Rankingen ovanligt korrekt

Är den inte ovanligt korrekt nu efter US Open, atp-rankingen? Jag tycker faktiskt det. Långt ifrån som den borde vara kanske, men sett till hur komplett galen den varit de senaste åren. Jag tycker faktiskt den ser förhållandevis rimlig ut.

Djokovic överlägsne etta, det är ju svårt att säga emot och det känns bra att Alcaraz nu haft alla möjligheter att utmana honom men han har inte klarat det. Djokovic är fortfarande bäst. Alcaraz har mer att göra. Han måste bli en spelare som gör allt för att vinna snarare än allt för att underhålla. Då kan han utmana Djokovic om att vara bäst i världen. Inte innan dess. Han kan så klart slå honom, men det kan å andra sidan många. Djokovic är överlägsen på toppen även om han inte är så överlägsen rent poängmässigt som det kan se ut här. Han försvarar många fler poäng än Alcaraz under hösten då Alcaraz ju hade en dålig höst där han sen inte ens deltog i slutspelet.

Medvedev en mycket tydlig trea. Inga konstigheter med det va?

Rune fyra där han må ha en dålig form, men av spelarna bakom de tre bästa tycker jag att han i grund och botten är bäst. Så han ligger där han ska ligga också.

Topp fyra ligger alltså rätt på sina platser. Bara en sån sak. Inte alltid det varit så på senare år.

Tsitsipas som femma och det är väl inte fel. Han kanske inte är den som har bäst att utmana de i den absoluta toppen men hans maniska poängsamlande måste förstås vägas in. Jag tycker han är en rimlig femma.

Rublev sexa före Sinner, det kanske kan diskuteras, men som ni ser. Det skiljer enstaka poäng.

Jag tycker Fritz är en spelare som åtminstone ska nosa väldigt nära på topp-10. Sen ska han inte vara före Zverev men Zverev hade ju en så usel inledning på året att det vore konstigt om han redan vore ikapp där. Nu är han i alla fall topp-10 igen Zverev där han självklart ska vara. Och så har vi Ruud. I brist på annat så, visst kan han vara topp-10. Han borde inte vara det, men det är lite brist på andra bra spelare. Eller ja, de finns, men de har spelat för lite det senaste året. Jag tänker då främst på Berrettini som definitivt ska vara en topp-10-spelare men det blir man ju inte genom att vara skadad hela tiden. Han har lämnat återbud till alla turneringar de närmaste två månaderna och man får nog räkna med att hans säsong är över. En säsong som för hans del väl knappt ens började.