Fina åttondelar under förmiddagen

Ruud håller precis på att krascha ut i åttondelen i Peking. Jag ska inte säga att han så här långt varit chanslös mot Etcheverry men han har åtminstone varit långt ifrån den bättre spelaren. Jag minns hur jag under förra året verkligen stod och bankade huvudet i väggen. Jag kunde inte förklara hur Ruud kunde göra så bra resultat på hardcourt som han gjorde, för han var ju inte bra på det underlaget då heller. Jag kan fortfarande inte förklara det, men nu kan jag i alla fall säga att han heller aldrig var bra. Det var något annat konstigt. Visste ni förresten att Ruud inför den här veckan hade minusstatistik på atp-touren i år gällande matcher spelade på andra underlag än grus? Så var det. Om han förlorar idag är han i alla fall uppe på jämn matchkvot, 10-10 på hardcourt och 1-1 på gräs. Det andas ju inte direkt toppspelare i alla fall, så mycket kan man säga. Fullt möjligt att han vänder mot Etcheverry givetvis. Etcheverry är inte heller bra på hardcourt. Imponerar gör han i alla fall inte, Ruud.

Fina matcher under förmiddagen och det blir ju eftermiddagen också. Jag tänkte att vi tittar till dem.

11:00 Sinner-Nishioka 1,20-4,40 Bethard

Märklig böjelse han har, Nishioka. Många spelare är ju bra på hemmaplan. Vissa är bra i en specifik världsdel, ofta den de kommer ifrån. Nishioka, han är bra i ett specifikt land, men inte sitt eget. Han har egentligen bara haft stora framgångar i ett enda land, Kina. Hemma i Japan, och på andra ställen, är han däremot oftast rätt beskedlig. Han har en titel och en finalplats sen tidigare i Kina att jämföra med en titel och två finalplatser totalt i övriga världen.

Nu ska väl inte det här kunna gå. Sinner har oftast helt okej tålamod. Han är duktig när han får styra spelet. Och han har kraften för att Nishioka ska hamna för långt bak för sitt eget bästa. Men som sagt, uppsikt över Nishioka i Kina.

13:00 Alcaraz-Musetti 1,12-6,00 Bethard

Man hade ju velat flytta den här matchen till grus så att Musetti åtminstone fått en ärlig chans. Nu har han väl knappast det. De har ju en historia de här två. För några år sen dominerade de challengertouren tillsammans och var inte alltför långt ifrån varandra i nivå. Sen kunde väl alla se vad som skulle komma och det hade blivit så även om Musetti inte parkerat i utvecklingen i ett par år som han gjorde. Men ska man ta med sig något från den tiden hit så är det ändå att jag tror att Musetti har mindre respekt för Alcaraz än de flesta andra. För han har en gång i tiden åtminstone varit nära honom.

Men tittar man bara på spelstilarna. Musetti har tempot emot sig. Det är på tempo ganska många kan slå honom. Alcaraz är inte direkt temposvag så att säga.

13:00 Rune-Dimitrov 1,82-1,95 Bethard

Det är ju den här man helst vill se idag. Rune såg en liten ljusning spelmässigt tidigare i veckan. Dimitrov, han har ju faktiskt varit i form länge nu. De möttes i Wimbledon i somras. Många minns nog matchen där i princip allt gick emot Dimitrov i en match han nog borde vunnit, och som många trodde på förhand att han skulle vinna. Rune stark när det hettar till, Dimitrov svag när det hettar till. Väldigt jobbig ingång till en match om man är den svagare. Spelstilsmässigt däremot lite trevligt för Dimitrov det här skulle jag säga. Hans variation och tålamod, inget bra för Rune som har som sin främsta grej att stressa upp motståndaren och få till missar.

Det där är väl inte så dumt va? Vi går mot bättre tennistider nu, tack och lov.