Klart möjlig väg för Ymer

Idag är det US Open kval. Det kanske man inte hoppar sådär extra högt över men det är så klart intressant att hålla koll på svenskarna. Svenskarna som den här gången bara blir en svensk. Mikael Ymer avstängd och därmed så klart inte välkommen i huvudturneringen. Tänk så snabbt det gick för folk att glömma bort honom ändå? Som att han aldrig funnits. Dessutom lämnade Dragos Madaras återbud både till det här kvalet och till Davis Cup som ska spelas om några veckor. Han anger privata skäl som orsak. Det måste hänt något väldigt, väldigt hemskt kan man ju gissa, antingen för honom, att han är sjuk. Eller så klart någon av hans nära anhöriga. Sånt där ska man ju inte spekulera i alltför mycket då det högst troligt är något privat men det här är en kille som kämpat i ganska många år, utan att tjäna några pengar. Här hade han chansen att bara åka till USA och hämta närmare en halv miljon kronor för att förlora i första omgången. För att en sån kille ska ge upp en sån möjlighet. Och sen också lämna återbud redan nu till något som ligger en månad bort i tiden. Nu spekulerar jag, fast man inte ska göra det. Men jag skulle gissa att det är något kopplat till honom själv och då finns det väl bara två alternativ. Antingen så är han allvarligt sjuk. Det hoppas vi inte. Vi hoppas inte heller att det är det andra alternativet. Att han hamnat i något slags trassel, antingen bettingrelaterat, uppgjorda matcher och så vidare, eller dopingrelaterat. Nu blev det ett jäkla spekulerande här men han är nu uppe på en ganska hög nivå. Det hade nog varit klokt av honom att hitta någon social media där han kan berätta vad det handlar om. Annars kommer folk fundera på vad det är, något som kanske inte är till hans fördel. Inte långsiktigt i alla fall. Nu är allt relativt. Ingen bryr sig egentligen om honom men ändå, när det kommer nåt sånt här blir folk lite nyfikna.

Elias Ymer är i alla fall med, som alltid. Och som nästan alltid har han fått en kanonlottning. Den här gången trots att han inte är seedad. Inte ens i närheten av att vara seedad den här gången faktiskt.

Det var en del avdankade spelare här, hör ni.

Cressy som i år fullkomligt har klappat ihop. Rankad 30 i början av året. Nu rankad 115 efter att säsongens andra halva verkligen inte ha haft ett enda rätt. Senast han vann en match på hardcourt var i februari och sen dess har han i princip inte vunnit någon match på andra underlag heller. Nu börjar motståndet bli enklare för honom men det är riktigt dåliga spelare han förlorat mot senaste veckorna. Väldigt tveksamt att han skulle vara i skick för att kvala in här.

Kopriva som gjorde, det var väl en, bra atp-turnering för ett par år sen. I övrigt en medelmåtta på challengertouren.

Herbert, vad hände? Han var en bombsäker, ganska bra atp-spelare i många år. Sen glömde han bort hur man spelar tennis.

De Loore, han la väl av i något eller ett par år innan han kom igång igen och nu är han där han var innan, som en medelmåtta på challengertouren.

Och så får vi väl kasta in Ymer där också. Bäst i världen som junior, sen har det väl inte blivit så mycket kanske.

Favorit på delen får väl istället bli Moreno De Alboran som gjort resultat för att vara en helt okej challengerspelare i år. Ska dock sägas att han ofta spelar turneringar med rätt svaga startfält så hans ranking är lite kryddad jämfört med exempelvis Ymers ranking. Ymer som i princip enbart spelar challengers med riktigt starka startfält. Jag tror de är rätt jämna med varandra de där två och matchen är vidöppen. 2,20 någonting på Ymer här på Bethard. Bra odds. Den kan man köra. Om man nu gillar att satsa pengar på sport, förstås. Klarar Ymer den matchen ska semifinalen gå enkelt. Dougaz och Lavagno är riktigt svaga för ett sånt här kval. Och finalen sen, det blir väl en relativt öppen historia oavsett vem det blir som tar sig dit från den andra halvan.

Kanske inte favorit till att kvala in, Ymer men det kan man inte förvänta sig om man är rankad 170 i världen. Det här är en fin chans för honom och spelar han bra har han alla möjligheter. Halva kvalet spelar sin första omgång idag. Ymer spelar sin första match imorgon onsdag och sen är det torsdag och fredag som övriga matchdagar om han skulle vinna.