Inför Peking

Det är dags för 500-turnering, mina vänner. Det här upplägget med turneringar som startar mitt i veckan. Det handlar väl mest om att man är gammal och van vid något men det känns ju lite stökigt när man inte riktigt sådär automatiskt har i bakhuvudet vilken ”tennisdag” det är.

Men, det där ska vi ju klara. Det är 500-tennis kommande vecka, från imorgon torsdag. I Kina. På medelmåttiga tider. Men med ett startfält som håller absolut toppklass för den här kategorin.

Alcaraz, Medvedev, Rune, Tsitsipas, Rublev, Sinner, Ruud, Zverev. Men inte bara det. Inte bar det att nivån på de åtta seedade spelarna, jag vet faktiskt inte om jag sett något sånt här i en 500-turnering men så här kan det bli när man gör en bra schemaläggning. Jag menar då inte att turneringen börjar mitt i veckan. Eller ja, det kanske är bra för spelarna, vad vet jag. Men att bara köra en 500-turnering samma vecka, så ska det så klart vara. Annars kör man ofta två 500-turneringar samma vecka. Det är komplett idiotiskt. Det här är bra. Det spelas en turnering i Astana också. Där är Griekspoor toppseedad. Mladenovic är seedad där. Han har väl knappt spelat en atp-turnering förut. Men bredden här i Peking. Den är också något utöver det vanliga. Kolla på de oseedade spelarna. De Minaur, Norrie, Felix, Dimitrov, Musetti, Khachanov och så vidare. Ner till plats 39 som krävdes för att ens få vara med. Sonego sist in i den här turneringen. Han hade varit seedad i Astana. Att det delas ut hälften så många poäng i Astana som i Peking, det är ett skämt. Det borde så klart skilja mycket, mycket mer.

Jag kommer följa den här turneringen noga. Jag tänkte att vi skulle köra en del inlägg om den här på bloggen också. Kanske inte så mycket införinlägg. Det är lite knepiga tider. Men vi kan väl hålla koll på det som händer istället. Vi får se. Riktigt kul med lite ordentlig tennis igen i alla fall.