Inför tisdagens US Open

Nu så. Dag två. Och nu börjar det väl hända grejer? Vi får väl se. Nu ska ni i alla fall. Tillsammans med mig. Få gå igenom vad som kan hända ikväll och inatt.

Nio matcher startar klockan 17. Det blir ju enkelt, att följa nio matcher. Jag kan väl säga det en gång till. En hundrade gång. Att inte första omgången av Grand Slam-turneringarna spelas över fyra dagar, obegripligt. Man skulle få en extra helg att sälja biljetter till, det skulle vara bra mycket enklare att följa matcherna, och det skulle bli en väldans ordning och reda. Eller vad säger ni om det här. Speldag ett, 16 matcher. Speldag två, 16 matcher. Speldag tre, 16 matcher. Speldag fyra, 16 matcher. Speldag fem, 16 matcher. Speldag sex, 16 matcher. Det hade varit något det, men så ska vi självklart inte göra. Det skulle ju vara alldeles för bra.

Griekspoor och Fils spelar klockan 17. Griekspoor, nu rankad på plats 25 i världen. Nu nu det gick till. Otroligt märkligt. Han har verkligen prickat formen i precis de turneringar som det är enklast att göra resultat i denna säsong. Är han bättre än Fils? Det får vi kanske se idag. Fils precis innanför topp-50 och han har faktiskt också plockat lite enkla poäng. 250-titeln i Lyon är väl inte den tuffaste att vinna precis. Griekspoor lite favorit men med betoning på lite. Intressant att se vad Fils kan göra.

En annan bra match som startar 17 är Berrettini mot Humbert. Berrettini klar favorit på oddsen. Undrar vad han presterat för att bli det. Ingenting skulle jag säga. Han var bra på gräs i Wimbledon men den dagen Berrettini är bra på gräs, det är väl den dagen då han inte kan gå längre kanske. Blir det roligt spel mellan dessa två? Om man inte gillar tennis så kanske man tycker det. Nja, nu var jag orättvis. Men det kommer inte bli några långa, malande dueller direkt utan väldigt mycket servande och försök att snylta åt sig poäng med mer, eller ofta mindre kanske, bra attackslag.

Zverev också 17. Mot Vukic. Ska knappast vara några problem. Nishikori skulle spelat 17 men har lämnat återbud.

Medvedev klockan 18. Han möter Balazs, spelaren som aldrig spelat tennis men som ändå spelar alla Grand Slam-turneringar. Rätt otrolig karriär på honom egentligen. Han var rätt länge en medelmåtta på challengertouren, om ens det. Sen hade han en supertopp på något år där han nådde topp-100. Sen slutade han. Och nu har han under ett par års tid som det känns bara ställt upp i stora turneringar på sin skyddade ranking. För mig helt obegripligt att man inte låser den skyddade rankingen till 250-turneringar. Att man på det här sättet kan använda den till att åka runt och mjölka pengar på att förlora när man egentligen lagt av. I år har han spelat Monte Carlo, Barcelona, Madrid, och nu US Open. Jag antar att han här offrar sin sista pollett med skyddad ranking. Hittills i år har han fått som mest två gem i ett set. Nu hardcourt, ett underlag där han aldrig ens hållit challengernivå. Det kan bli bökigt det här.

Murray spelar 18:30 och går in som storfavorit mot Moutet enligt oddsen här på Bethard. Har han spelstyrka för att vara det, Murray? Tveksamt. Favorit är han absolut men ja. Vi får väl se.

20:30 har vi en lite kul match som jag tänker se. Wawrinka mot Nishioka. På något sätt dras jag till Nishiokas matcher. Jag vet inte helt varför men så är det. Det blir ofta på något sätt underhållning. Här intressant att se hur han kan stå emot Wawrinkas kraft. Och hur Wawrinkas hanterar Nishiokas vägran att missa.

Annars tycker jag det är lite tunt med toppmatcher idag. Nattmatcherna är Sinner-Hanfmann och Alcaraz-Köpfer. Det kan nog bli en utmaning för tyskarna att få med sig något därifrån.

Det var vad jag hade att säga inför dagen. Men ni har säkert en massa eget som intresserar er också. Det är ingen brist på matcher precis.