Inför torsdagens US Open-spel

Då ska vi se, vänner? Vilka åker idag då? Alcaraz, Sinner, Nadal, Del Potro, Söderling. Nej så blir det ju kanske inte. Men det börjar snart kännas som att det är så många toppspelare som åker att ja, snart åker väl de som inte är med också ut.

Start klockan 17. Ordning och reda. Lite fler matcher som startar direkt idag än igår. Två toppspelare som spelar direkt idag. Sinner möter Sonego. Lurigt, skulle jag säga. På flera sätt. Dels, inte olika i spelstil. Sonego förstås mycket sämre, men det blir ett enda tråkigt kontrande när de här två möts. Och kanske att det inte är till Sinners fördel i det här fallet. Jag brukar säga att det är fördel den bättre spelaren när den möter en spelare som är sämre men inte när det gäller den här spelstilen skulle jag säga. Det finns en risk för Sinner att det blir lite för enkelt och enformigt och att det faktum att han är så mycket bättre, och har så mycket större vapen, spelar lite mindre roll än det borde. Vi får se. Jag tror det är få som egentligen ser skrällchansen i den här matchen men jag gör det. Zverev spelar mot Altmaier, där ser jag väl inget större skrällpotential. Och så ska man väl nämna Hurkacz som någon form av toppspelare också även om han tappat lite i ranking. Han möter Draper i vad som skulle kunna vara en riktigt fin match. Draper har varit borta mycket i år, som alltid egentligen hittills under karriären men jättehög kapacitet i honom och när det gäller den här matchen. Två spelare med massor av kraft, men som ändå spelar helt olika. Hurkacz den mer malande, tråkiga. Draper den som går på nock. Den matchen kan mycket väl vara den bästa som börjar klockan 17. Och ovanpå allt detta har vi Isner som idag igen kanske spelar sin sista match även om jag inte tror det. 1,90 på Isner här på Bethard mot Mmoh. Jag tror att Isner är alldeles för bra där. Men kittlande ändå. Man minns ju många av de stora spelarnas sista matcher. Personligen minns jag särskilt Agassis sista match, just i US Open, mot Benjamin Becker. Man kommer säkert minnas Isners sista match också, även om den kanske inte kommer idag.

Det där var alltså bara klockan 17. Vi får nog gå vidare nu.

Murray-Dimitrov klockan 18. Många ser nog framemot den men jag vet inte. Det är något deppigt över matchen. De börjar liksom bli gamla. Dimitrov som nöter på, men det blir liksom inget. Murray, ja han kämpar också. Och så ska det väl också sägas att deras chanser att gå långt här är ganska begränsade. Så kanske inte den match som intresserar mig mest idag ändå.

Berrettini klarar nog Rinderknech rätt enkelt. Han är mycket bättre och jättepassande spelstilsmässigt. Tidigast 18:30 spelar de.

19 har vi Wawrinka-Etcheverry. Borde gå enkelt för Wawrinka det. Etcheverry är inget bra på hardcourt.

20 kommer det fler matcher. Fils möter Arnaldi. Det var en viktig femsetare mellan Fils och Griekspoor för relativt överkomligt motstånd här. Arnaldi är en vettig ung spelare men han är bättre på grus och mja, är inte Fils skadad vinner han. Men vi kommer ihåg skadeproblemen från första rundan. Eller ja, de eventuella skadeproblemen. De Minaur möter Wu den här tiden också. Wu, han är lite oberäknelig. Ibland jättebra, ibland värdelös, ofta skadad, och ibland svimmar han under matcherna. Han har faktiskt det spelmässiga för att kunna matcha De Minaur. Är man en sämre spelare matchar man De Minaur lättast genom att ha stor kapacitet i själva spelet men att man kanske är lite slarvig eller liknande. Man får många chanser mot De Minaur, det är bara det att det krävs att man är sådär väldigt bra spelmässigt. Och det är det ju inte alla som är. Men har Wu vaknat på rätt sida, då kan det både bli bra och skrälla där. Norrie-Hsu och Jarry-Michelsen är matcher jag inte kommer titta på.

Sen kommer en ny match. En sån där som Murray-Dimitrov som många nog ser framemot, men som kanske inte är den som lockar mig mest. Rublev mot Monfils. Det är något som fått mig att inte vara så intresserad av Monfils. Jag kan faktiskt inte peka på vad det är. Man gillar honom ju. Han håller en imponerande nivå sett till sin ålder och alla skador. Men det är någonting. Jag kan inte säga vad. Fins odds där på Rublev skulle jag säga. 1,50, han är inte direkt lite bättre.

Sena kvällen 22-23 någonting, då kommer det inga roliga matcher. Baez-Meligeni och Evans-Van de Zandschulp, det är snark det.

Och så snarkar vi oss igenom nattmatcherna också. Alcaraz-Harris och Medvedev-O’Connell, dubbelsnark.