Inför onsdagens US Open-spel

Nu ska det väl börja hända grejer. 64 spelar kvar. 16 matcher idag, 16 imorgon. Vi tittar till utbudet.

Bara två matcher kloakcn 17. Nu så, nu börjar det bli överblickbart. McDonald-Gojo eller Tsitsipas-Stricker. McDonald ganska tydlig favorit mot Gojo. Gojo som många överskattar lite grann skulle jag säga. Folk som är stora och kan serva har en tendens att bli lite överskattade. Jag tror McDonald vinner den. Han kommer vara högst överlägsen i spelet. Jag väljer istället Tsitsipas-Stricker där jag är lite nyfiken i alla fall på vad Stricker kan hitta på. Jag tycker han lite grann står på tur för att få till något, Stricker. Det finns kapacitet i honom. Sen att det skulle hända precis här, det är väl inte mycket som talar för det men för att vara en så okänd, kan man väl säga, spelare har han en viss kapacitet. Tsitsipas en av de toppspelare som det är enklast för svagare spelare att komma nära också. Jag tycker i alla fall titta på den.

18:30, då kommer det desto fler matcher. Tidigast 18:30 ska sägas. Matcherna startar efter att en dammatch som startar 17 tagit slut. Något av värde här då? Tveksamt faktiskt. Eller ja, det är det väl, men inga bra spelare. Snarare fantastiska möjligheter för vissa spelare att nå tredje rundan i en slam. Eubanks, han från Wimbledon ni vet, är seedad här och möter Bonzi som nu sladdar på rankingen men som för något år sen var topp-50. Lite motsatser alltså. Eubanks, han har maxutdelning på rankingen just nu. Bonzi, han får inte alls till det. Jag är tveksam till att Eubanks bara ska ha blivit bättre, även på hardcourt, men kanske. Han är väl knapp favorit här i alla fall och ingen dum match. Djere-Gaston, Gaston är inte så snäll. Djere kanske kan tänka till av det. Annars ingen vidare match för att vara i andra rundan. Karatsev får lite öppet mål då han möter Carballes Baena som ju slog ut Rune. Inget bra på hardcourt, Carballes Baena. Och så Cerundolo-Vesely. Det är bra att vara seedad. Cerundolo var illa ute i första rundan trots riktigt svagt motstånd. Han klarade det, och får nu en rejält avdankad Vesely i andra omgången. Som sagt, seedningar, det är fina grejer det.

Djokovic spelar 19:30. Zapata Miralles. Det är liksom inte ens värdigt. Inte många kan hota Djokovic men det här blir nästan lite larvigt.

Shelton-Thiem klockan 20, en av de matcher jag verkligen ska se idag. Thiem lyckades slå en vansinnigt blev Bublik och plötsligt tror folk att han hittat något. Tror jag det? Väldigt tveksam. Hans möjlighet här idag är väl att Shelton inte alls fortsatt utvecklas i år utan han skvalpar lite gran runt 50-strecket vad gäller spelstyrka. Medelspelare på atp-touren med andra ord. Men är Thiem så bra på hardcourt, en medelspelare på atp-touren? Det tror jag absolut inte. Jag tror Shelton vinner men jag är ändå nyfiken. Det känns som en match man vill se.

Runt 21 kommer ett gäng matcher där Ruud är toppspelaren. Han möter Zhang, kinesen som var väldigt långt fram i någon grusturnering i somras, det var väl Madrid tror jag. Ganska bra servare, Zhang men ganska medelmåttig i spelet. Borde passa Ruud väldigt bra det där. Han kan backa tillbaka och vrida in returerna och sen hålla emot. Jag tror han klarar sig idag på grund av en ganska gynnsam lottning, Ruud. Av de andra matcherna den tiden, faktiskt väldigt lite som lockar mig. Lillebror Cerundolo mot Davidovich, det ska vara öppet mål för Davidovich. Hijikata-Fucsovics, rätt fin match egentligen. Eller det kommer nog bli bra spel. Men hur många bryr sig om de där två. Men varför inte egentligen. Tror det kan bli fullt okej. Mannarino-Marozsan, där går jag bet. Jag kan faktiskt inte säga något som gör matchen intressant. Mannarino duttar nog hem det där. Paul möter Safiullin. Alltid en seedad spelare som är möjlig för lite sämre rankade spelare att slå, Paul och Safiullin har tidigare visat att han kan höja sig mot tuffare motstånd. Men vem ska man sitta och heja på där liksom. Paul har samma karisma som en biljardboll och Safiullin är utan tvekan ryss. Lite skrällvarning där kanske ändå som sagt. Droguet-Mensik. Det vet ni inte vilka de är, erkänn? Jag tror väldigt få vet i alla fall. Mensik är den av dem som är intressant. Född 2005, fortfarande 17 år gammal alltså men redan nästan inne bland de 200 bästa. Han hävdar sig redan på challengertouren. Jag har sett honom några gånger och det andas väl inte kommande superhjälte kanske men det andas definitivt kommande atp-spelare inom något år. Droguet kanske lite mer av en medelmåtta. Vi får se om Mensik har nerver för att ta chansen.

Sen har vi nattmatcherna. Tiafoe möter Ofner, ganska enkelt. Ofner är ingen bra spelare på den här nivån. Och Fritz möter Varillas. Varillas, snälla nån. Han torskade mot Elias Ymer på det enda underlag han egentligen behärskar, grus, för några veckor sen. Då förstår ni nivån.

Det var dagens samtliga 16 matcher det mina vänner. Mycket nöje.