Efter torsdagens US Open-spel

Lyssna på det här. Ingen av de bästa spelarna åkte ut igår. Kan skulle kunna raljera lite och säga att inte så många är kvar, men det stämmer faktiskt inte riktigt på den övre halvan. Man ska liksom inte låta misären på den nedre halvan smitta den övre halvan.

Alcaraz, Medvedev, Sinner, Rublev, Fritz, Zverev, De Minaur, Norrie, Dimitrov, alla klarade de sig med ganska god marginal till och med. Någon enstaka setförlust men inte mer och det var väl egentligen inte spännande någonstans. Zverev den som kanske var lite mer pressad än jag trodde på förhand men det helt utan att vara pressad. Kort sagt, favoriterna levererade igår. Bra då. Vi behöver inte säga så mycket mer om det än att jag tycker att på den här halvan ser de bra spelarna dessutom riktigt vassa ut. Alcaraz, Medvedev och Sinner. Det finns ingenting att anmärka på dem än så länge.

Man behöver kanske inte säga så mycket mer om Dimitrovs vinst, men Murrays förlust är väl ändå något att notera. Jag har en liten känsla av att han börjar fundera över om det får räcka snart. Vilket kan verka lite märkligt, för han har ju ofta varit klart sämre än nu sen sin comeback. Men jag tror kanske det är just det. Jag tror han själv känner att det kanske inte går att komma längre än där han varit nu senaste halvåret. Han kan vara en topp-50-spelare, men han blir kanske inte bättre än så och då börjar det möjligen blir för deppigt för honom. Vi får se, men jag tycker inte jag riktigt sett den där ultimata glöden i honom de senaste matcherna. Det skulle inte förvåna moig om han packar ihop, antingen i slutet av den här säsongen eller under nästa säsong.

Hurkacz var den bästa spelaren som åkte ut igår men det var ju lite skrällvarning där. Draper mycket kapabel. Att han sen krossade Hurkacz, kanske inte helt tippat men Hurkacz hade bara svårt att matcha Drapers tempo skulle jag säga. Det var så tydligt i första set hur det skulle gå att jag valde andra matcher framför de två sista seten där men ja, överkörning.

Det är inte ofta tennisspelare skadar sig på riktigt. Det brukar vara såna här ni vet, ”nej men jag har nog lite ont i lilltån ändå så jag måste nog sluta spela nu så jag inte får svårt att sova inatt”, typ. Desto mer ovanligt som sagt att någon skadar sig på riktigt under en match men det gjorde Berrettini igår. Han hade precis fått kontroll över matchen mot Rinderknech när han skulle jaga upp en boll, där han aldrig hade vunnit poängen. Det var dumt, för han fastnade med högerfoten i marken och stukade till den riktigt ordentligt. Han fick rullas ut med rullstol. Stukningar kan ju vara av väldigt skiftande grad. Från något som man bara kan köra på med till att det tar lång tid. Den här lär vara förhållandevis allvarlig men kanske inte något som avslutar hans säsong i alla fall. Lite oflyt för honom. Mycket skadad nu för tiden, Berrettini.

Isners karriär är nu över och är det någon jag inte tror kommer tillbaka en vända till så är det väl han. Inte alltid som spelare lägger av i rätt läge men Isner väljer verkligen rätt läge här. Han är helt slut i kroppen och det var väl talande kanske att han inatt avslutade med att vara tejpad för någon slags gubbvad i sin sista match. Han hade 2-0 i set mot Mmoh och relativt god kontroll skulle jag säga. Men han spelade samtidigt inte bra. Han kunde inte riktigt gå för fullt i serven och behövde söka lite för snabba avslut. Trots det lyckades han pressa fram matchboll i skiljeset där han till slut också hade ett tidigt övertag i supertiebreaket men det höll inte och han såg ändå rätt nöjd ut med det. Jag tror han kände själv att det inte fanns så mycket kvar. Mer överraskande, och mer orättvist, att han och Sock sen också förlorade dubbeln några timmar senare mot ett svagt motstånd vilket innebär att även Socks karriär är över. Även om det där kanske inte känns riktigt lika säkert att han inte kommer försöka igen. Att Isner behövde spela två matcher samma dag, lite orättvist ändå. Det hade inte varit särskilt svårt att skjuta på dubbelmatchen till idag istället.

Det var gårdagen det. Vi laddar om i några timmar och hörs sen inför fredagens spel. Då med starten av den tredje omgången.