Det som inte hände igår

Ska vi dra några saker som inte hände igår kanske?

  • Det gick inte omkring isbjörnar på några gator i hela Sverige.
  • Jag blev inte utnämnd till president i något land i hela världen.
  • Ingen människa gick omkring på mars.
  • Det var inte fint väder.
  • Mikael Ymer slutade inte spela tennis.

Det är ett otroligt tydligt tecken på hög ålder det här. När det händer något som är komplett idiotiskt. Från en riktig pajas. Då får man någon slags ansvarskänsla. Man tycker synd om personen i fråga, och funderar över om man ens borde skriva om det. Av någon slags hänsyn för personen i fråga.

För när Mikael Ymer nu fortsätter sitt fullständiga haveri. Ja, vad ska man göra? Det vuxna är väl att bara lämna honom ifred. Att låta honom klappa ihop ifred i alla fall snarare än att göra det när alla tittar på. Jag tycker också det är det som börjar närma sig. Ganska snabbt efter att han blev dopingavstängd slutade det skrivas om honom. Efter bara några dagar var det som att han försvann från jordens yta. Och det tycker jag är bra på något vis, för lite freakshow blir det liksom över det hela. Då tycker jag det är bra att tidningarna tar lite ansvar och istället låter det vara. För det finns liksom inget mer att säga. Alla förstår redan. Jag måste också säga, för övrigt, att jag tycker att båda kvällstidningarna hanterat det väldigt bra nu på slutet. De har ju varsin kille som skriver om tennis. Jag tror att jag på något sätt haft kontakt med båda. Om jag inte blandar ihop. Jag tror till och med jag träffat någon av dem, men mitt minne är så jävla dåligt att jag inte ens minns det säkert. Hur som helst, både Expressen och Aftonbladet har en reporter som är insatt i tennis. De jobbar förstås inte bara med tennis, ganska mycket för smalt, men båda två är insatta och bra gjort att det då är dessa som får lägga ut sina åsikter när det händer något inom sporten. Jag tycker också båda två prickat rätt kring Ymer. Man kan inte vara riktigt lika tydlig när man skriver i en sådan tidning som kanske jag kan vara men de har ändå åtminstone antytt hur läget är med Ymer, hur dåligt det mesta runt honom är, och sen bara på något sätt försökt avsluta det. Att han nu får fortsätta sitt haveri ifred. Det enda som jag kan tycka är tveksamt. Om man nu verkligen ska recensera deras texter, var väl det här att Ymer redan tjänat sina pengar och att prognosen nu skulle vara god för honom. Jag skulle säga att han nog eldat upp ganska mycket av pengarna han tjänat. Att han troligen sitter med otroligt högt belånade ägodelar, och att han knappast kommer klara sig jättelänge utan några inkomster. Jag tror heller inte han kommer börja jobba som raketforskare inom någon slags nära förestående framtid. Så jag skulle säga att han framtidsprognos, om man nu trodde att han slutat med tennis, är ungefär så dålig som en prognos kan bli. Man ska försöka komma ihåg det också förresten. Även idrottsmän betalar skatt. Det ska man ha med sig när man läser in prispengar. Med tanke på det sätt de tjänar pengar på ska det också tilläggas att jodå, de betalar väldigt, väldigt mycket skatt.

Vad handlar då allt detta om?

Ja, innan vi låter Mikael Ymer tyna bort ifred tills nästa galenskap. Jag tror tyvärr den kommer komma förr snarare än senare. Men det här, att han påstår sig ha slutat med tennis, handlar förstås om ett desperat försök att få lite till uppmärksamhet. Det gick väl sådär den här gången. Man kan väl säga att nyheten är ganska död idag sisådär 12 timmar efter att den kom. Jag tror också att han har någon slags baktanke om att det ska gynna honom. Jag vet precis hur såna här människor sitter och spånar. Mikael Ymer har på senare år varit rätt tydlig med att han blivit orättvist behandlad av…ja, i princip alla va? Svensk tennis har inte hjälpt honom, Båstads atp-turnering har inte hjälpt honom, Sverige som land har inte hjälpt honom. Det har varit han mot alla, så att säga. Och effekten blir då, även om det så klart inte är sant, att personen i fråga börjar spåna hur den ska hämnas, för något som inte hänt. Ni minns nog hans gerillakrig mot de som arrangerar atp-turneringen i Båstad i somras. Han har haft ungefär samma krig mot journalister. Och typ alla andra. Nu tror jag det handlar om att han tänker att han ska få någon fördel av det här. Jag gissar att det han vill komma åt är att han ska slippa testas för doping under sin avstängning. Om han inte är en aktiv tennisspelare behöver han förstås inte vara tillgänglig för testning, något han annars skulle behöva vara, definitivt så länge han är rankad topp-100 i världen. Men i och med att han är avstängd för dopingbrott så skulle han troligen behövt vara tillgänglig även när han tappat sin ranking. Om han nu inte längre anses vara tennisspelare, ja då behöver han ju inte testas och han tänker nog då att när avstängningen väl är över, då blir han tennisspelare igen och så har han på så vis fuskat bort avstängningen så att säga. Han slutar så länge han är avstängd, och börjar sen igen. Ett kryphål han tror sig ha hittat. Han, eller någon runt honom ska sägas. För om man nu känner att Mikael Ymer, han är kanske inte så jättesmart. Jag tror inte att människorna runt honom är sådär jättemycket smartare. Kanske snarare tvärtom. För man ska nog ha med sig det. När man tror sig hitta ett kryphål och riktar in sig på en organisation som egentligen gör precis som den vill. Det brukar inte sluta jättebra. Det absolut sämsta utfallet för honom skulle vara att man från atp:s och itf:s sida nu även pausar hans avstängning. Det vill säga, om han inte längre spelar tennis, då behöver han ju inte heller längre vara avstängd. I teorin skulle de kunna göra så. Att hans avstängning på 1,5 år istället börjar ticka igen den dagen Mikael Ymer säger sig vara tennisspelare igen och därmed blir tillgänglig för tester.

Som sagt. Vi får se när nästa galenskap kommer men oj så illa ute jag tror han är nu. Inte som tennisspelare, utan snarare på alla andra sätt. Det här kommer inte sluta väl. Alls.