Inför tisdagens kvartar

Dramatiskt, men odramatiskt. Kan man sammanfatta gårdagens sista åttondelar så kanske? Visst var det stor dramatik på sitt sätt mellan Zverev och Sinner där Zverev till slut vann, ganska så rättvist skulle jag säga. Mest intressant där kanske Zverevs kommentarer efter matchen. Dels att han för första gången sen sitt långa uppehåll sa att han kände att han var tillbaka. Det är ändå ganska stora ord. Innan skadan var han bara någon enstaka vecka från att bli världsetta. Sen är det andra tider nu. Med en Djokovic där han ska vara och Alcaraz har tillkommit. Så platsen som världsetta är ju inte riktigt inom räckhåll men så bra som Zverev var innan uppehållet, han är då i alla fall en topp-5-spelare idag. Sen sa han också att den här vinsten var en av hans största stunder på en tennisbana. Han har ju varit med om en del bra ändå så det var stora ord det. Lite orättvist på något vis att Sinner fick lämna såhär tidigt. Med en annan lottning hade han definitivt varit en av kvartsfinalisterna. Men samtidigt, som alltid, fysiken sviker honom lite grann. Den är en väldigt betydande del av spelet.

Lite dramatik var det också mellan Rublev och Draper där Draper hade break i tredje set vid 1-1 i set men var det spännande? Tveksamt ändå. Jag tycker att Draper ganska snabbt såg sliten ut och även om han inte blivit tillbakabruten så snabbt, han hade liksom inte orken att driva det där i mål. Något man egentligen får förstå lite grann. Eftersom han alltid varit skadad. När skulle han ha haft tid att bygga upp sin uthållighet för att klara femsetare liksom?

Det jag mest tänkte under den matchen är att det är lite fascinerande att två killar med så enormt begränsad bollkänsla kan mötas i åttondelsfinal i US Open. Tennis må vara en bollsport men det finns olika sätt att ta sig fram. Man behöver inte vara någon Federer så att säga.

Jag litar inte på Alcaraz. Det är en märklig känsla att han liksom inte bryr sig så mycket hur det går. Han tycker det är så kul att spela att han glömmer att fokusera på hur det går. Bara en känsla. Igår gick det ju ganska snabbt och enkelt men ja, tycker han känns lite opålitlig.

Och så klarade Medvedev ändå De Minaur ganska så enkelt. Lite som förväntat. Det var motstånd, men Medvedev var också ett nummer för stor.

Idag de två första kvartarna. Från den andra halvan. Här har vi dem.

19:30 Djokovic-Fritz 1,14-5,60 Bethard

Kvartsfinalerna är faktiskt ganska starka. Det är bara en av dem som inte riktigt håller måttet. Här världstvåan, nästa vecka ettan, och världsnian. Det är väl inte så tokigt det.

7-0 för Djokovic i inbördes möten där Fritz faktiskt bara tagit set i en av matcherna även om han då tog två, i Australian Open 2021. Annars väldigt enkla segrar för Djokovic och det går väl att förstå. Inte bara att han är bättre. Det här är liksom megaproblem för Fritz spelstilsmässigt.

Han servar bra, men definitivt inte bra nog för att Djokovic ska ha några problem med det. Djokovic har så bra returer att Fritz serve inte riktigt blir någon faktor vilket utmynnar i att det här blir en match som handlar om vem som är bäst när bollen är i spel. Och vad säger ni, tycker ni att Fritz är nära Djokovic när bollen är i spel? Inte direkt va.

Hög nivå på matchen, ja. Men spännande? Näppeligen.

02:30 Tiafoe-Shelton 1,40-3,00 Bethard

Jag tror det är en klar fördel för Shelton att möta sina landsmän för då får han smått automatiskt den typ av match han vill ha. Han vill att det ska pangas från höger och vänster och att han ska vinna på att han pangar lite hårdare, typ.

Så blir det lite här. Tiafoe har precis som Paul ett sätt att returnerare som definitivt gynnar Shelton. Jag torr att Tiafoe kommer ha problem med hans serve idag också. Men sen är väl skillnaden att Tiafoe i lite mindre utsträckning än Paul står och väntar på att motståndaren ska hitta på något. Tiafoe kommer nog se till att ta lite mer initiativ här och om Shelton inte får föra spelet, ja, då är han liksom ingenting.

Jag trodde Shelton skulle förlora mot Paul. Jag tror definitivt att han kommer förlora här. Men ja, han har onekligen skrällt förut.