Spänningen olidlig inför sista Laver Cup-dagen

Är det inte roligt egentligen? Om man vinner samtliga matcher den sista speldagen av Laver Cup så förl0rar man inte. Det blir då oavgjort även om man förlorat samtliga åtta matcher under de två första speldagarna. Fyra matcher på söndagen alltså värda lika mycket som åtta matcher fredag och lördag. Helt trovärdigt blir det kanske inte ändå.

Nu vann dock europalaget en match igår lördag. Lite osannolikt. Men att det var just Ruud som vann europalagets enda match hittills smälter väl ganska väl ihop med den här matchen kanske. Det känns inte som att så särskilt mycket är som det borde vara. Ruud, som väl kanske tilol och med ska vara europalagets svagaste kort, blev den enda som hittills vunnit en match efter att hans lagkamrater underpresterat på löpande band. Samtidigt som någon av dem skämt ut sig.

För vad tycker ni om Monfils uppenbarelse hittills? Felix tröttnade på honom och ifrågasatte vilka regler som gällde. Om det var atp-tourens regler som gällde. De regler som säger att en spelare ska varnas för att senare bli av med poäng, gem, set, och match om den inte gör sitt bästa. Ingen kunde väl egentligen svara på vilka regler som gällde i Laver Cup för svaret är nog att det inte finns några regler. Man kör bara lite. Väldigt tillfredställande tycker jag att Monfils till slut, efter så många år med så mycket trams, till slut fick lite skit kastad på sig för en sån här sak. När han försökt försvara sig har det blivit otroligt uppenbart hur ovan han är att få någon slags kritik och kanske att han inte reagerat jättebra på det.

Var står vi då inför sista dagen?

Jo, 10-2 för världslaget. Om man vinner en match till så vinner man lagmatchen. Hur sjukt nu inte det är. Har man vunnit sju av åtta matcher kanske det borde vara klappat och klart kan man ju tycka.

Men en matchvinst till, det ska man väl klara tycker jag.

  1. 21:00 Shelton/Tiafoe-Hurkacz/Rublev
  2. 22:30 Fritz-Ruud
  3. 00:00 Tiafoe-Rublev
  4. 01:30 Felix-Hurkacz

Väldigt jämna matcher ska sägas men att europalaget, som varit så usla, ska vinna hela klabbet, tveksamt ändå. Troligt att butiken stängs redan i första dubbelmatchen skulle jag säga.