har. Nu hardcourt och det var väldigt oförlåtande. Han har sin serve kvar, men det spelmässiga, det är ingen bra atp-nivå där kan man ju säga.

Jarry, Lajovic, Ruusuvuori och Thompson övriga vinnare. Den som ska noteras är väl Thompson som slog en hopplös Isner. Han måste lägga av snart, Isner. Vad är det han letar efter liksom? Han kommer i alla fall inte hitta det. Lajovic slog Cerundolo. Rankingmässigt anmärkningsvärt men Cerundolo på andra underlag än grus, ingen superspelare kanske.

Av de pågående matcherna har Wawrinka Nakashima på kroken, 5-2 i skilje. Rätt bra insats av Wawrinka där. Och så har Coric ett rejält grepp om Korda, 7-6 4-3. Har ni hört det förr kanske? Spelare som presterat på en spelplats året innan hittar på något magiskt vis formen när det är dags igen.

Det där, att det inte blev så mycket igår, gör att vi får extra många matcher idag och varför inte. Det tar vi.

Bra fart redan klockan 17. Hur väljer man där då? Sjukt svårt. Kecmanovic-Paul går väl bort på att jag tycker de är supertråkiga båda två men kvalitetsmässigt är den ju skitbra. Lehecka har än så länge inte riktigt klarat att ta sig an bättre motståndare på något vidare bra sätt men han borde lära sig. Han har det som krävs rent spelmässigt. Det är nog bara skallen det ska bli ordning på där. Lite spännande att se vad Fils kan göra. Stor chans att han redan är bättre än Humbert skulle jag säga. Fint odds på Fils där tycker jag. Men man fastnar väl ändå på Khachanov mot Murray. Khachanov har inte spelat sen Franska öppna och är förmodat rostig. Murray kastade in handduken med skada förra veckan. Vad är värst? Oklart. Det jag vet är att Khachanov är en mycket bättre spelare och märkligt att oddsen är så pass jämna.

Det fylls sen på med nya bra matcher. Och nya bra odds. Som det vana ögat kanske ser. Bethard har höjt återbetalningsprocenten på tennisen rejält och ligger nu återigen i absolut topp. Riktigt kul tycker jag.

Korda-Coric är alltså pågående ska sägas, för den som tycker oddsen ser lite knasiga ut precis som Wawrinka-Nakashima.

Ganska enkelt val här va? Evans-Musetti är en fin match men Zverev-Dimitrov, det är riktigt bra det.

Lite senare under kvällen får vi det här. Där det kanske egentligen blir lite tråkigare matcher på något sätt. Fler ojämna matcher i alla fall. Hurkacz-Kokkinakis den jag kommer välja men frågan är hur Kokkinakis egentligen kommer hänga med där. Han känns ganska sval för närvarande.

Kolla oddset på De Minaur förresten. Folk är minst sagt övertygade om att han inte ska orka men är han en kille som inte orkar verkligen? Väldigt tveksamt. Den borde nog testas.

Och så de riktigt sena matcherna. Mjukstart för Alcaraz och jättechans för Felix att knipa ytterligare en matchvinst. Ungefär så.