Inför Cincinnati-finalen

Finaldags. På inte alls tokig tid. Här har vi något saftigt inför kvällen, eller?

22:30 Alcaraz-Djokovic 2,28-1,69 Bethard

Går det att gå till final på ett sämre sätt än Alcaraz gjort den här veckan? Jag tror faktiskt inte det. Det går kanske att möta, och slå, sämre spelare. Han har ändå slagit Paul och Hurkacz som i båda någon mån kan spela tennis. Men han har spelat tresetare mot de där två. Räddat matchboll mot Hurkacz och borde nog kanske ha förlorat mot Paul. Och så toppar vi det där med att han spelat tresetare mot rena medelmåttor i form av Thompson och Purcell. Man kan så klart förlora, det är väl sämre, men som sagt. Man kan nog inte gå till final på ett mindre imponerande sätt än vad Alcaraz gjort.

Det blir nästan lite löjligt på något sätt. Eller inte löjligt, men väl konstigt. Alcaraz har förlorat set i alla sina matcher den här veckan. Djokovic har inte förlorat set i någon av sina matcher. Han har i allmänhet krossat sina motståndare, trots att han haft klart tuffare motstånd än vad Alcaraz har.

Jag tror aldrig jag skrivit det här tidigare men inför dagens final känns det som att Djokovic på något vis inte borde behöva spela den här matchen. Han borde vinna finalen utan att behöva spela den på någon slags samlad överlägsenhet. Om Alcaraz vinner ikväll, då är det en stöld av episka mått.

Nu tror jag dock inte att det händer. Ni ser oddsen däruppe. Matchen anses vara ganska jämn enligt Bethards skyhöga odds och det är kanske den ingången man måste ha. Två i grunden väldigt jämna spelare, Alcaraz vann senast, för bara en dryg månad sen. Och man ska väl säga det. Alcaraz har ju inte varit spelmässigt dålig egentligen i veckan. Det är inte som att slagen klickat. Det har bara varit ett osedvanligt tramsande, och ett väldigt ovanligt ickefokus på att vinna matcherna på ett så säkert sätt som möjligt.

Alla minns nog matchen i Wimbledon. Där det var hur jämnt som helst, men där Alcaraz hade de lite större vapnen som gjorde att det var lite mer uppe till honom när det skulle avgöras. Det man ska ha koll på ikväll är väl om Alcaraz åtminstone kan hitta fokus nog för att det ska kunna bli något liknande igen. För om han tramsar vidare som han gjort tidigare under veckan, och i Toronto också. Då kommer han få åka ikväll, det kan jag lova.

Intressant match. Djokovic superfokuserad genom hela veckan. Lär vara det ikväll också. Alcaraz supertramsande genom hela veckan. Vi får se hur det blir ikväll. Och hur reagerar Djokovic om Alcaraz försöker spela någon slags uppvisningstennis mot honom? Troligen inte särskilt bra.