Hur slutar nästa års slams?

Det här med slutsegrarodds, det har Bethard alltid varit duktiga på och så också nu, givetvis.

Oddsen på vem som vinner nästa års Grand Slam-turneringar ligger ute och vad säger ni, ska vi ta oss en titta på sannolikheterna?

Australian Open ligger närmast i tid och är väl den där det kanske är lättast att gissa. Lättast att sätta odds.

Så, då borde man prickat det rätt kan man tycka?

Ja, och nej känner jag. Kanske inte helt otippat.

Djokovic favorit, rimligt efter US Open så klart. Samtidigt ska man väl se det uppenbara. Han kommer troligen inte bli bättre de närmaste månaderna. Alcaraz skulle kunna bli bättre, framför allt under vinteruppehållet. Så jag skulle vilja reservera mig för Djokovic favoritskap där. Just nu är han favorit. Inte säker på att han kommer vara det när turneringen börjar. Så skulle man ägna sig åt någon slags spekulation i odds här, ganska god chans att Djokovic odds kommer vara högre, Alcaraz lägre, när turneringen väl startar.

Bakom dem då?

Nadal har i dagarna uttalat sig om sitt 2024 och han verkar väl mer eller mindre ha gett upp vilket så klart är helt rimligt. Han kommer inte ha någon chans i Australian Open.

Om jag skulle nämna någon med högre odds, som ändå har en chans, hade jag tagit Zverev. Han må vara tillbaka i toppen nu, men jag tror att han kommer fortsätta ta kliv och när det vankas Australian Open kan han mycket väl vara den som är närmast bakom de tre favoriterna. Då är 23 gånger pengarna rätt okej.

Sinner och Rune, kommer de kunna närma sig? Tveksamt skulle jag säga.

Till Franska öppna har det svängt, Alcaraz favorit men det handlar väl egentligen mindre om att man kalkylerar med att han ska utvecklas och mer om att Djokovic har sin svagaste slam här på grus. Nadal, kan han få till ett sista försök här? Det är väl möjligt, men även en Nadal i någon slags gammal form, har han en chans mot Alcaraz exempelvis? Mycket tveksamt.

Zverev undervärderas här också.

Alcaraz behåller favoritskapet till Wimbledon. Gränsfall, skulle jag säga men det faktum att han vann i år påverkar givetvis. Men är det någon gång jag skulle spela Djokovic så är det väl kanske här.

Mycket osannolikt att någon annan spelare vinner Wimbledon skulle jag säga. Definitivt här som de två bästa spelarna är mest överlägsna. Vilket är anmärkningsvärt och kanske lite märkligt. Gräs borde vara underlaget där det går att skrälla men så är det icke längre.

Nästan ett år bort i tiden och det är givetvis svårt att spekulera men ja, det är väl ungefär så här. Kanske att jag tycker att Medvedev står i väl högt odds med tanke på hans fina resultat i just US Open. Han står i 5,50 på att vinna Australian Open och 8 gånger på att vinna US Open. Den känns svårförklarad.

Annars så, som sagt. Väldigt lång tid bort. Svårt att gissa men den jag ändå fastnar vid här är spelaren längst ner. Om ett år, är det inte troligt att Rune är någon slags topp-5-spelare då? Enligt oddsen är det däremot osannolikt.