Fina semifinaler under förmiddagen

Vad säger vi om det här då?

10:30 Medvedev-Zverev 1,45-2,80 Bethard

Det har andats bra nivå hela vägen i Peking och kanske ingen skräll då att de fyra bästa spelarna är kvar när det vankas semifinaler.

Här de här två som spelat mot varandra 16 gånger hittills. Ganska mycket det. 9-7 för Medvedev vilket väl någonstans är rimligt för man ska veta det. Även om Zverev är ett år yngre var ju han den klart bättre av dem riktigt tidigt under deras karriärer. Nu på senare år Medvedev så klart bättre och han har då lyckats vända de inbördes mötena till sin fördel.

Zverev vann senast i Cincinnati i år. Inte längesen alltså men där var väl Medvedevs intresse måttligt kanske. Ska sägas dock att även två andra av deras matcher i år hade kunnat gå till Zverev. Matchen i Indian Wells. Som nog ingen fattar hur han förlorade men förlorade den gjorde han. Och sen Monte Carlo också, avgörande sets tiebreak där.

Ser man till den här veckan har Medvedev definitivt imponerat mer. Vilket egentligen säger mer om hur bra han sett ut än att det varit något fel på Zverev. Setförlust igår för Medvedev i och för sig, men definitivt ett olycksfall i arbetet. Lite värre med Zverevs setförlust. Han var lite pressad av Jarry.

Lite spelstilsfördel för Zverev. Medvedev trivs inte riktigt med det tunga bollande som Zverev ägnar sig åt. Sen har vi parametern att Medvedev är bättre och definitivt varit bättre den här veckan.

Inte bästa kompisar de här två. Kan bli en lite saftig match hoppas jag på.

12:30 Alcaraz-Sinner 1,30-3,60 Bethard

Och så kommer den här direkt efteråt. Inte tokigt.

Samma sak här som i första matchen faktiskt. Två toppspelare där den bästa har lite problem med den sämre spelaren. 3-3 i inbördes möten här. Det är verkligen försvårande för Alcaraz.

Och det går ju att omsätta i verkligheten också. Sinner är en av få som klarar att stå och bolla i Alcaraz tempo utan att tappa i säkerhet. Han har också serven för att kunna matcha Alcaraz. Och han är kanske även lite mindre slarvig än Alcaraz skulle jag säga.

Sen så, ja, det är ju svårt att börja andas om att Sinner på något enda litet sätt är bättre än Alcaraz. Man kan också säga att Alcaraz kan allt som Sinner kan, är bättre på allt, och dessutom kan en massa saker som Sinner inte kan. Men det är väl inte så komplicerat egentligen. Det som Alcaraz har. All den spets han har. Den biter inte så superbra på Sinner. Det utmynnar i att han helt enkelt måste vara bättre än Sinner på det lite enformiga spel som blir mellan dem och det har han haft lite tufft med hittills.

Toppmatch alldeles oavsett. I princip garanti på att det här blir riktigt bra.